Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

11.09.20|13:02

Πάνος Γαρίδης Πάνος Γαρίδης

Προγνωστικά ΝΒΑ: Το «πρέπει» της Βοστώνης

προγνωστικά-νβα-το-πρέπει-της-βοστώ-166677

Mετά το απόλυτο «3 στα 3» στο μοναδικό ματς της βραδιάς (5+ οι Λέικερς στο 110-100 επί των Ρόκετς, πέρασαν και τα over πόντων των Γουέστμπρουκ και Ντέιβις), συνεχίζουμε με το Game 7 στο Ράπτορς-Σέλτικς. Κανείς δεν θα πει τίποτα στους πρώτους αν αποκλειστούν, έχοντας παρουσιάσει σούπερ ομάδα και στη μετά Λέοναρντ εποχή. Το «πρέπει» είναι μεγαλύτερο για τη Βοστώνη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς και πώς έχει εξελιχθεί η σειρά. Να τελειώσουν τη δική τους με τους Νάγκετς θέλουν οι Κλίπερς. Ζούμπατς και Σμαρτ τα… εναλλακτικά πονταρίσματά μας ως προς τα ειδικά στοιχήματα.

 

Λ. Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ (02:30)

σκορ σειράς: 3-1

@regular: 2-1

 

Λ. Α. ΚΛΙΠΕΡΣ: Mε όπλο την άμυνα, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς επικράτησε προ διημέρου 96-85 των Νάγκετς και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Κρατώντας το Ντένβερ στους 12 πόντους στα ισάριθμα λεπτά της πρώτης περιόδου (και βάζοντας 26), οι Κλίπερς έδωσαν από νωρίς τον τόνο στο παιχνίδι. Ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να σουτάρουν με ποσοστά κάτω του 40% εντός παιδιάς και σχεδόν στο ρελαντί σημείωσαν την τρίτη τους νίκη. Επιθετικά ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος Κουάι Λέοναρντ με 30άρα, αλλά και 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα και μονάχα 1 λάθος. Κομπιούτερ… Πλην Μοντρέζλ Χάρελ (15 π. από τον πάγκο), κανένας άλλος Κλίπερ δεν έβαλε περισσότερα από 12 ποντάκια. «Ανέβηκε» στα 23 λεπτά ο προσφάτως αποθεραπευθείς Πατ Μπέβερλι, αλλά ο βασικός «άσος» των Καλιφορνέζων εξακολουθεί να έχει χρονικό περιορισμό.

ΝΤΕΝΒΕΡ: Αρχισαν τα όργανα στους Νάγκετς, με τον Μάικλ Πόρτερ να λέει εν θερμώ (αμέσως μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα) πως πρέπει να παίρνουν την μπάλα και άλλοι παίκτες – όχι μόνο οι Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ.

Στην ουσία των λόγων του δεν έχει άδικο ο νεαρός γκαρντ-φόργουορντ και αποκάλυψη του Ντένβερ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Στα τελευταία 14 λεπτά του 96-85 των Κλίπερς πηγαινοερχόταν σαν το τρόλεϊ, δίχως να αγγίξει ούτε μία φορά την μπάλα! Απαραίτητη σημείωση: είχε βάλει 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ερχόμενος από τον πάγκο, με 3/4 τρίποντα. Ο Σέρβος σέντερ ήταν πάλι ο κορυφαίος (26 π., 11 ρ., 6 ασ.), ο Καναδός γκαρντ ήταν πάλι ο δεύτερος σκόρερ και… άστοχος (16 π. με 6/15 σουτ), μα όντως επείγει να βρεθούν κι άλλες λύσεις. Μακροχρόνια η απουσία του βασικού «τριαριού» (και εκτάκτως «άσου» όταν είχε τραυματιστεί νωρίτερα στη σεζόν ο Μάρεϊ) Γουίλ Μπάρτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν είναι το καλύτερο δυνατό το κλίμα στα αποδυτήρια των Νάγκετς κι έτσι θα κινηθούμε πάλι προς τη μεριά των Κλίπερς και την επικράτησή τους με τουλάχιστον 7 πόντους. Διψήφιος σε αυτούς μπορεί κάλλιστα να είναι ο Ζούμπατς. Ο βασικός σέντερ των Καλιφορνέζων έχει σημειώσει κατά σειρά 15, 8 και 11 πόντους στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του με τον Γιόκιτς και τους άλλους ψηλούς του Ντένβερ, δίχως μάλιστα ποτέ να έχει «πιάσει» έστω 30 λεπτά συμμετοχής.

Ιβιτσα Ζούμπατς (Λ. Α. Κλίπερς): Over 9,5 πόντοι

 

 

TOΡΟΝΤΟ – ΒΟΣΤΩΝΗ (04:00)

σκορ σειράς: 3-3

@regular: 1-3

 

ΤΟΡΟΝΤΟ: Μην υποτιμάτε την καρδιά των πρωταθλητών! Οι Ράπτορς έμειναν ζωντανοί στη δεύτερη παράταση και με το 125-122 επί των Σέλτικς (98-98, 106-106) ώθησαν την ημιτελική σειρά της Ανατολής σε έβδομο ματς.

Σε όλα ανεξαιρέτως έχει κερδίσει ο τυπικά φιλοξενούμενος, με το Τορόντο να επιβιώνει χάρη στην ηρωική εμφάνιση του Κάιλ Λάουρι και του Νόρμαν Πάουελ. Ο από το 2012 γκαρντ του συλλόγου κατέγραψε 33-8-6 στις βασικές κατηγορίες, βάζοντας και το κρισιμότερο καλάθι με ένα χορευτικό fade away στα 11,7’’ πριν το (οριστικό) τέλος, που πήγε τη διαφορά στους 4 πόντους. Μάλιστα μετά το ημίχρονο δεν πήγε ποτέ στον πάγκο! Ο αναπληρωματικός γκαρντ-φόργουορντ σημείωσε επίσης τους 23 πόντους του στα πιο καυτά σημεία της ντερμπάρας και την έκρινε με την ψυχραιμία του από τη γραμμή των βολών. Συνεχίζει να προβληματίζει ο πάουερ φόργουορντ Πασκάλ Σιακάμ, που σε ρόλο κυρίως σέντερ είχε 5/19 σουτ σε 54 λεπτά! Οι τέσσερις από τους επτά παίκτες του Νικ Νερς που τραβούν σχεδόν όλο το κουπί έμειναν στο παρκέ για τουλάχιστον 50’. Πάντως προχθές δεν βγήκε καμία κούραση, αν κρίνουμε από τα 6/7 εντός παιδιάς που είχαν στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Στο 3-2 είναι το ρεκόρ στην ιστορία των Ράπτορς σε έβδομα παιχνίδια σειρών πλέι οφ.

 

ΒΟΣΤΩΝΗ: Προηγήθηκαν 2-0 στους ημιτελικούς της ανατολικής περιφέρειας, ακόμα κι όταν ισοφαρίστηκαν 2-2 διέλυσαν τους Ράπτορς με διαφορά 22 πόντων, η οποία κολάκευε μάλιστα τους τελευταίους.

Παρ’ όλα αυτά, οι Σέλτικς απέχουν μία ήττα από τον αποκλεισμό – και από την πρόκριση, βεβαίως. Λένε πως φέτος είναι αποφασισμένοι για την υπέρβαση, ας το δείξουν λοιπόν πάνω στο παρκέ. Στην τεράστια ιστορία τους έχουν ρεκόρ 23-9 σε Games 7, αλλά… αρνητικό στις επτά πιο πρόσφατες περιπτώσεις (3-4). Στην ήττα 125-122 μετά από 58 λεπτά αγώνα στο πιο αγωνιώδες παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν, οι «Κέλτες» είχαν τις ευκαιρίες τους να προκριθούν αρκετές φορές, αλλά δεν το έκαναν. Η λίγκα έδωσε δίκιο στις διαμαρτυρίες τους για την -μη καταλογισθείσα- επαφή στον Κέμπα Γουόκερ στα 4’’ της κανονικής διάρκειας, άρα δεν αποκλείεται να πάρουν σήμερα μερικά σπόρια. Ο βραχύσωμος γκαρντ πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του με 5 πόντους, 2/11 σουτ και 3 λάθη, καταγράφοντας και το αρνητικότερο ομαδικό +/- στο ματς (-7 η ομάδα του όσο βρισκόταν στο παρκέ).

Τράβηξε 31 εις μάτην ο Τζέιλεν Μπράουν, κάνοντας και ρεκόρ σε ποστ σίζον με τα 16 ριμπάουντ. Για μία ασίστ δεν έκανε τριπλ νταμπλ ο Τζέισον Τέιτουμ (29-14-9), το έκανε όμως ο σταθερά καταπληκτικός Μάρκους Σμαρτ, με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο δίχως ταλέντο (παρά τις κατά καιρούς καλές εμφανίσεις αρκετών παικτών του) πάγκος έμεινε στους 16 πάγκους, όταν μόνο ο Πάουελ έβαλε 23 από την άλλη. Εχει γυρίσει στη «φούσκα», μα θα λείψει και σήμερα το βασικό «τριάρι» Γκόρντον Χέιγουορντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τους περιμέναμε πιο δυνατούς ψυχικά τους Σέλτικς στο Game 6, ελπίζουμε να μην προδώσουν και σήμερα την εμπιστοσύνη μας. Εδώ που έφτασαν και βάσει της εξέλιξης που είχε η σειρά, θα συνιστά αποτυχία ο αποκλεισμός. Ζητούμε την επικράτησή τους με 3 πόντους διαφορά. Σε επίπεδα διπλασιασμού συναντάμε το να ξεπεράσει συνδυαστικά τα 10 ριμπάουντ και ασίστ ο Σμαρτ, συνεπώς αξίζει το ποντάρισμα. O κόμπο γκαρντ της Βοστώνης πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις ως βασικός αντί του Χέιγουορντ κι έχει υπερβεί το σχετικό όριο και στους τρεις τελευταίους αγώνες, με αποκορύφωμα την «τριπλή» του εμφάνιση προχθές.

Μάρκους Σμαρτ (Βοστώνη): Over 10,5 ριμπάουντ και ασίστ

                           

Λ. Α. ΚΛΙΠΕΡΣ – ΝΤΕΝΒΕΡ 1 (-6,5) 1.80   Pamestoixima.gr
TOΡΟΝΤΟ – ΒΟΣΤΩΝΗ 2 (-2,5)  1.95 Novibet

 

Παύλος Δεπόλλας

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip