Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

18.05.20|09:05

Χρήστος Βαγενάς Χρήστος Βαγενάς

Η καθημερινότητα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ μετά την καραντίνα!

η-καθημερινότητα-στα-πρακτορεία-οπαπ-169978

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου έγινε το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ, σχεδόν δύο μήνες μετά το κλείσιμό τους λόγω κορωνοϊού (13 Μαρτίου). Η πανδημία εκτός από τις ζωές όλων μας, έχει επηρεάσει και πολλά επαγγέλματα. Ενα από αυτό είναι και των πρακτόρων, οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Ποια είναι όμως αυτή; Θα μας την πουν οι ίδιοι! 

Η Kingbet μίλησε με δύο πράκτορες από Αθήνα και Αλίαρτο Βοιωτίας, με σκοπό να μας περιγράψουν πώς… κινήθηκαν την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας. Ηταν διαφορετικά τα πράγματα στην πρωτεύουσα σε σχέση με την επαρχία; Βασίλης Τσιώλης (Αθήνα) και Ντίνος Τσανούλας (Αλίαρτος Βοιωτίας) απαντούν στις ερωτήσεις μας! 

– Πόσα άτομα επιτρέπονται πλέον να μπουν στο πρακτορείο;

Βασίλης (Αθήνα): Επιτρέπονται 4 άτομα ανά 20 τετραγωνικά μέτρα. Μετά επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Το πρακτορείο μου είναι 42 τ.μ., οπότε μαζί με μένα επιτρέπονται ταυτόχρονα στον χώρο έξι άτομα. Δεν έχει χρειαστεί ακόμα να αφήσω κάποιον να περιμένει απ’ έξω.

Ντίνος (Αλίαρτος): Το μαγαζί είναι 85 τετραγωνικά μέτρα, άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε 8 άτομα μάξιμουμ στον ίδιο χώρο. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνομαι και εγώ, αλλά και ο υπάλληλος, άρα ο αριθμός των πελατών, θα πρέπει να είναι 6.

– Εχετε βάλει κάποιες καρέκλες για να κάθονται; 

Βασίλης (Αθήνα): Δεν επιτρέπονται καρέκλες. Βάζεις κορδέλα σε σχήμα «Χ» αν δεν μπορείς να τις μαζέψεις. Την Τρίτη μπήκε ένας ηλικιωμένος με μπαστούνι. Του έβγαλα καρέκλα. 

Ντίνος (Αλίαρτος): Οχι, έχουν μαζευτεί οι καρέκλες και τα σκαμπό, καθώς δεν επιτρέπονται. Βέβαια, σε περίπτωση ηλικιωμένου ή ατόμου με κινητικά πρόβλημα βγάζουμε ένα κάθισμα για εξυπηρέτηση. Δεν γίνεται και αλλιώς.

– Απ’ έξω επιτρέπονται καθίσματα;

Βασίλης (Αθήνα): Ούτε απ’ έξω επιτρέπονται καθίσματα. Το πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί θεωρείται του πράκτορα. Αν φέρεις το δικό σου σκαμπό και καθίσεις, ευθύνομαι εγώ.

Ντίνος (Αλίαρτος): Εχω αρκετό χώρο έξω από το μαγαζί, το οποίο πριν είχε τραπέζι και καθίσματα, κυρίως για τους πελάτες που καπνίζουν, καθώς ήθελα να τους προσφέρω την άνεση που έχουν και οι πελάτες που βρίσκονται εντός καταστήματος. Τώρα, έχουν μαζευτεί τα πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες.

 

πρακτορείο οπαπ

 

– Εχετε βάλει πλεξιγκλάς στον πάγκο;

Βασίλης (Αθήνα): Δεν είναι υποχρεωτικό, όμως οι περισσότεροι πράκτορες, μαζί και εγώ, έχουν βάλει πλεξιγκλάς στον πάγκο. Για την ασφάλεια όλων.

Ντίνος (Αλιάρτος): Απαραίτητη δεν είναι η χρήση του, αλλά είναι στο χέρι του κάθε πράκτορα να το βάλει για λόγους ασφαλείας. Αυτό προέχει άλλωστε. 

– Πόσοι πελάτες επιτρέπεται να βρίσκονται στην ουρά;

Βασίλης (Αθήνα): Μέχρι τρεις επιτρέπεται να βρίσκονται στην ουρά, με 1,5 μέτρο απόστασης ο καθένας μεταξύ τους. Οι περισσότεροι προσέχουν και δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να παρατηρήσω κάποιους. 

Ντίνος (Αλίαρτος): Οι αποστάσεις τηρούνται. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι πελάτες είναι συνεργάσιμοι, γιατί όπως εμείς, έτσι και αυτοί, έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του καταστήματος;

Βασίλης (Αθήνα): Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Ούτε για τον πράκτορα ούτε για τους πελάτες. Υπάρχει όμως «αυστηρή σύσταση» να χρησιμοποιείται. Στους 10, οι μισοί μπαίνουν με μάσκα. Κυρίως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία. Κάτω των 30, δεν ξέρω καν αν γνωρίζουν τι είναι η μάσκα. Ρώτησα έναν «την έχεις δει τη μάσκα πώς είναι;» και μου απάντησε «την έχω δει, τη φόραγε ο πατέρας μου». 

Είμαι με ένα πανί στο χέρι και καθαρίζω. Εχουμε τα στυλό πάνω στον πάγκο και όταν φεύγουν οι πελάτες τα απολυμαίνω. Παντού έχουμε αντισηπτικά. Εχω ένα στην είσοδο, ένα στο τραπέζι και ένα στον πάγκο. Κάποιος που έχει μαγαζί 100 τ.μ., θα πρέπει να έχει περισσότερα

Ντίνος (Αλίαρτος): Απαραίτητη δεν είναι, άλλα δεν είναι κακό να τηρηθεί και αυτό. Εμείς έχουμε βάλει ένα τραπέζι μπαίνοντας στο κατάστημα, με μάσκες, γάντια, αντισηπτικό και υγρά μαντηλάκια, έτσι ώστε όποιος πελάτης δεν είναι εξοπλισμένος να εξυπηρετηθεί.

– Τι παίζει ο κόσμος που έρχεται τώρα στο πρακτορείο;

Βασίλης (Αθήνα): Παίζουν ΚΙΝΟ και Virtual. Και λίγο Τζόκερ. Κανείς δεν ασχολήθηκε με στοίχημα. Ούτε ένας. Ούτε Τουρκμενιστάν ούτε Μπουντεσλίγκα του Σαββατοκύριακου. Οσοι παίρνουν το κουπόνι, το αφήνουν. Μόνο Virtual. Το δεύτερο παιχνίδι του ΟΠΑΠ. Το Σάββατο με τη Γερμανία θα αρχίσουν να παίζουν. Πουλιούνται και τα Σκρατς.

Ντίνος (Αλίαρτος): Κυρίως ΚΙΝΟ, γιατί είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορούσαν να το βρουν αλλού, όσο εμείς ήμασταν κλειστά. Και το Τζόκερ όμως, έχει σταθερό και μεγάλο κοινό. Σε επόμενη φάση, αρκετοί πελάτες παίζουν virtual. Οπως είναι λογικό, το στοίχημα λόγω έλλειψης παιχνιδιών δεν έχει μεγάλη ζήτηση, αλλά θα δεις και κάποιους που θα πιάσουν το κουπόνι στα χέρια τους. 

 

πρακτορείο οπαπ

 

– Εσύ τι παίζεις;

Βασίλης (Αθήνα): Εγώ παίζω ΚΙΝΟ. Περιμένω τα προγνωστικά σας την Παρασκευή στη Γερμανία για να ποντάρω.

Ντίνος (Αλίαρτος): Μέχρι στιγμής δεν έχω παίξει κάτι, αλλά γενικά είμαι φαν του στοιχήματος. Σήμερα που πήρα την εφημερίδα σας, σίγουρα θα διαβάσω και θα παίξω Μπουντεσλίγκα.

– Υπάρχουν πελάτες που έρχονται για πληρωμή λογαριασμών;

Βασίλης (Αθήνα): Εχουμε αύξηση στους πελάτες που έρχονται για εξοφλήσεις λογαριασμών. Είδαν τις ουρές της ΔΕΗ και φοβήθηκαν. Για ένα ευρώ προμήθεια, βολεύει. Αύξηση έχουν και οι συναλλαγές με τραπεζική κάρτα.

Ντίνος (Αλίαρτος): Υπάρχει μεγάλη αύξηση στους πελάτες που έρχονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Μικρή προμήθεια, ακόμη μικρότερη ουρά. Το κατάστημά μου είναι και δίπλα σε τράπεζα, οπότε γίνεται και ένας μικρός χαμός. 

– Ποιες είναι οι οδηγίες του ΟΠΑΠ;

Βασίλης (Αθήνα): Υπάρχει καθημερινή ανανέωση οδηγιών από τα κεντρικά. Σήμερα κυκλοφόρησαν επιτέλους και οι στοιχηματικές εφημερίδες. Ανυπομονώ να αγοράσω την Kingbet.

Ντίνος (Αλίαρτος): Λαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά οδηγίες από τα κεντρικά, οπότε μπορώ να πω ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΟΠΑΠ. 

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip