Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

21.11.20|10:16

Άγγελος Αναστασόπουλος Άγγελος Αναστασόπουλος

Σαββατοκύριακο με ντέρμπι «αιωνίων» και όχι μόνο

σαββατοκύριακο-με-ντέρμπι-αιωνίων-162158

Το διάλειμμα από τα πρωταθλήματα, για χάρη των εθνικών ομάδων, ήταν γεμάτο συγκινήσεις. Τελευταίες αγωνιστικές του Nations League, μάχες για άνοδο και υποβιβασμό, αλλά και μπαράζ για να διαμορφωθούν οι όμιλοι του Euro 2021. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Το συναίσθημα που δίνει ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μπάλα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν συγκρίνεται. Και το τριήμερο 20-22 Νοέμβρη είναι γεμάτο ποδόσφαιρο και στοιχηματικές ευκαιρίες. Μεγάλα ματς σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στα μέρη μας, αφού οι «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου κοντράρονται για 204η φορά στην ιστορία τους.

 

 

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (Σάββατο 19:30, Novasports 1)

H σημαντικότητα αυτού του ντέρμπι είναι δυσανάλογη με το μέγεθος του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Σούπερ Λίγκα πολύ δύσκολα θα έμπαινε στο Τοπ-10 των πρωταθλημάτων του κόσμου, όμως το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός συμπεριλαμβάνεται συχνά πυκνά στις λίστες με τα σημαντικότερα ντέρμπι του πλανήτη. Και όχι άδικα, αφού οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από την αντιπαλότητά τους. Τα τελευταία χρόνια οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι βρίσκονται σε διαφορετικό φεγγάρι. Ο Ολυμπιακός, αήττητος στα τελευταία επτά ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη, παρά τις απουσίες του, με απόδοση 1.62. Ωστόσο, από αυτά τα επτά ματς, τα τέσσερα έχουν λήξει ισόπαλα. Οπότε η ισοπαλία του 4.10 ίσως μοιάζει ελκυστική. Οσο για τη νίκη του Παναθηναϊκού, αυτή τιμάται στο 7.20. Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός νίκησε τον μεγάλο του αντίπαλο ήταν ανήμερα 28η Οκτωβρίου 2017, 1-0 με γκολ του Βιγιαφάνιες στη Λεωφόρο. Τελευταία φορά που έφυγε με τη νίκη από το Φάληρο ήταν τον Μάρτη του 2014, με 3-0.

Είναι εντυπωσιακό ότι σε 11 φετινά ματς, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 17 γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο ντέρμπι του Σαββάτου, το under 0.5 του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκεται στο 2.20. Πάντως μοιρασμένες είναι οι αποδόσεις στο συνολικό under-over, παρότι στα τελευταία οκτώ ματς μεταξύ των δύο ομάδων που ολοκληρώθηκαν (εξαιρείται η προ διετίας διακοπή, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 στα χαρτά), μόνο στο τελευταίο μπήκαν τρία ή περισσότερα γκολ (3-0 υπέρ του Ολυμπιακού). Ενα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό, είναι ότι σε ένα ντέρμπι που παραδοσιακά είναι γεμάτο πάθος και ένταση, τα τελευταία 21 ματς έχουν μόλις μία αποβολή, αυτή του Οικονόμου το 2018. Συγκεκριμένα, από το 2011 ως και σήμερα, έχουμε περισσότερα ματς που δεν ολοκληρώθηκαν (δύο διακοπές, μία ματαίωση), παρά κόκκινες κάρτες.

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν (Παρασκευή 22:00, Novasports 24)

Πριν από μια πενταετία φαινόταν πως μια νέα μεγάλη αντιπαράθεση χτίζεται στα γαλλικά γήπεδα. Η δυναστεία της Παρί Σεν Ζερμέν κινδύνευε από τη Μονακό, που (όπως και οι Παριζιάνοι) βρήκε νέο ιδιοκτήτη, έτοιμο να φέρει τεράστια ονόματα στο Μόντε Κάρλο. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και το πρωτάθλημα του 2017, το οποίο υπάρχει για να σπάει το σερί της Παρί, ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αποφάσισε να επενδύσει αλλού τα χρήματά του, όπως στα ακριβά αυτοκίνητά της κόρης του και στην αγορά ενός ελληνικού νησιού. Τα μεγάλα ονόματα αποχώρησαν, ο Κιλιάν Εμπαπέ πουλήθηκε στην Παρί και πλέον οι Πρωτευουσιάνοι δεν έχουν αντίπαλο. Αυτό δεν σημαίνει πως η Μονακό είναι μικρή ομάδα. Eίναι ικανή να προξενήσει ζημιές εντός έδρας. Φυσικά η Παρί προσφέρεται σε τιμές φαβορί (1.70), ενώ η απόδοση της Μονακό παίζει οριακά πάνω από το 4.00. Με δεδομένο την επιθετική φύση και των δύο αντιπάλων, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση ο συντριπτικός φαβοριτισμός του over έναντι του under (1.403.10).

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (Σάββατο 19:30, Cosmote Sport 1)

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ, και με δεδομένες τις απογοητευτικές εμφανίσεις της Τότεναμ (παρά την πρόκριση) στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, λίγοι θα περίμεναν πως η ένατη αγωνιστική θα μας έβρισκε εδώ. Με την Τότεναμ δεύτερη, ένα βαθμό από την κορυφή, και τη Σίτι στη δέκατη θέση, έστω και με ματς λιγότερο. Η Σίτι έχει ποιοτικότερο ρόστερ, όμως δυσκολεύεται να βρει τον προσανατολισμό της, ενώ η Τότεναμ είναι εντελώς απρόβλεπτη. Υπάρχουν ματς που δείχνει αδύναμη ακόμα και να κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ σε άλλα είναι πραγματικά η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία. 

Από τη στιγμή που η Τότεναμ μετακόμισε στο νέο της γήπεδο, τον Απρίλιο του 2019, σε δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Σίτι έχει ισάριθμες νίκες. Ωστόσο, η νίκη των γηπεδούχων προσφέρεται στο 4.00, ενώ το διπλό παίζει λίγο πάνω από το 1.80. Στο 3.85 η ισοπαλία. Πάντως η τελευταία ισοπαλία των δύο αντιπάλων στο Λονδίνο ήταν πριν από δέκα χρόνια, το 0-0 της 14ης Αυγούστου 2010, όταν η Σίτι ακόμα μετρούσε 42 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (22:00, Cosmote Sport 2)

Ο αγώνας της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα είναι η απόδειξη ότι ο εχθρός του εχθρού μου δεν είναι απαραιτήτως φίλος μου. Μπορεί να τις ενώνει ένα κοινό μίσος για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η άνοδος της Ατλέτικο τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλη ένταση στα ματς των δύο ομάδων. Ετσι και το παιχνίδι του Σαββάτου, που ξεχωρίζει από τα ματς της Ισπανίας στο κουπόνι στοιχήματος. Πρόσωπο του παιχνιδιού είναι φυσικά ο Λούις Σουάρες, τρίτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του.

H Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ξεκίνησε τη σεζόν μέτρια, όμως πλέον δείχνει πιο έτοιμη από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ για τον τίτλο. Ωστόσο οι στοιχηματικές μάλλον δίνουν περισσότερη βάση στην παράδοση και το όνομα, αφού προσφέρουν τους Καταλανούς ως οριακά φαβορί (2.55 αντί 2.70). Είναι αλήθεια ότι η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της ομάδας της Βαρκελώνης, αφού από το 2010 μέχρι σήμερα μετρά 18 νίκες, 10 ισοπαλίες και 4 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Ειδικά στο πρωτάθλημα το ρεκόρ της είναι 14-6-1. Αυτή η τελευταία νίκη της Ατλέτικο επί της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα ήρθε τον Μάρτιο του 2010.

Λίβερπουλ – Λέστερ (Κυριακή 21.15, Cosmote Sport 4*)

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές, η Λίβερπουλ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ομως η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, δεν είναι άλλη από τη Λέστερ, την ομάδα-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου την τελευταία πενταετία, η οποία παίζει ωραίο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, κάτω από την καθοδήγηση του Μπρένταν Ρότζερς, ενός πρώην προπονητή της Λίβερπουλ.

Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός στον πίνακα του πρωταθλήματος και οι στοιχηματικές πιστεύουν πως η κατάσταση θα έχει αλλάξει μετά το τελευταίο σφύριγμα. Παρά το ένα καράβι απουσίες της Λίβερπουλ, οι «Κόκκινοι» εμφανίζονται ως φαβορί, με απόδοση ακόμα και κάτω από 2.00, ενώ το διπλό των «Αλεπούδων» παίζει στο 3.50.

*To παιχνίδι ήταν αρχικά να διεξαχθεί το Σάββατο. Η ώρα και μέρα άλλαξε και δεν ακόμα διευκρινιστεί αν θα αλλάξει κανάλι στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα τηλεόρασης.

Νάπολι – Μίλαν (Κυριακή 21:45, Novasports 2)

Αήττητη στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκεται μετά το πέρας επτά αγωνιστικών η Μίλαν, υπό την καθοδήγηση αυτού του αιώνιου έφηβου, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς των 8 γκολ σε 5 ματς, ενώ έχει πια πατήσει τα 39. Η Μίλαν εντυπωσιάζει, αλλά η Νάπολι δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Συγκεκριμένα είναι μόλις δύο βαθμούς πίσω της.

Στο ματς του «Σαν Πάολο» την επερχόμενη Κυριακή, οι γηπεδούχοι «Παρτενοπέι» είναι το φαβορί, με απόδοση μόλις πάνω από το 2.00, ενώ στο 3.10 παίζει η Μίλαν. Φαβορί και το over (κοντά στο 1.70), καθώς και οι δύο αντίπαλοι βασίζουν στην επίθεσή τους την επιτυχία τους ως τώρα στη σεζόν.

 

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip