ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
Σκληρά μέτρα για τα φρουτάκια υιοθετεί η Βρετανική Επιτροπή Παιγνίων | Kingbet.net

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

08.02.2021

Σκληρά μέτρα για τα φρουτάκια υιοθετεί η Βρετανική Επιτροπή Παιγνίων

Μοιράσου το σε:
Αγγελος Αναστασόπουλος

Ενα πακέτο αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε η Βρετανική Επιτροπή Παιγνίων, με στόχο την προστασία των παικτών σε online φρουτάκια. Ορια στις περιστροφές και οριστική παύση των turbo και αυτόματων λειτουργιών, που κάνουν πιο συχνά τα spins φέρνει μεταξύ άλλων στο τραπέζι η Επιτροπή, στην οποία υπάγονται και αρκετές από τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα.

 

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, το πλάνο προχώρησε έπειτα από προτροπές των παικτών και γενικώς του κοινωνικού συνόλου. Ετσι αυτή η δέσμη μέτρων αναμένεται να κάνει τα φρουτάκια λιγότερο έντονα, δίνοντας στους παίκτες περισσότερο έλεγχο του λογαριασμού και των χρημάτων τους.

Οι νέοι κανονισμοί αφορούν αποκλειστικά τα φρουτάκια (ακολουθώντας εν μέρει το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει δώσει παρεμφερή εντολή), λόγω της ταχύτητας μεταξύ των πονταρισμάτων, που μπορεί να οδηγήσουν την χρήστη να χάσει τον έλεγχο. Αλλωστε, σύμφωνα με έκθεση που διεξήχθη για λογαριασμό της ίδιας της Επιτροπής από το 2019, τα φρουτάκια έχουν το μεγαλύτερο μέσο ποσό χαμένων χρημάτων ανά παίκτη ανά ώρα. Πλέον τέσσερις λειτουργίες που γνωρίζουμε στα online φρουτάκια κρίνονται παράνομες για τη Βρετανία:

– Turbo spin, που σταματά τους τροχούς σε λιγότερο από τα 2,5 δευτερόλεπτα.
– Αυτόματα γυρίσματα, τα οποία κρίθηκε ότι κάνουν συχνά τους παίκτες να χάνουν τον έλεγχο.
– Ηχητικά ή οπτικά εφέ σε μικρές νίκες, κάτω του αρχικού πονταρίσματος, τα οποία δίνουν την ψευδαίσθηση της νίκης.
– Οποιαδήποτε λειτουργία επιταχύνει το παιχνίδι ή δίνει την αίσθηση ελέγχου στον παίκτη (όπως το χειροκίνητο σταμάτημα των τροχών).

Από εκεί και πέρα, είναι πλέον υποχρεωτικό να φαίνεται καθαρά στην οθόνη το συνολικό ποσό που έχει κερδηθεί ή χαθεί στη διάρκεια της συνεδρίας, καθώς και η διάρκειά της. Επίσης απαγορεύεται η ανάκληση ανάληψης, καθώς παρατηρήθηκε ότι πολλοί παίκτες ζητούν ανάληψη των χρημάτων τους, αλλά μετά την ακυρώνουν για να παίξουν. Οι στοιχηματικές που υπάγονται στην Επιτροπή έχουν ως τις 31 Οκτωβρίου ώστε να συμμορφωθούν.

 

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Νιλ ΜακΑρθουρ, «για να κάνουμε τα online τυχερά παιχνίδια ασφαλέστερα, πρέπει να θέσουμε αυτούς τους κανόνες που κάνουν τις ήττες να μοιάζουν με νίκες. Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτές οι λειτουργίες κάνουν κακό στον καταναλωτή. Αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να γίνουν τα τυχερά παιχνίδια ασφαλέστερα».

Την απόφαση της Επιτροπής χαιρέτισε ο Νάιτζελ Χάντλστον, Υπουργός Αθλητισμού, Τουρισμού και Κληρονομιάς της Βρετανίας, λέγοντας ότι και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επανεξετάζει τους νόμους περί τυχερών παιχνιδιών με το μυαλό στον παίκτη και στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Τώρα αρχίζει το ματς!

Αξιολόγηση

Κορυφαίο Live Στοίχημα!

Αξιολόγηση

Το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή! | 21+

Αξιολόγηση

Betting is our Sport!

Αξιολόγηση

Κορυφαίο live betting!

Αξιολόγηση

Bwin Logo

Το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο

Αξιολόγηση

Το παιχνίδι όλων των παιχνιδιών

Αξιολόγηση

Winmasters Logo

30.000 Live παιχνίδια κάθε μήνα! | 21+

Αξιολόγηση

Sportingbet Logo

Το παιχνίδι… ζωντανεύει!

Αξιολόγηση

Vistabet Logo

Το παιχνίδι σε άλλη διάσταση

Αξιολόγηση

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Απόκτησε την αγαπημένη σου εφημερίδα ψηφιακά

King bet Εφημερίδα

ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΜΟΥ