Μπορεί να προσπάθησε αρκετά χθες ο Παναθηναϊκός στο «Αρτέμιο Φράνκι», όμως γνώρισε την ήττα (3-1) και έμεινε εκτός διοργάνωσης.
Ανάμεικτα συναισθήματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι άφησε το αποτέλεσμα στη Φλωρεντία.
Είναι, βέβαια, γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήγε με μεγάλο αβαντάζ και έχοντας προβάδισμα υπέρ του στο πρώτο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να το υπερασπιστεί.
Το «τριφύλλι» έκανε το αντίστροφο από ό,τι είχε κάνει στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Ξεκίνησε, δηλαδή νωχελικά και έβγαζε κόπωση. Σίγουρα, ήταν αουτσάιντερ με βάση τα προγνωστικά για την πρόκριση.
Αλλά σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν περίμενε ένα τόσο «βαρύ» σχήμα. Το κυριότερο, μάλιστα, είναι ότι η ελληνική ομάδα έμοιαζε να παραδίνεται στις ορέξεις των Ιταλών αδυνατώντας επί της ουσίας να ελέγξει το ρυθμό.
Είναι, πράγματι, ένα έξυπνο όπλο οι αντεπιθέσεις, ωστόσο δεν γίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μια ομάδα να αρκείται μόνο σε αυτές.
Τουλάχιστον, υπήρξε η ενεργοποίηση Ιωαννίδη, που μπορεί να βοηθήσει για το καλύτερο δυνατό κλείσιμο της σεζόν. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί παρά να είναι άλλο από το να εξασφαλιστεί, τουλάχιστον η δεύτερη θέση η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.