Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

06.08.21|09:51

Αντώνης Λιάσκος Αντώνης Λιάσκος

Αφιέρωμα Λιγκ 1 Αγγλίας: Οι βαριές φανέλες και τα φιλόδοξα αουτσάιντερ

αφιέρωμα-λιγκ-1-αγγλίας-οι-βαριές-φανέλ-167357

Η περσινή League One ξεκίνησε ετεροχρονισμένα και διεξήχθη μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντοχές των παικτών. Τουλάχιστον, παρά τις εξάρσεις της πανδημίας, τις πολλές αναβολές αγώνων, την απουσία θεατών στις εξέδρες και τα οικονομικά προβλήματα, η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς περισσότερα απρόοπτα. Με το πρωτάθλημα να αρχίζει το Σάββατο (7/8), η κατάσταση μοιάζει να ομαλοποιείται, το πρόγραμμα είναι λιγότερο πιεστικό, οι ομάδες προετοιμάστηκαν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου και η επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα είναι κάτι που όλοι ελπίζουν να μη διαταραχθεί.

Οι ισχυρές

Συνήθως οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Τσάμπιονσιπ περιλαμβάνονται στα φαβορί για άμεση επιστροφή σε αυτή (όπως συνέβη πέρσι με τη Χαλ). Ωστόσο, στην αφετηρία της σεζόν μόνο η Σέφιλντ Γουένσντεϊ δείχνει πραγματικά ικανή να τα καταφέρει, ενώ Ρόδεραμ και Γουίκομ μοιάζουν να μην έχουν ανάλογη δυναμική. Αυτό βέβαια ισχύει στη θεωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, όπως η Σάντερλαντ, η Πόρτσμουθ, η Τσάρλτον και η Ιπσουιτς.

Υπολογίσιμα αουτσάιντερ

Στο γκρουπ αυτό συγκαταλέγονται οι ομάδες που μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα πιο πίσω στη μάχη για την άνοδο, ωστόσο διαθέτουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν τουλάχιστον μια θέση στα πλέι οφ. Η Οξφορντ συμμετείχε πέρσι στα πλέι οφ, η Ντονκάστερ έχει και αυτή φιλοδοξίες, η Ρόδεραμ μπορεί να μπει σφήνα στους ισχυρούς, ενώ δεν πρέπει να ξεγράφουμε τη Γουίγκαν, που άφησε πίσω της τα… δύσκολα και φέτος στοχεύει ψηλά.

Τα… ερωτηματικά

Εδώ συμπεριλαμβάνονται κάποιες ομάδες για τις οποίες δεν είναι ξεκάθαρο τι θα καταφέρουν. Η Λίνκολν εντυπωσίασε πέρσι, έφτασε κοντά στην άνοδο, αλλά μοιάζει δύσκολο να επαναλάβει ανάλογη σεζόν. Ανάλογη και η πορεία της Ακρινγκτον, που έφτασε να διεκδικεί θέση στα πλέι οφ, αν και βασικός στόχος ήταν η παραμονή. Η Τζίλιγχαμ παρουσιάζει σταθερή βελτίωση τα τελευταία χρόνια, γυροφέρνει τα πλέι οφ και ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα τρυπώσει στην εξάδα. Η Γουίκομ επέστρεψε στη Λιγκ 1 μετά από ένα χρόνο στην Τσάμπιονσιπ και θα πρέπει να βρει ισορροπίες. Η Μπέρτον αναμένεται καλύτερη φέτος, όπως και η ΜΚ Ντονς, ενώ με… φόρα από τη Λιγκ 2 έρχεται η Μπόλτον.

Η μάχη για την παραμονή

Ισχύει παραδοσιακά ότι εδώ ανήκουν οι νεοφώτιστες (Κέμπριτζ, Μόρκαμ, Τσέλτεναμ), με την Μπόλτον να εξαιρείται, αφού δείχνει αρκετά δυνατή. Επίσης, στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι ομάδες που σταθερά κινδυνεύουν τα τελευταία χρόνια, όπως η Γουίμπλεντον, αλλά και κάποιες άλλες που ξεκινούν το πρωτάθλημα με βασικό στόχο να μην… μπλέξουν, όπως η Πλίμουθ, η Κρου και η Σριούσμπερι.

Σύστημα διεξαγωγής

Δύο γύροι και 46 αγώνες συνολικά (23+23) συνθέτουν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Με την ολοκλήρωσή της, οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης ανεβαίνουν απευθείας στην Τσάμπιονσιπ και υποβιβάζονται στη Β’ Αγγλίας οι τέσσερις τελευταίες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6 συμμετέχουν στα πλέι οφ, διεκδικώντας ένα ακόμα εισιτήριο για την άνοδο.

[pamestoixima_desktop keimeno_etaireias=”Ενισxυμένες αποδόσεις καθημερινά” width=”50%”]

ΓΟΥΙΚΟΜ

Έδρα – Πόλη

Ανταμς Παρκ (9.448), Χάι Γουίκομ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    9η (Β)

2018    3η (Β)

2019    17η

2020    3η

2021    22η (Τσ.)

Τι έκανε πέρσι: Αγωνιζόμενη στην Τσάμπιονσιπ για πρώτη φορά στην ιστορία της, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που την ήθελαν φαβορί για υποβιβασμό. Δεν της έλειψε η μαχητικότητα, το πάλεψε μέχρι τέλους, όμως δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.

Προπονητής: Σταθερή αξία ο Γκάρεθ Εϊνσγουορθ, βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Γουίκομ από το 2012. Εμβληματική φιγούρα για το κλαμπ, έχει μάθει να δουλεύει χωρίς μεγάλο μπάτζετ και παρόλα αυτά να φέρνει αποτέλεσμα. Εχει ήδη συνδέσει το όνομα του με τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της Γουίκομ, την άνοδο του 2020 στην Τσάμπιονσιπ. Συχνά – πυκνά οι φήμες τον στέλνουν σε μεγαλύτερους συλλόγους, έως τώρα όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μεταγραφές: Ο μέσος Ονιεντίμα (Λούτον) και ο επιθετικός Ικπεάζου (Μίντλεσμπρο) είναι οι σημαντικότεροι από αυτούς που έφυγαν. Ο επιθετικός Βόουκς (Στόουκ), ο εξτρέμ Κάικαϊ (Μπλάκπουλ) και ο μέσος Σκόουεν (Σάντερλαντ) ξεχωρίζουν από τους νεοφερμένους.

ΡΟΔΕΡΑΜ

Έδρα – Πόλη

Νιου Γιορκ Στέντιουμ (12.021), Ρόδεραμ

Τίτλοι

1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    24η (Τσ.)

2018    4η

2019    22η (Τσ.)

2020    2η

2021    23η (Τσ.)

Τι έκανε πέρσι: Η… συνηθισμένη Ρόδεραμ των τελευταίων ετών, πηγαινοέρχεται μεταξύ Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 1. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο υποβιβασμός, με την ομάδα να ταλαιπωρείται αφάνταστα από τα συνεχή κρούσματα κορωνοϊού. Οι «μίλερς» πάλεψαν έως και την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και κατέλαβαν την προτελευταία θέση στη βαθμολογία.

Προπονητής: Οι υποβιβασμοί εναλλάσσονται με ανόδους, όμως ο Πολ Γουόρν παραμένει σταθερά στην τεχνική ηγεσία από το 2016. Δεν έχει προπονήσει κάποια άλλη ομάδα στην καριέρα του και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο, του οποίου υπήρξε και ποδοσφαιριστής.

Μεταγραφές: Η πρώτη αίσθηση είναι ότι έχει αποδυναμωθεί, καθώς ο υποβιβασμός έφερε αποχωρήσεις και κάποιες από αυτές μοιάζουν να μην έχουν καλυφθεί. Καλή προσθήκη ο μέσος Φέργκιουσον (Μίλγουολ), στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί παίκτες από τον περσινό κορμό, αλλά μάλλον απαιτείται πρόσθετη ενίσχυση, εφόσον η ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ

Έδρα – Πόλη

Χίλσμπορο (34.854), Σέφιλντ

Τίτλοι

4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 1 Κομιούνιτι Σιλντ

Πορεία πενταετίας

2017    4η (Τσ.)

2018    15η (Τσ.)

2019    12η (Τσ.)

2020    16η (Τσ.)

2021    24η (Τσ.)

Τι έκανε πέρσι: Εχοντας τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 βαθμών (αργότερα μειώθηκαν στους 6), η σεζόν ήταν εξ αρχής δύσκολη και έγινε δυσκολότερη μετά από το κακό ξεκίνημα. Η Γουένσντεϊ άλλαξε κάμποσους προπονητές (Μονκ, Πούλις, Τόμπσον, Μουρ), πάλεψε μέχρι τέλους για την παραμονή, αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό και την τελευταία θέση στη βαθμολογία.

Προπονητής: Ο Ντάρεν Μουρ έχει καλές συστάσεις από τη δουλειά του σε Γουέστ Μπρομ και Ντονκάστερ. Ανέλαβε τη Γουένσντεϊ τον περασμένο Μάρτιο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό, ωστόσο διατηρήθηκε στο πόστο του και αναλαμβάνει το έργο να ανασυγκροτήσει την ομάδα.

Μεταγραφές: Ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις, αφού αρκετοί παίκτες δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την ομάδα στην τρίτη κατηγορία. Από τους νεοφερμένους, πιο σημαντικοί θεωρούνται ο γκολκίπερ Πίκοκ – Φάρελ (Μπέρνλι), ο εξτρέμ Σοντίπο (ΚΠΡ) και οι αμυντικοί Μπράουν (Χάντερσφιλντ), Χαντ (Μπρίστολ Σίτι).

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Έδρα – Πόλη

Στάδιο του Φωτός (49.000), Σάντερλαντ

Τίτλοι

6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    20η (Πρ.)

2018    24η (Τσ.)

2019    5η

2020    8η

2021    4η

Τι έκανε πέρσι: Για τρίτη σερί σεζόν ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, αλλά και πάλι έμεινε με άδεια χέρια. Η χρονιά ήταν περιπετειώδης, με αλλαγές σε ιδιοκτησία και τεχνική ηγεσία. Η Σάντερλαντ δεν άντεξε στην κούρσα για την απευθείας άνοδο, είχε μια δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ, αλλά και εκεί τα έκανε… θάλασσα. Η κατάκτηση του Λιγκ Τρόφι ήταν μια μικρή παρηγοριά.

Προπονητής: Ο Λι Τζόνσον ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο, διαδεχόμενος τον Φιλ Πάρκινσον. Εκανε την ομάδα πιο επιθετική και πιο… ελκυστική για τον θεατή, όμως χρεώθηκε και αυτός την απώλεια της ανόδου. Εχοντας περάσει από Ολνταμ, Μπάρνσλεϊ και Μπρίστολ Σίτι, φιλοδοξεί να γίνει ο προπονητής που θα συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της Σάντερλαντ.

Μεταγραφές: Εντονο το πήγαινε – έλα για ένα ακόμα καλοκαίρι, αν και το κλαμπ μοιάζει να κινειται πιο συνετά. Ηταν αναπόφευκτο να φύγουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, μεταξύ άλλων ο εξτρέμ Μαγκουάιρ (Λίνκολν) και ο επιθετικός Γουίκ (Γουίγκαν), αλλά το ρόστερ είναι ξανά από τα πιο ισχυρά στην κατηγορία. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν οι μέσοι Πρίτσαρντ (Χάντερσφιλντ), Εβανς (Μπλάκμπερν).

[novibet_desktop keimeno_etaireias=”Το στοίχημα στα καλύτερά του!” width=”50%”]

ΛΙΝΚΟΛΝ

Έδρα – Πόλη

Σίνσιλ Μπανκ (10.120), Λίνκολν

Τίτλοι

1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    1η (Ν.Λ.)

2018    7η (Β)

2019    1η (Β)

2020    16η

2021    5η

Τι έκανε πέρσι: Ήταν αναμφίβολα η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μπήκε σφήνα στα φαβορί, άντεξε την πίεση των υψηλών θέσεων και διεκδίκησε την απευθείας άνοδο, τερματίζοντας τελικά πέμπτη. Στα πλέι οφ έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπλάκπουλ.

Προπονητής: Ο έμπειρος Μάικλ Άπλετον αντικατέστησε τον επιτυχημένο Ντάνι Κόουλι τον Σεπτέμβριο του 2019. Έχει περάσει από αρκετά κλαμπ στο παρελθόν και απέδειξε την αξία του και στη Λίνκολν, χτίζοντας… αθόρυβα μια εξαιρετική ομάδα. Πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα υγείας και υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρίσκεται κανονικά στη θέση του με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Μεταγραφές: Πιο… ήρεμο το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με πέρσι, όταν και έγιναν σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ. Πλέον υπάρχει έτοιμος κορμός, στον οποίο προστέθηκαν αξιόλογοι παίκτες, όπως οι εξτρέμ Αντελακούν (Μπρίστολ Σίτι), Μαγκουάιρ (Σάντερλαντ) και οι μέσοι Σόρενσεν (Στόουκ), Μπίσοπ (Ιπσουιτς). Από τις αποχωρήσεις, ξεχωρίζει εκείνη του μέσου Γκραντ (Πιτέρμπορο).

ΟΞΦΟΡΝΤ

Έδρα – Πόλη

Κάσαμ (12.500), Οξφόρδη

Τίτλοι

1 Λιγκ Καπ

Πορεία πενταετίας

2017    8η

2018    16η

2019    12η

2020    4η

2021    6η

Τι έκανε πέρσι: Παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, βελτιώθηκε στη συνέχεια και κατάφερε, έστω και την ύστατη ώρα, να μπει στα πλέι οφ. Δεν μπόρεσε πάντως αυτή τη φορά να φτάσει στον τελικό, όπως είχε συμβεί μια σεζόν πριν, καθώς το εμπόδιο της Μπλάκπουλ αποδείχτηκε αξεπέραστο.

Προπονητής: Από τον Μάρτιο του 2018 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Καρλ Ρόμπινσον. Εχει φτιάξει ένα σύνολο που τα τελευταία χρόνια συνδυάζει τα καλά αποτελέσματα με όμορφο ποδόσφαιρο, με την Οξφορντ να διακρίνεται για το επιθετικό στυλ και τα πολλά γκολ που έχουν τα παιχνίδια της. Ο Ρόμπινσον έχει περάσει από τους πάγκους των ΜΚ Ντονς και Τσάρλτον.

Μεταγραφές: Από αυτούς που έφυγαν, σημαντικότεροι θεωρούνται οι αμυντικοί Ράφελς (Χάντερσφιλντ), Ατκινσον (Μπρίστολ Σίτι) και ο μέσος Κλερ (Τσάρλτον). Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν ο μπακ Σέντον (Μπέρμιγχαμ), ο εξτρέμ Γουίλιαμς (Πόρτσμουθ) και ο μεσοεπιθετικός Μποντίν (Πρέστον).

ΤΣΑΡΛΤΟΝ

Έδρα – Πόλη

Βάλεϊ (27.111), Λονδίνο

Τίτλοι

1 Κύπελλο

Πορεία πενταετίας

2017    13η

2018    6η

2019    3η

2020    22η (Τσ.)

2021    7η

Τι έκανε πέρσι: Εχοντας υποβιβαστεί από την Τσάμπιονσιπ, έμοιαζε ικανή να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή της. Ωστόσο, πλήρωσε την αστάθειά της, τους πολλούς βαθμούς που πέταξε στην έδρα της και την ευκολία με την οποία δεχόταν γκολ, μένοντας στην έβδομη θέση και εκτός πλέι οφ.

Προπονητής: Ο έμπειρος Νάιτζελ Αντκινς αντικατέστησε τον περασμένο Μάρτιο τον Λι Μπόιερ. Δεν κατάφερε να οδηγήσει την Τσάρλτον στα πλέι οφ, όμως χτίζει μια νέα ομάδα, με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Ο ίδιος άλλωστε έχει… παρελθόν που συνδέεται με ανόδους (Σκάνθορπ, Σαουθάμπτον).

Μεταγραφές: Θα ήταν έκπληξη αν ο Αντκινς δεν επιχειρούσε ανανέωση του ρόστερ που παρέλαβε πριν λίγους μήνες. Αρκετές οι αποχωρήσεις, με σημαντικότερη αυτή του επιθετικού Ανέκ, που πήγε στην Μπέρμιγχαμ. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν οι μέσοι Κλερ (Οξφορντ) και ο μεσοαμυντικός Ντόμπσον (Σάντερλαντ).

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Έδρα – Πόλη

Φράτον Παρκ (19.669), Πόρτσμουθ

Τίτλοι

2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    1η (Β)

2018    8η

2019    4η

2020    5η

2021    8η

Τι έκανε πέρσι: Μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες στα πλέι οφ, έμεινε εκτός πρώτης εξάδας, οπότε η σεζόν θεωρήθηκε αποτυχημένη. Παρά το καλό της ρόστερ, έπαιξε μάλλον… βαρετό ποδόσφαιρο, ενώ η αλλαγή προπονητή την άνοιξη δεν συνοδεύτηκε από κάποια θεαματική βελτίωση στην εικόνα της ομάδας.

Προπονητής: Ο Ντάνι Κόουλι ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο, διαδεχόμενος τον πολύπειρο Κένι Τζάκετ. Παρόλο που δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο και έχει αποστολή να πετύχει αυτό που έλειψε στον προκάτοχό του, την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ.

Μεταγραφές: Το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ που παρέλαβε ο Κόουλι ήταν αναμενόμενο, ειδικά μετά από μια κακή σεζόν. Οι μέσοι Κάνον (Χαλ), Νέιλορ (Γουίγκαν) και ο εξτρέμ Γουίλιαμς (Οξφορντ) θεωρούνται οι σημαντικότερες απώλειες. Αξιόλογες κρίνονται οι προσθήκες των Ρόμπερτσον (αμυντικός, Ρόδεραμ), Τάνικλιφ (μέσος, Λούτον), Γουίλιαμς (μέσος, Μίλγουολ), Ριντ (επιθετικός, Μπέρμιγχαμ).

ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Έδρα – Πόλη

Πόρτμαν Ρόουντ (30.311), Ιπσουιτς

Τίτλοι

1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Πορεία πενταετίας

2017    16η (Τσ.)

2018    12η (Τσ.)

2019    24η (Τσ.)

2020    11η

2021    9η

Τι έκανε πέρσι: Δύσκολη σεζόν, γεμάτη τραυματισμούς, κακό ποδόσφαιρο και τους οπαδούς να τα βάζουν με τον προπονητή Πολ Λάμπερτ, ο οποίος τελικά έφυγε τον Φεβρουάριο. Ο Πολ Κουκ ήρθε για να βάλει τάξη στην ομάδα, ως ένα σημείο τα κατάφερε, όμως η Ιπσουιτς έμεινε μακριά από τα πλέι οφ.

Προπονητής: Στο πρόσωπο του Πολ Κουκ η Ιπσουιτς βρήκε έναν τεχνικό εγνωσμένης αξίας, ο οποίος τα πήγε περίφημα σε Τσέστερφιλντ, Πόρτσμουθ και Γουίγκαν. Σε συνδυασμό με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πριν από μερικούς μήνες, ο Κουκ φιλοδοξεί να πετύχει και στη νέα του ομάδα.

Μεταγραφές: Ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ, με ουκ ολίγες αποχωρήσεις, αφού ο Κουκ οικοδομεί τη νέα Ιπσουιτς σχεδόν από μηδενική βάση. Στο ταμείο μπήκαν 1 εκ. λίρες από την πώληση του μέσου Ντόζελ στην ΚΠΡ, αλλά δεν ήταν αυτός ο μόνος πρωτοκλασάτος που έφυγε. Από την άλλη, σημαντικές είναι οι προσθήκες του εξτρέμ Μπερνς (Φλίτγουντ), των μέσων Χάρπερ (Γουέστ Μπρομ), Φρέιζερ (ΜΚ Ντονς), Εβανς (Γουίγκαν), του αμυντικού Εντμουντσον (Ρέιντζερς) και του επιθετικού Τσάπλιν (Μπάρνσλεϊ).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Έδρα – Πόλη

Πρίστφιλντ (11.582), Τζίλιγχαμ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    20η

2018    17η

2019    13η

2020    10η

2021    10η

Τι έκανε πέρσι: Για δεύτερη σερί σεζόν τερμάτισε στη δέκατη θέση, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο. Της έλειψε η σταθερότητα και η διάρκεια, ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες μια θέση στα πλέι οφ, ωστόσο το πρόσημο ήταν αναμφίβολα θετικό.

Προπονητής: Ο Στιβ Έβανς ανέλαβε τον Ιούνιο του 2019. Παρόλο που ως χαρακτήρας έχει… ταλέντο στο να γίνεται συχνά αντιπαθής, ο Σκωτσέζος έχει περάσει από τους πάγκους πολλών ομάδων, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει όσο λίγοι την σκληρή πραγματικότητα της κατηγορίας.

Μεταγραφές: Σε μεγάλο βαθμό το περσινό ρόστερ διατηρήθηκε, άλλωστε η Τζίλιγχαμ δεν ανήκει στα κλαμπ που… σπρώχνουν χρήμα στο μεταγραφικό παζάρι. Ο τερματοφύλακας Μπόναμ (Στόουκ) και ο εξτρέμ Γκρέιαμ (Μπέρμιγχαμ) είναι οι σημαντικότεροι από όσους έφυγαν. Στις νέες αφίξεις, ως πιο αξιόλογες κρίνονται εκείνες των αμυντικών Τουτοντά, Εμερ (αμφότεροι από την Μπρίστολ Ρόβερς) και του μέσου Ριβς (Πλίμουθ).

[bet365_desktop keimeno_etaireias=”Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στην Bet365!” width=”50%”]

ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ

Έδρα – Πόλη

Γουάμ Στέντιουμ (5.057), Ακρινγκτον

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    13η (Β)

2018    1η (Β)

2019    14η

2020    17η

2021    11η

Τι έκανε πέρσι: Αισθητή βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, έδειξε να ξεφεύγει από το στάτους των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή. Κάποια στιγμή έμοιαζε ικανή ακόμα και για τα πλέι οφ, όμως της έλειψε η διάρκεια, ενώ χτυπήθηκε και από τραυματισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία της κρίνεται θετική.

Προπονητής: Σταθερή αξία από το 2014 ο Τζον Κόλμαν στον τιμόνι της Άκρινγκτον, είχε και μια προηγούμενη θητεία (1999-2012) στον σύλλογο. Έχει μάθει να δουλεύει χωρίς μεγάλο μπάτζετ και όχι ιδιαίτερα πλούσιο ρόστερ, όμως αποδεδειγμένα ξέρει να τα βγάζει πέρα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες.

Μεταγραφές: Δεν φημίζεται για… φανταχτερές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι η Ακρινγκτον, κάτι που βάλθηκε ξανά να επιβεβαιώσει. Η πιο σημαντική απώλεια ήταν εκείνη του αμυντικού Χιουζ (Μπρίστολ Ρόβερς). Τίποτα το «λαμπερό» στους νεοφερμένους, θα βοηθήσουν ο εξτρέμ Ο’Σάλιβαν (Μόρκαμ) και ο μέσος Πελ (Κόλτσεστερ).

ΚΡΟΥ

Έδρα – Πόλη

Αλεξάντρα Στέντιουμ (10.180), Κρου

Τίτλοι

1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    17η (Β)

2018    15η (Β)

2019    12η (Β)

2020    2η (Β)

2021    12η

Τι έκανε πέρσι: Ηταν νεοφώτιστη στην Α’ Αγγλίας, ωστόσο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα αναφορικά με την παραμονή της. Μάλιστα, έμεινε πιστή στην επιθετική φιλοσοφία που τη διακρίνει εδώ και χρόνια, βάζοντας πολλές φορές δύσκολα στους ισχυρούς του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ο Ντέιβιντ Άρτελ βρίσκεται από το 2017 στον πάγκο της Κρου και αυτός είναι ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του ως τεχνικός. Υπήρξε στο παρελθόν ποδοσφαιριστής του συλλόγου και είναι θιασώτης του ποδοσφαίρου πρωτοβουλίας, αλλά και αρκετά… γκρινιάρης προς τους διαιτητές, κοουτσάροντας πάντα με πάθος.

Μεταγραφές: Η Κρου έχει παράδοση να αναδεικνύει παίκτες από τα τμήματα υποδομής και να τροφοδοτεί με αυτούς άλλα κλαμπ. Ως εκ τούτου, δεν ξοδεύει πολλά χρήματα σε μεταγραφές. Εφυγαν μεταξύ άλλων οι αμυντικοί  Μπεκλς (Λέιτον Οριεντ), Λάνκασιρ (Σαουθάμπτον) και ο μέσος Γουίντλ (Κάρντιφ). Αξιοπρόσεκτες είναι οι προσθήκες του αμυντικού Χόμπαν (Αμπερντίν), του επιθετικού Λονγκ (Μάδεργουελ) και του μέσου ΜακΝτόναλντ (Ρόδεραμ).

ΜΚ ΝΤΟΝΣ

Έδρα – Πόλη

ΜΚ Στέντιουμ (30.500), Μίλτον Κέινς

Τίτλοι

1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    12η

2018    23η

2019    3η (Β)

2020    19η

2021    13η

Τι έκανε πέρσι: Βελτιωμένη η παρουσία της σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν, δεν είχε θέμα με την παραμονή της. Επαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν είχε τη σταθερότητα και τη διάρκεια που θα της επέτρεπαν να ελπίζει πραγματικά για μια θέση στα πλέι οφ.

Προπονητής: Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι Ντονς έμειναν χωρίς τεχνική ηγεσία. Ο Ράσελ Μάρτιν, που είχε κάνει καλή δουλειά στους Ντονς τα προηγούμενα χρόνια, αποδέχτηκε την πρόταση της Σουόνσι και ανέλαβε την ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Οι Ντονς βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, με τον χρόνο να τους πιέζει.

Μεταγραφές: Oι σημαντικότερες απώλειες ήταν εκείνες του επιθετικού Τζερόμ (Λούτον) και του μέσου Φρέιζερ (Ιπσουιτς), αμφότεροι βασικότατοι πέρσι. Αξιόλογες προσθήκες θεωρούνται οι επιθετικοί Εϊσα (Πιτέρμπορο) και Πάροτ (Τότεναμ), αλλά και ο μέσος Τουίν (Σουίντον).

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Έδρα – Πόλη

Κίπμοουτ (15.231), Ντονκάστερ

Τίτλοι

1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    3η (Β)

2018    15η

2019    6η

2020    9η

2021    14η

Τι έκανε πέρσι: Είχε ως στόχο τα πλέι οφ και έδειχνε ικανή να διεκδίκησει μια θέση στην εξάδα, όμως τα πάντα άλλαξαν τον Μάρτιο, όταν ο προπονητής Ντάρεν Μουρ… παράτησε την ομάδα για να αναλάβει τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ο Αντι Μπάτλερ ανέλαβε ως υπηρεσιακός, ωστόσο η Ντονκάστερ φάνηκε να αποδιοργανώνεται πλήρως και το τέλος του πρωταθλήματος την βρήκε στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Προπονητής: Η Ντονκάστερ δεν γινόταν να συνεχίσει με τον Μπάτλερ στον πάγκο και στράφηκε σε έναν πρώην παίκτη της, τον Ρίτσι Γουέλενς, ο οποίος τα πήγε καλά στην τεχνική ηγεσία της Σουίντον και της Σάλφορντ. Διακρίνεται για την εργατικότητά του και την προσήλωσή του στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Μεταγραφές: Δεν την… πόνεσε ιδιαίτερα κάποια αποχώρηση. Από αυτούς που έφυγαν, οι μπακ Χάλιντεϊ και Τζέιμς είναι οι πιο σημαντικοί, ενώ σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο εμβληματικός μέσος Κόπιντζερ. Οι μέσοι Ρόουι (Μπρίστολ Σίτι), Κλόουζ (Πόρτσμουθ), ο αμυντικός Γουίλιαμς (Σριούσμπερι) και ο επιθετικός Χίουλα (Πόρτσμουθ) ξεχωρίζουν από τους νεοφερμένους.

ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ

Έδρα – Πόλη

Χάιμπουρι (5.327), Φλίτγουντ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    4η

2018    14η

2019    11η

2020    6η

2021    15η

Τι έκανε πέρσι: Ηχηρό πισωγύρισμα, καθώς είχε προηγηθεί μια σεζόν όπου είχε φτάσει στα πλέι οφ. Επηρεάστηκε σημαντικά από το ξαφνικό διαζύγιο με τον προπονητή Τζόεϊ Μπάρτον τον Ιανουάριο και ενώ τα αποδυτήρια είχαν γίνει άνω – κάτω. Η έλευση του έμπειρου Σάιμον Γκρέισον στον πάγκο βοήθησε στο να επανέλθει η ηρεμία, αλλά η ομάδα έμεινε πολύ από την πρώτη εξάδα.

Προπονητής: Από τους πλέον έμπειρους και επιτυχημένους προπονητές σε αυτό το επίπεδο, ο Σάιμον Γκρέισον έχει πανηγυρίσει ανόδους με Μπλάκπουλ, Λιντς, Χάντερσφιλντ και Πρέστον. Από τον περασμένο Ιανουάριο ανέλαβε τη Φλίτγουντ και φιλοδοξεί να την επαναφέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μεταγραφές: Ο Γκρέισον επιχειρεί σταδιακή ανανέωση στο ρόστερ, με στόχο να χτίσει την ομάδα πάνω σε νέες βάσεις. Από όσους εφύγαν, σημαντικότερος θεωρείται ο μέσος Μπερνς (Ιπσουιτς). Ηρθαν δανεικοί οι επιθετικοί Εντμοντσον (Λιντς), Μόρτον (Γουέστ Μπρομ), καλές προσθήκες και οι αμυντικοί Χάλιντεϊ (Ντονκάστερ), Κλαρκ (Χαλ).

[bwin_desktop keimeno_etaireias=”Auto Cash Out* - Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου” width=”50%”]

ΜΠΕΡΤΟΝ

Έδρα – Πόλη

Πιρέλι (6.912), Μπέρτον άπον Τρεντ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    20η (Τσ.)

2018    23η (Τσ.)

2019    9η

2020    12η

2021    16η

Τι έκανε πέρσι: Καταστροφική η πορεία της στο πρώτο μισό της σεζόν, με τον υποβιβασμό να μοιάζει βέβαιος. Η επιστροφή του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ στην τεχνική ηγεσία και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου βοήθησαν τους «ζυθοποιούς» να αλλάξουν πρόσωπο και να κερδίσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Προπονητής: Η άφιξη του Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ τον περασμένο Ιανουάριο για μια δεύτερη θητεία στον πάγκο της Μπέρτον αποδείχτηκε κομβικής σημασίας, αφού ο Ολλανδός κράτησε την ομάδα στην κατηγορία. Στόχος είναι πλέον η αλλαγή επιπέδου και η Μπέρτον να… κοιτάξει ψηλότερα.

Μεταγραφές: Ο Χάσελμπαϊνκ συνέχισε την αναδόμηση στο ρόστερ, που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο χειμώνα. Αρκετές οι αποχωρήσεις, καμία ωστόσο δεν θεωρείται σημαντική απώλεια. Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζουν ο αμυντικός Οσιλάγια (Τσάρλτον), ο επιθετικός Μουλτ (Πρέστον, είναι πάντως τραυματίας) και ο μέσος Μόρις (Πόρτσμουθ).

ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ

Έδρα – Πόλη

Νιου Μίντοου (9.875), Σριούσμπερι

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    18η

2018    3η

2019    18η

2020    15η

2021    17η

Τι έκανε πέρσι: Η σεζόν ξεκίνησε άσχημα και φάνηκε πως θα υπήρχε σοβαρό θέμα με την παραμονή. Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Στιβ Κότεριλ τον Νοέμβριο αποδείχτηκε σωτήρια κίνηση. Η Σριούσμπερι βελτιώθηκε αισθητά και παρόλο που ο Κότεριλ τέθηκε ουσιαστικά εκτός καθηκόντων από τον Ιανουάριο και μετά, για λόγους υγείας, η ομάδα έμεινε μακριά από… μπελάδες.

Προπονητής: Ο Στιβ Κότεριλ, αντικατέστησε τον περασμένο Νοέμβριο τον Σαμ Ρίκετς, αλλά δεν πρόλαβε να… χαρεί τη δουλειά του στη Σριούσμπερι, αφού τα προβλήματα υγείας του στέρησαν αυτή τη δυνατότητα. Πάντως, άφησε το αποτύπωμά του, βάζοντας τις βάσεις για τη σωτηρία. Ετοιμάζεται να επιστρέψει σε πλήρη καθήκοντα, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχοντας περάσει από τον πάγκο πολλών ομάδων.

Μεταγραφές: Ο αμυντικός Γουίλιαμς (Ντονκάστερ) κρίνεται ως η σημαντικότερη απώλεια. Στοχευμένες οι κινήσεις ενίσχυσης, ξεχωρίζουν μεταξύ των νεοαποκτηθέντων ο επιθετικός Μπόουμαν (Εξετερ), ο τερματοφύλακας Μάροσι (Κόβεντρι), ο μέσος Μπένετ (Μπλάκμπερν) και ο αμυντικός Νερς (Μπριστολ Σίτι).

ΠΛΙΜΟΥΘ

Έδρα – Πόλη

Χόουμ Παρκ (18.600), Πλίμουθ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    2η (Β)

2018    7η

2019    21η

2020    3η (Β)

2021    18η

Τι έκανε πέρσι: Ηταν νεοφώτιστη στην Α’ Αγγλίας και έμεινε μακριά από… μπελάδες, εκμεταλλευόμενη κυρίως την έδρα της. Φουλ επιθετικό το στυλ της, ειδικά στο γήπεδό της, αλλά αυτό είχε κόστος, ειδικά απέναντι σε ισχυρές αντιπάλους. Αν παρουσίαζε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, ίσως να είχε τερματίσει ψηλότερα.

Προπονητής: Ο Ράιαν Λόου βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία από το 2019, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε στην Μπέρι. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, δηλώνει θαυμαστής σπουδαίων προπονητών, όπως ο Πεπ Γουαρδιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ τον συνδέει φιλία με τον Στίβεν Τζέραρντ της Ρέιντζερς.

Μεταγραφές: Εύλογα το βάρος έπεσε στην άμυνα, εκεί όπου η Πλίμουθ… πονούσε πέρσι και έτσι αποκτήθηκαν οι Μπόλτον (Πόρτσμουθ), Γκιλέσπι (Μπρίσμπεϊν), Σκαρ (Γουόλσολ), Γουίλσον (Ιπσουιτς), Γκαλογουεϊ (Λούτον). Ως σημαντικότερες αποχωρήσεις κρίνονται αυτές των Εϊμσον (αμυντικός, Μπόλτον) και Ριβς (μέσος, Τζίλιγχαμ).

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

Έδρα – Πόλη

Πλαφ Λέιν (9.300), Λονδίνο.

Τίτλοι

1 Κύπελλο

Πορεία πενταετίας

2017    15η

2018    18η

2019    20ή

2020    20ή

2021    19η

Τι έκανε πέρσι: Για ακόμη μια χρονιά «έπαιξε με τη φωτιά», αλλά ούτε αυτή τη φορά «κάηκε». Εστω και με μπόλικο… άγχος, κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, ενώ χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή εν όψει της τελικής ευθείας, κάτι που αποδείχτηκε σωστή επιλογή.

Προπονητής: Ο Μαρκ Ρόμπινσον αντικατέστησε τον Γκλιν Χοτζ στην τεχνική ηγεσία τον περασμένο Ιανουάριο. Συσπείρωσε την ομάδα, κατάφερε να μαζέψει τους απαιτούμενους βαθμούς σε κρίσιμα ματς και κράτησε τους Λονδρέζους στην κατηγορία. Είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής και καθώς πέτυχε στην αποστολή του, κέρδισε το δικαίωμα να συνεχίσει στο πόστο.

Μεταγραφές: Η Γουίμπλεντον δεν διαθέτει «γερό πορτοφόλι» και για άλλο ένα καλοκαίρι οι κινήσεις είναι περιορισμένες. Ο μέσος ΜακΛάφλιν (Μόρκαμ) και ο επιθετικός Πίγκοτ (Ιπσουιτς) ήταν οι πιο τρανταχτές αποχωρήσεις. Ο μέσος ΜακΚόρμικ (Τσέλσι) και ο αμυντικός Τσαρλς (Γουίκομ) ξεχωρίζουν από αυτούς που ήρθαν.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Έδρα – Πόλη

Στάδιο DW (25.138), Γουίγκαν

Τίτλοι

1 Κύπελλο, 2 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    23η (Τσ.)

2018    1η

2019    18η (Τσ.)

2020    23η (Τσ.)

2021    20ή

Τι έκανε πέρσι: Πέρασε μια πολύ δύσκολη σεζόν, αντιμετωπίζοντας μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, που την έφεραν κατάφατσα με την προοπτική της διάλυσης. Τελικά κατάφερε να επιβιώσει, κάτι που συνιστά επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών και των περιορισμένων δυνατοτήτων του ρόστερ της.

Προπονητής: Ο Λίαμ Ρίτσαρντσον ξεκίνησε την περσινή σεζόν ως υπηρεσιακός και πιστώνεται το ότι κράτησε την ομάδα ενωμένη στις δυσκολίες, αποτρέποντας τον υποβιβασμό που για μεγάλο διάστημα έμοιαζε αναπόφευκτος. Εχοντας πλέον μονιμοποιηθεί και με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να παρέχει ασφαλείς συνθήκες εργασίας, έχει θέσει ως στόχο να επαναφέρει τη Γουίγκαν εκεί που της αξίζει.

Μεταγραφές: Εχοντας πλέον νέο ιδιοκτήτη και… χρήμα στο ταμείο, η Γουίγκαν παρουσιάζεται ενισχυμένη και το φετινό καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με την περσινή αντίστοιχη εφιαλτική περίοδο. Σημαντικές προσθήκες θεωρούνται οι επιθετικοί Γουίκ (Σάντερλαντ), Χάμφρις (Ρότσντεϊλ), ο αμυντικός Γουάτμαφ (Πόρτσμουθ), οι μέσοι Πάουερ (Σάντερλαντ), Νέιλορ (Πόρτσμουθ) και ο εξτρέμ Εντουαρντς (Ιπσουιτς).

ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ

Έδρα – Πόλη

Γουόντον Ρόουντ (7.066), Τσέλτεναμ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    21η (Β)

2018    17η (Β)

2019    16η (Β)

2020    4η (Β)

2021    1η (Β)

Τι έκανε πέρσι: Σταθερή και αποτελεσματική, εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις και πήρε απόλυτα δίκαια την άνοδο, συνδυάζοντάς τη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Λιγκ 2. Παράλληλα έκανε καλή πορεία και στο Κύπελλο, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο, όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Προπονητής: Ο πρώην παίκτης της Τσέλτεναμ, Μάικ Νταφ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Σεπτέμβριο του 2018, στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Παρότι άπειρος, το 2020 οδήγησε την ομάδα στα πλέι οφ της ανόδου και το 2021 την επανέφερε στην Α’ Αγγλίας, για πρώτη φορά από το 2009.

Μεταγραφές: Τίποτα φοβερό στο πάρε – δώσε, η Τσέλτεναμ διατήρησε απείραχτο σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό της. Δεν αποχώρησε κάποιος παίκτης που να θεωρείται αναντικατάστατος, ενώ από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν ο μέσος Μποντς (Χαλ) και ο τερματοφύλακας Εβανς (Γουίγκαν).

ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Έδρα – Πόλη

Αμπεϊ Στέντιουμ (8.127), Κέμπριτζ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    11η (Β)

2018    12η (Β)

2019    21η (Β)

2020    16η (Β)

2021    2η (Β)

Τι έκανε πέρσι: Επανήλθε στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά μετά από το 2002. Εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, άντεξε στον ανταγωνισμό των πρώτων θέσεων και τερμάτισε δεύτερη στη Λιγκ 2, εξασφαλίζοντας την απευθείας άνοδο.

Προπονητής: Ο Μαρκ Μπόνερ ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2020 ως υπηρεσιακός, για να μονιμοποιηθεί λίγο αργότερα. Δεν είχε εργαστεί στο παρελθόν ως πρώτος προπονητής, έχοντας περάσει από διάφορα πόστα στα τμήματα υποδομής της Κέμπριτζ. Παρόλα αυτά, αποδείχτηκε ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία, κάτι που του εξασφάλισε νέο τριετές συμβόλαιο με το κλαμπ.

Μεταγραφές: Στις σημαντικότερες αποχωρήσεις καταγράφονται εκείνες του τερματοφύλακα Μπέρτον (Πλίμουθ), του μέσου Χάναντ (Κόλτσεστερ) και του αμυντικού Νόιλ (Ντονκάστερ). Από αυτούς που ήρθαν, ως πιο αξιόλογοι κρίνονται ο εξτρέμ Λάνκεστερ (Ιπσουιτς), ο μέσος Μπρόφι (Λέιτον Οριεντ) και οι αμυντικοί Γουίλιαμς (Μπρίστολ Ρόβερς), Τζόουνς (Νορθάμπτον).

ΜΠΟΛΤΟΝ

Έδρα – Πόλη

Γιουνιβέρσιτι οφ Μπόλτον Στέντιουμ (28.723), Μπρίστολ

Τίτλοι

4 Κύπελλα, 1 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Λιγκ Τρόφι

Πορεία πενταετίας

2017    2η

2018    21η (Τσ.)

2019    23η (Τσ.)

2020    23η

2021    3η (Β)

Τι έκανε πέρσι: Παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα της Λιγκ 2, βρήκε ρυθμό στη συνέχεια και ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο μισό της σεζόν. Με μια εκπληκτική αντεπίθεση κέρδισε έδαφος στη βαθμολογία και κατέκτησε την τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας την απευθείας άνοδο.

Προπονητής: Ο Ιαν Εβατ ανέλαβε τον Ιούλιο του 2020 την τεχνική ηγεσία, προερχόμενος από την Μπάροου. Παρόλο που τα πρώτα δείγματα γραφής δεν ήταν ενθαρρυντικά, ο χρόνος δούλεψε υπέρ του, η ομάδα άλλαξε πρόσωπο και ο ίδιος πιστώνεται την επιτυχία της ανόδου. Τον περασμένο Μάιο υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με το κλαμπ.

Μεταγραφές: Η Μπόλτον διέθετε ήδη καλό ρόστερ για τα δεδομένα της Λιγκ 2 και προσπάθησε να το αναβαθμίσει, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Λιγκ 1. Δεν έφυγε κάποιος παίκτης του οποίου η απώλεια να θεωρείται δυσαναπλήρωτη. Οι αμυντικοί Εϊμσον (Πλίμουθ), Τζον (Σουόνσι) και ο επιθετικός Μπακαγιόκο (Κόβεντρι) ξεχωρίζουν από τους νεοφερμένους.

ΜΟΡΚΑΜ

Έδρα – Πόλη

Γκλόουμπ Αρένα (6.476), Μόρκαμ

Τίτλοι

Πορεία πενταετίας

2017    18η (Β)

2018    22η (Β)

2019    18η (Β)

2020    22η (Β)

2021    4η (Β)

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στη Λιγκ 2, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια… βολόδερνε στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Δεν μπόρεσε να πάρει την απευθείας άνοδο, τερματίζοντας τέταρτη, αλλά θριάμβευσε στα πλέι οφ, αποκλείοντας την Τρανμίρ και κερδίζοντας στον τελικό τη Νιούπορτ.

Προπονητής: Ο Στέφεν Ρόμπινσον διαδέχεται τον επιτυχημένο Ντέρεκ Ανταμς, ο οποίος παραιτήθηκε λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της ανόδου. Με τη Μόρκαμ να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Λιγκ 1, ο Ρόμπινσον αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Στο παρελθόν πέρασε από την τεχνική ηγεσία της Ολνταμ και της Μάδεργουελ.

Μεταγραφές: Αρκετές οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ, η Μόρκαμ προσπάθησε αφενός να καλύψει τα κενά όσων έφυγαν, αφετέρου να προσθέσει στις τάξεις της παίκτες που θα τη βοηθήσουν να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις ήταν εκείνες των Γκόμες (μέσος, Λούτον), Νάιτ – Πέρσιβαλ (αμυντικός, Τρανμίρ), Ο’Σάλιβαν (εξτρέμ, Ακρινγκτον). Πολλές οι νέες αφίξεις, με πιο σημαντικές τους επιθετικούς Αγιούνγκα (Μπρίστολ Ρόβερς), Ομπίκα (Σεντ Μίρεν, τραυματίας), τους αμυντικούς Ο’Κόνορ (Μπράντφορντ), Λι (Αμπερντίν) και τον μέσο ΜακΛάφλιν (Γουίμπλεντον).

[interwetten_desktop keimeno_etaireias=”Αμέτρητες επιλογές – ασφαλείς πληρωμές” width=”50%”]

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip