Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

15.05.21|00:01

Χρήστος Χρυσαΐτης Χρήστος Χρυσαΐτης

Δύο φορές εναντίον της παράδοσης

δύο-φορές-εναντίον-της-παράδοσης-10353

Καλησπέρα! Στη σημερινή στήλη στα προγνωστικά στοιχήματος θα μας απασχολήσουν τα πλέι-οφ στο Κόπα ντε λα Λίγκα Αργεντινής, που ξεκινούν απόψε με μονές αναμετρήσεις μέχρι το τέλος. Στην προημιτελική φάση, το πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στους δύο ομίλους (Εστουδιάντες, Κολόν, Βέλεζ, Μπόκα), ενώ οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν σε ουδέτερο έδαφος. Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Σήμερα θα γίνουν οι πρώτοι δύο προημιτελικοί (Εστουδιάντες – Ιντεπεντιέντε και Κολόν – Ταγιέρες), ενώ ακολουθούν αύριο δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια, το Βέλεζ – Ράσινγκ και το σούπερκλάσικο Μπόκα – Ρίβερ. Πάμε να δούμε τα σημερινά.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Προγνωστικά στοιχήματος

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ

Η Εστουδιάντες τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο με ρεκόρ 6-4-3 και έχοντας την καλύτερη αμυντική επίδοση στη διοργάνωση με δέκα γκολ παθητικό, όσα είχαν και η σημερινή της αντίπαλος Ιντεπεντιέντε αλλά και η νικήτρια του ομίλου Κολόν. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, προβαίνοντας σε εκτεταμένο ροτέισον, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Δεν έχει διεθνείς υποχρεώσεις φέτος, οπότε είναι πλήρως συγκεντρωμένη στο Κόπα ντε λα Λίγκα.

Η Ιντεπεντιέντε χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσει την πρόκριση, χάρη στο εκτός έδρας 3-1 επί της Ουρακάν. Βέβαια αυτό δεν θα ήταν αρκετό, εάν δεν ερχόταν κανένα από τα δύο αποτελέσματα που περίμενε σε άλλα παιχνίδια. Ευτυχώς για αυτήν, ούτε η Ουνιόν επικράτησε εκτός έδρας της Κολόν στο «κλάσικο» της Σάντα Φε (1-1), ούτε η Ταγιέρες πήρε βαθμό στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με τη Λανούς (0-1).

Παράλληλα έχει και διεθνείς υποχρεώσεις στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Εκεί προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία με την Τόρκε της Ουρουγουάης (1-1), έχοντας ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Την προσεχή Τρίτη φιλοξενεί τη βραζιλιάνικη Μπαϊα, με την οποία ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου (μόνο ο πρώτος προκρίνεται και υπολείπονται ακόμα δύο αγωνιστικές).

Η πρόσφατη παράδοση είναι ξεκάθαρα υπέρ της Εστουδιάντες, καθώς έχει διατηρηθεί αήττητη στις δέκα πιο πρόσφατες συναντήσεις τους (6-4-0). Όμως δεν συμφωνώ στα προγνωστικά στοιχήματος με τον – μέχρι πριν από λίγη ώρα – φαβοριτισμό της (πλέον τα σετ αποδόσεων βρίσκονται σε ισορροπία). Η Ιντεπεντιέντε έχει πλούσιο υλικό και μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε δύο μέτωπα. Αλλωστε είναι χωρίς εγχώριο τίτλο από το… 2002 (έχει πανηγυρίσει πάντως δύο Κόπα Σουνταμερικάνα σε αυτό το διάστημα, το 2010 και το 2017), ένα αρνητικό σερί που είναι ασύλληπτο για το μέγεθός της και που όλοι στον σύλλογο επιθυμούν να λάβει φέτος ένα τέλος. Οι γηπεδούχοι έχουν ομάδα «υπό κατασκευή» με αρκετά καλές προοπτικές για το άμεσο μέλλον. Ακόμα όμως δεν είναι άξια εμπιστοσύνης για κάτι πολύ μεγάλο. Στην παρούσα φάση η Ιντεπεντιέντε δείχνει ένα «κλικ» πιο έτοιμη για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

 

ΚΟΛΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ – ΤΑΓΙΕΡΕΣ

Βάσει φανέλας πρόκειται για τις δύο «σταχτοπούτες» των πλέι-οφ της διοργάνωσης. Η Κολόν δεν έχει κατακτήσει ποτέ της κάποιον τίτλο, ενώ η κορυφαία της διάκριση ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα το 2019, όταν και έχασε το τρόπαιο από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε. Τερμάτισε πρώτη στον πρώτο όμιλο, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στις πρώτες αγωνιστικές και κατεβάζοντας σημαντικά ταχύτητα το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει μόλις μία νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (1-3-2).

Η Ταγιέρες Κόρδοβα προκρίθηκε οριακά στα πλέι-οφ, καθώς ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική 1-0 εκτός έδρας από τη Λανούς και «σώθηκε» από τη σημερινή της αντίπαλο, που απέφυγε την ήττα από τη συμπολίτισσά της Ουνιόν (1-1). Εάν η Κολόν είχε ηττηθεί, τότε θα προκρινόταν η Ουνιόν και η Ταγιέρες θα έμενε εκτός. Και για τον σύλλογο της Κόρδοβα είναι μεγάλη η πρόκληση για διάκριση, καθώς έχει κατακτήσει μόνο έναν τίτλο στην ιστορία του, το Κόπα Κονμεμπολ (πρόγονος του Κόπα Σουνταμερικάνα) του 1999 και κανέναν εγχώριο. Μεσοβδόμαδα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Τολίμα για το Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου διατηρεί ακόμα ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «16» (την Τρίτη υποδέχεται τη βραζιλιάνικη Μπραγκαντίνο).

Εδώ η πρόσφατη παράδοση λέει Ταγιέρες, καθώς έχει νικήσει και στις τέσσερις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους. Θα κοντράρω και εδώ την προϊστορία και θα πάω με το μέρος της Κολόν. Είναι πιο ξεκούραστη (δεν έχει φέτος διεθνείς υποχρεώσεις), είναι γηπεδούχος, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα (σε αντίθεση με την Ταγιέρες που έχει αρκετούς αμφίβολους) και δείχνει να πατάει καλύτερα το τελευταίο διάστημα. Ο άσος κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει επιλογή στα προγνωστικά στοιχήματος.

Αυτά για σήμερα! Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και τα λέμε αύριο με τους άλλους δύο προημιτελικούς!

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip