Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ - ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ
Facts Αγώνα
*Παράδοση: 8-4-3 εντός, 12-8-10 συνολικά. Τα 5/6 πιο πρόσφατα παιχνίδια με γηπεδούχο τη Ζιλ Βιθέντε ήταν g/g.
*Διαιτητής: Ζοάο Γκονσάλβες, σε 9 παιχνίδια του στην πρώτη κατηγορία πέρυσι και φέτος μετράει 54 κίτρινες κάρτες (6 μέσο όρο), 4 απευθείας κόκκινες και 4 πέναλτι.
Αν και προερχόταν από ιστορική σεζόν που την έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη, η Ζιλ Βιθέντε είχε θέσει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία καθώς δεν είναι συνηθισμένη στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αλλαξε προπονητή λίγες μέρες πριν την προετοιμασία και μαζί με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια επηρεάστηκε στο πρωτάθλημα. Ξεκίνησε με μία νίκη στα πρώτα πέντε ματς, πήρε δεύτερη λίγο αργότερα αλλά δεν ήταν αρκετό και βρίσκεται εδώ και καιρό εντός ζώνης υποβιβασμού. Οι δύο νίκες της είναι κόντρα στις δύο ομάδες που είναι από κάτω της, Μαρίτιμο και Πάσος Φερέιρα, ενώ το αρνητικό σερί των έξι διαδοχικών ηττών που «τρέχει» στο πρωτάθλημα την κράτησαν χαμηλά στη βαθμολογία.
Κατά τη διάρκεια της διακοπής για το Μουντιάλ έμεινε σε αγωνιστικό ρυθμό λόγω της συμμετοχής της στο Λιγκ Καπ. Αλλαξε ξανά προπονητή, ο τρίτος αυτή τη σεζόν συν ένας υπηρεσιακός, με τον 38χρονο Σόουζα να βελτιώνει την εικόνα της τουλάχιστον στο Λιγκ Καπ. Δύο νίκες και μία ισοπαλία στον όμιλο έφεραν την πρόκριση. Στα προημιτελικά ωστόσο αποκλείστηκε χάνοντας με 2-0 από την Πόρτο (21/12), στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση πριν το σημερινό παιχνίδι.
Αποχώρησε ο αναπληρωματικός Μιζούκι (αρ.εξτρέμ, 8/0) καθώς ήταν δανεικός από ομάδα της Ιαπωνίας. Τη θέση του θα πάρει ο Βραζιλιάνος Μάρλον (αρ.εξτρέμ) που ετοιμάζεται να γίνει και επίσημα μέλος των «ζιλίστας» από τη νέα χρονιά.
Εξέτισαν οι Κούνια (στόπερ, 12/0) και Βιλιόντρες (αρ.εξτρέμ, 10/0). Tραυματίες οι Φερνάντες (αρχηγός-στόπερ, 12/0), Τίμπα (μέσος, 11/0), Αντριου (κίπερ, 9/0) και Μπάρος (αρ.μπακ). Τιμωρημένος ο Βέιγκα (δ.μπακ, 9/0).
Βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας εδώ και τέσσερα χρόνια, μπαίνοντας και τις τέσσερις χρονιές στη δεκάδα. Το καλοκαίρι έφυγαν αρκετές σταθερές αλλά τουλάχιστον έμεινε ο κόουτς Μάριο Σίλβα που την οδήγησε στην 7η θέση την περσινή σεζόν. Φέτος, με εξαίρεση την πρεμιέρα, δεν έχει καταφέρει να ανέβει πιο πάνω από την 13η θέση και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου κομματιού της σεζόν βρισκόταν εντός ζώνης υποβιβασμού. Το μίνι αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων που έκανε ακριβώς πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ της έδωσε μια ανάσα τεσσάρων βαθμών, ωστόσο δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη. Πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η σωτηρία.
Εμεινε σε αγωνιστικό ρυθμό λόγω της συμμετοχής της στο Λιγκ Καπ, εκεί όπου ο κόουτς Σίλβα έκανε δοκιμές και όπως ήταν λογικό έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού με απολογισμό τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Τουλάχιστον σκόραρε σε όλα τα ματς, κάτι που δεν έκανε πάντα στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στο τελευταίο της παιχνίδι (16/12) έχασε με 1-2 από την Αρούκα εντός έδρας αν και έπαιζε με παίκτη περισσότερο σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.
Είναι η 2η ομάδα με τις περισσότερες (49) κίτρινες κάρτες (3,7 μέσο όρο) στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ενώ έχει και 4 κόκκινες σε 13 αναμετρήσεις.
«Τρέχει» ο Πάουλο Ενρίκε (αρ.μπακ, 7/0). Τραυματίες οι Καρβάλιο (αμ.χαφ, 10/0) και Περέιρα (κίπερ, 8/0). Μακροχρόνια τραυματίες οι Ντομίνγκος (δ.μπακ) και Κοστίνια (δεκάρι). Σε φάση αποθεραπείας ο Ζορντάο (μέσος), κάνει αγώνα δρόμου να επιστρέψει στις επόμενες εβδομάδες.