-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Εκκωφαντικό «διπλό» στο Εξετερ (1-3), με το οποίο έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της πρωτοπόρου, έφτασε τις 2 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και έπιασε την 7η θέση που δίνει πλέι οφ.
Εβγαλε αντίδραση στον διασυρμό από την Τσέλσι στο Λιγκ Καπ (7-1), εκμεταλλευόμενη κυρίως τις αρετές της στην κόντρα επίθεση.
Προηγήθηκε στο 23′ με τέρμα του Ρόμπσον, έπειτα από κόρνερ, τέρμα που φέρει την σφραγίδα του τεχνικού της, Τζόλεϊ. Το 0-2 ήρθε από πέναλτι σε κομβικό σημείο για τους “Μάρινερς”, καθώς η Εξετερ πίεζε ασφυκτικά.
Εχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, εκμεταλλεύτηκε άλλη μία κόντρα επίθεση για σεμινάριο και τελείωσε το παιχνίδι στο 67′ (0-3), πάλι με τέρμα του μέσου Ρόμπσον. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα (94′).
Επιστρέφει στην έδρα της όπου είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στα 7 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (4-2-1).
Ο μοναδικός παίκτης που μένει εκτός αποστολής είναι ο σημαντικός Σουηδός στόπερ Ομάν (6/1).
Συνέχεια στο κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν έδωσε η εντός έδρας ήττα (3η στα 4 τελευταία παιχνίδια και μάλιστα δίχως να σκοράρει) από την Πλίμουθ (0-1). Κάκιστο α’ μέρος για τους “Σταγκς”, βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ από το 13′ (0-1), ενώ “γλίτωσαν” και από το δοκάρι για ένα δεύτερο.
Η βελτίωση της ήταν αισθητή στην επανάληψη, πίεσε, έκλεισε στα καρέ της την Πλίμουθ αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.
Σημειωτέον ότι μετρά μόλις μία νίκη στα 8 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (1-2-5), με την υπομονή των οπαδών να έχει τελειώσει και πλέον να ζητούν ανοιχτά την απομάκρυνση του (άπειρου) τεχνικού Ντέμπστερ.
Κομβικό το σημερινό παιχνίδι, με τη νίκη να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, καθώς ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα της Γκρίμσμπι, πιθανότατα θα φέρει εξελίξεις.
«Ως προπονητής είναι σημαντικό να κάνεις αυτοκριτική, να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να εξετάσεις ξεχωριστά τα σημεία πού μπορείς να βελτιωθείς. Πιστεύω και εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και θεωρώ πως μετά από μία κακή περίοδο, είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα», σχολίασε ο Ντέμπστερ.
Τιμωρημένος ο βασικότατος αμυντικός Πρέστον (7/0). Επιστρέφει ο έμπειρος στόπερ Γουάιτ (3/0), δεν είναι στο 100% ο Ολέζνικ (κίπερ) και μένει εκτός αποστολής, ενώ υπάρχουν και δύο μακροχρόνιοι απόντες.