Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣ. - ΣΠΟΡΤΙΒΟ ΛΟΥΚΕΝΙΟ
Facts Αγώνα
* Παράδοση τελευταίας 10ετίας με γηπεδούχο τη Νασιονάλ: 5-8-5
* Συνολική παράδοση τελευταίας 10ετίας: 11-15-11
* Η Λουκένιο έχει διατηρηθεί αήττητη στις έξι πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους (2-4-0).
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Στο εναρκτήριο παιχνίδι μετά τη διακοπή αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με τη Ρίβερ Πλέιτ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ανώτερη και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στην επανάληψη την «τιμώρησε» ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς στο 69’ βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία αμυντική αδράνεια. Τουλάχιστον κατάφερε να ισοφαρίσει στο 83’ με εξαιρετικό μακρινό σουτ του μέσου Ορσούζα στο 83’ και να διευρύνει το αήττητό της στο πρωτάθλημα στις τέσσερις αγωνιστικές (2-2-0).
Φέτος έχει φιλοδοξίες ακόμα και για διεκδίκηση του τίτλου, όμως για να δικαιώσει αυτές τις προσδοκίες θα πρέπει τέτοια παιχνίδια να τα κερδίζει. Προς το παρόν απέχει τέσσερις πόντους από την πρωτοπόρο Λιμπερτάδ, ενώ ισοβαθμεί στην 3η θέση με τις Σέρο Πορτένιο και Γκουαρανί, με την τελευταία όμως να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
Εξέτισε ο δεξιός μπακ Κλαούντιο Νούνιες (6/0). Επιστρέφει στο βασικό σχήμα ο 36χρονος επιθετικός Μπελτράν (11/3) που ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του. Ενδέχεται να κάνει το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς διεθνής μέσος Βίκτορ Κάσερες (Σέρο Πορτένιο, 6/0).
Εκανε εκρηκτικό ξεκίνημα απέναντι στην Ολίμπια και ήδη στο 7’ ήταν μπροστά 2-0 με ισάριθμα γκολ του 20χρονου επιθετικού Πίτα που αναδείχτηκε μάλιστα και MVP της 9ης αγωνιστικής. Δεν μπόρεσε όμως να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος, δεχόμενη τη μείωση στο 68’ με ένα πολύ αμφισβητούμενο πέναλτι και την ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Παρέμεινε έτσι για 5η συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη (0-2-3), ενώ στην ειδική κατάταξη παραμονής διατηρείται ακόμα πάνω από τη διαχωριστική γραμμή, χωρίς όμως να μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής.
Δεν αναμένονται αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την Ολίμπια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Πίτα (10/4) με τον Γκαόνα Λούγκο (6/1).