-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ Η ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ
Facts Αγώνα
* Η Σέρο Πορτένιο από την Παραγουάη υποδέχεται την Φλουμινένσε από την Βραζιλία για τη φάση των 16 του Κόπα Λιμπερταδόρες. Θα ακολουθήσει ρεβάνς την άλλη εβδομάδα στο Μαρακανά.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ:
Διπλοί αγώνες για τη φάση των 16 του Λιμπερταδόρες. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Αν υπάρξει ισοπαλία και στα γκολ δεν υπάρχει παράταση, αλλά ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.
* Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει για τον εαυτό της μία θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2022, χαρίζοντας, παράλληλα, στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο.
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά το 2009 αλλά στα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Φλουμινένσε να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες (2-1, 0-1).
Εδώ και ενάμιση μήνα είναι χωρίς επίσημο αγώνα και έτσι της λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Στο πρωτάθλημα της Απερτούρα στην Παραγουάη που τελείωσε τέλη Μαΐου κατέλαβε την 4η θέση με ρεκόρ 8-4-6 ρεκόρ, ενώ η Κλαουσούρα ξεκινάει αυτό το Σάββατο.
Από τον όμιλο της στο Λιμπερταδόρες προκρίθηκε ως 2η πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο με 10 βαθμούς (3-1-2 ρεκόρ). Και οι δύο ήττες ήρθαν από την Βραζιλιάνικη ομάδα (4-0 εκτός, 0-1 εντός), μέτρησε 2/2 νίκες σε βάρος της 3ης Αμέρικα ντε Κάλι, ενώ στο γήπεδό της στραβοπάτησε και σκάλωσε στο 0-0 με την Ντεπορτίβο Λα Γκουάιρα.
Η σημαντικότερη αποχώρησή της τον τελευταίο μήνα ήταν η μεταγραφή στην Ισπανική Κάντιθ του πολύτιμου διεθνή αριστερού μπακ Αρσαμέντια (10/2), ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο 35χρόνος αμυντικός Μάρκος Κάσερες.
Δύο ήταν οι πιο σημαντικές προσθήκες της, ο Κολομβιανός μέσος Καρασκάλ, τον οποίο απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την αντίπαλό της στο Λιμπερταδόρες, Αμέρικα ντε Κάλι και ο 29χρόνος Αργεντινός επιθετικός Αντριάν Μαρτίνεζ, που ήρθε επίσης ως δανεικός από την Λιμπερτάδ. Απέκτησε και τον ταλαντούχο φορ Φερνάντο Ρομέρο, που είχε καλή παρουσία με την Γκουαϊρένα (5 γκολ σε 16 συμμετοχές).
Δύο βασικές μονάδες θα στερηθεί, τον διεθνή μέσο Καρντόζο Λουσένα (15/0) λόγω τραυματισμού, ενώ τιμωρημένος είναι ο αμυντικός Πατίνιο (12/1). Την θέση του τελευταίου στο κέντρο άμυνας διεκδικεί ο Αντόρνο με τον 20χρόνο Ντελβάγιε.
Ο Μασάντο έκανε ροτέισον και παρότι παρατάχθηκε με μόλις δύο βασικούς απέναντι στην Σπορτ Ρεσίφε κατάφερε να φύγει νικήτρια (1-2), κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε δύο τέρματα σε διάστημα έξι λεπτών (67’, 73’) του Λούκα, ο οποίος στο ημίχρονο πέρασε ως αλλαγή στο ματς και κατάφερε να αλλάζει όλη τη ροή του αγώνα.
Δίκαιο αποτέλεσμα, ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με περισσότερες και χαμένες ευκαιρίες και το γκολ το δέχτηκε από το σημείο του πέναλτι στο 40’. Χωρίς να παίζει εντυπωσιακά και να έχει βρει ρυθμό βρίσκεται στην 7η θέση με ρεκόρ 4-5-2.
Εκεί που είχε εκθαμβωτική παρουσία ήταν πριν ενάμιση μήνα στον όμιλο του Λιμπερταδόρες, όπου προκρίθηκε ως πρωτοπόρος (3-2-1 ρεκόρ) χάρη στην εκτός έδρας νίκη της στην Αργεντινή με την Ρίβερ την οποία δεν απέκλεισε επειδή «αυτοκτόνησε» στο άλλο ματς του ομίλου η Τζούνιορ.
Δύο βασικές απουσίες. Τιμωρημένος ο μέσος Μαρτινέλι (10/0), απών ο κεντρικός αμυντικός Νίνο (8/0), που λείπει με την Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας. Μπήκε τελικά στην αποστολή τόσο ο Ουρουγουανός φορ Αμπελ Ερνάντεζ (7/1) όσο και ο πολύπειρος βασικός φορ Φρεντ (7/1), αλλά δεν είναι σίγουρη η παρουσία του δεύτερου στο αρχικό σχήμα. Τραυματίας παραμένει ο αναπληρωματικός επιθετικός Μπομπαντίγια (3/0).