Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Facts Αγώνα
* Α’ ματς: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 60’ με τον Ίσκο, ωστόσο η Σίτι το ανέτρεψε με τον Ζεσούς (78’) και πέναλτι του Ντε Μπρόινε (83’). Με 10 παίκτες από το 86’ οι Ισπανοί.
* Αγώνας-ρεβάνς για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση νίκης 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης, ακολουθεί ημίωρη παράταση κι εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.
* Η ομάδα που θα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Λυών-Γιουβέντους.
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Η νίκη του Φεβρουαρίου ήταν η πρώτη για τη Μάντσεστερ Σίτι σε 5 αναμετρήσεις κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-2-2). Οι «πολίτες» μετρούν 4-3-2 εντός έδρας εναντίον ισπανικών ομάδων, ενώ η «βασίλισσα» έχει ρεκόρ 6-4-6 στις 16 επισκέψεις της στην Αγγλία.
* Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε και στις 10 περιπτώσεις που νίκησε εκτός έδρας στην πρώτη αναμέτρηση σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης!
* Εννιά over στις τελευταίες δέκα υποχρεώσεις της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, με εξαίρεση το φετινό 0-1 στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατά. Επίσης, εννιά εκτός έδρας νίκες στις 11 πιο πρόσφατες εξόδους της. Φέτος ηττήθηκε μονάχα στη Γαλλία από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Δεν άλλαξε κάτι δραματικά μετά τη διακοπή, αφού απείχε παρασάγγας από τη Λίβερπουλ και μοιραία τερμάτισε στη 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Τουλάχιστον, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με κάπως θετικά συναισθήματα, αφού πέτυχε 5 διαδοχικές νίκες (σ.σ. που ήταν το καλύτερο φετινό σερί της) πιάνοντας εν μέρει τα γνωστά της στάνταρ απόδοσης. Πιο πρόσφατο τρίποντο αυτό το εντός 5-0 επί της ουραγού και υποβιβασμένης Νόριτς (26/7).
Κατά τα λοιπά, μεσολάβησε ο οδυνηρός αποκλεισμός της στα ημιτελικά του Κυπέλλου (18/7) με ήττα (2-0) από την Αρσεναλ. Τώρα έχει μπροστά της την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, που -κακά τα ψέματα- αποτελεί το μεγάλο της απωθημένο. Να σημειωθεί ότι με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας σε νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης (3-2-0).
Από ‘κει και πέρα, κέρδισε… κάτι εκτός αγωνιστικών χώρων, αφού τη δικαίωσε το CAS στην έφεση που κατέθεσε και κατέπεσε η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που της είχε επιβληθεί από την UEFA. Στο μεταξύ, έχει ήδη ανακοινώσει δύο μεταγραφές για την επόμενη περίοδο, τον στόπερ Ακέ της Μπόρνμουθ και τον εξτρέμ Φεράν Τόρες της Βαλένθια.
«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που σε… τιμωρεί αν κάνεις λάθη. Αν θέλουμε να φτάσουμε μακριά, θα πρέπει να πλησιάσουμε το τέλειο στην αμυντική λειτουργία μας. Πάντα θα είμαι φίλαθλος της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι εύκολο να ξέρεις την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ζιντάν. Οταν νομίζεις πως ξέρεις, πάντα βρίσκει κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο τεχνικός Γκουαρδιόλα.
Εκτίει ποινή ο βασικός μπακ Μεντί, νοκ άουτ παραμένει ο πολύτιμος φορ Αγουέρο. Ερωτηματικό ο εφεδρικός γκολκίπερ Μπράβο. Δεν αλλάζει και πολλά πράγματα ο Γκουαρδιόλα όσον αφορά το σχηματισμό της ομάδας του. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας έμεινε ο εξτρέμ Σανέ, που μετακομίζει στην Μπάγερν Μονάχου. Δεν υπολογίζονται φυσικά τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Ακέ (στόπερ) και Φεράν Τόρες (εξτρέμ).
Πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από μια τριετία, εμφανίστηκε πιο δυνατή στο φινάλε μετά την καραντίνα και προσπέρασε άνετα την Μπαρτσελόνα. Το πανηγύρισε έξαλλα, άλλωστε ήταν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από μια τριετία κυριαρχίας των «μπλαουγκράνα».
Αμφισβητήθηκε για την αντιμετώπιση που είχε από τη διαιτησία, δεν έλαμψε με το ποδόσφαιρό της, όμως έγινε συμπαγής στην τελική ευθεία, κάτι το οποίο ασφαλώς πιστώνεται ο Ζιντάν, έπαιξε με μεγάλη αποφασιστικότητα και έκλεισε στη LaLiga με 10 (!) σερί νίκες, συν μια αδιάφορη ισοπαλία στο φινάλε.
Εξαιρετικός ο Τιμπό Κουρτουά, ηγέτης και πρώτος σκόρερ ο θαυμάσιος Καρίμ Μπενζεμά. Μοναδική απογοήτευση ο Αζάρ, που ήρθε μετά Βαΐων και Κλάδων πέρσι το καλοκαίρι, αλλά είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω δικών του λαθών, ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και κατ’ επέκταση να προσφέρει.
Οποια κι αν είναι η εξέλιξη στη διοργάνωση, η ομάδα δεν αναμένεται να έχει μεγάλες αλλαγές. Ούτε στο ρόστερ ούτε στην τεχνική ηγεσία. Ο Ζιντάν δήλωσε ότι η θέση του προκαλεί φθορά, αλλά θα μείνει τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα, ενώ το έμψυχο δυναμικό θα υποστεί ένα μικρό λίφτινγκ, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια.
Ο Γάλλος, υπενθυμίζεται, ήταν ο προπονητής που οδήγησε τη «βασίλισσα» στις τρεις διαδοχικές κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ (2016, 2017 και 2018), σε Μιλάνο, Κάρντιφ και Κίεβο. Με αυτόν στο τιμόνι η Ρεάλ ουδέποτε έχει αποκλειστεί σε νοκ άουτ φάση. Πέρσι, στον αποκλεισμό από τον Αγιαξ, προπονητής ήταν ο Αργεντινός Σαντιάγο Σολάρι.
Πλήγμα η απουσία του αρχηγού Σέρχιο Ράμος, ο οποίος αποβλήθηκε στο φινάλε του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη. Τη θέση δίπλα στον Βαράν θα καλύψει ο Μιλιτάο. Ο Μαρσέλο έχασε το φινάλε της σεζόν –και δεν έλειψε σε κανέναν, αφού ο Μεντί ανταποκρίθηκε καλά- αλλά έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και διεκδικεί τη θέση του στα αριστερά. Ξένα σώματα εδώ και καιρό οι Μπέιλ και Χάμες Ροντρίγκες, αμφότεροι έμειναν εκτός αποστολής για την Αγγλία. Οσον αφορά στην ενδεκάδα, είναι αρκετά πιθανό το σενάριο να δούμε το κλασικό 4-3-1-2 που ουκ ολίγες φορές χρησιμοποιεί ο Γάλλος προπονητής φέτος, με τον Μόντριτς (ή τον Ίσκο) σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς. Βασικός υποψήφιος για να παίξει δίπλα στον Μπενζεμά είναι ο Βινίσιους, αν και δεν αποκλείεται να δούμε κάποιον εκ των Αζάρ και Ασένσιο.