-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΛΑΘΟΥΣ
Facts Αγώνα
Τι ισχύει
Οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η έως την 6η θέση στην κανονική περίοδο θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (εντός και εκτός έδρας), διατηρώντας τους βαθμούς τους. Η ομάδα που θα τερματίσει 1η μετά το τέλος των 10 αγωνιστικών, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και η 2η. Η 3η θα παίξει στα προκριματικά του Europa Conference League, όπως και η νικήτρια του Play off της Ευρώπης ανάμεσα στην 4η και την 7η από το γκρουπ των αδυνάτων.
Α’ Γύρος: Νόρντζελαντ – Μίντιλαντ 4-1
Β’ Γύρος: Μίντιλαντ – Νόρντζελαντ 3-1
Play offs: Νόρντζελαντ – Μίντιλαντ
* Επιτρέπονται έως 3.750 θεατές υπό την προϋπόθεση να έχουν Corona passport, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να ισχύει ένα από τα παρακάτω:
α) να έχουν πλήρως εμβολιαστεί πριν από 14 μέρες τουλάχιστον
β) να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες
γ) να έχουν περάσει τον κορωνοϊό τις τελευταίες 2 έως 26 εβδομάδες (6 μήνες).
Κατώτερη του αναμενόμενου, ηττήθηκε 3-2 εκτός έδρας από τη Νόρντζελαντ, γλιτώνοντας μάλιστα από μεγαλύτερο σκορ. Μπήκε μουδιασμένα στο ματς και έμεινε πίσω στο σκορ στο 29’ με αυτογκόλ του Φρανκ Ονιέκα. Ανέλαβε τον έλεγχο, πίεσε, έκανε φάσεις και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλη, ισοφαρίζοντας στο 45’ με τον Σόρι Καμπά. Στην επανάληψη μπήκε ορεξάτη και πήρε προβάδισμα στο 54’ με τον Πιόνε Σίστο.
Στη συνέχεια επέλεξε να παίξει συντηρητικά και το πλήρωσε δεχόμενη την ισοφάριση με πέναλτι στο 66’. Ανέβασε την πίεση και πέρασε στην επίθεση, έχασε δυο τρεις φάσεις, ενώ στο 82’ υπέπεσε σε πέναλτι, στο οποίο όμως στάθηκε τυχερή, καθώς αποκρούστηκε από το δοκάρι. Δε γλίτωσε πάντως την ήττα, καθώς το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90’ σε μια ολιγωρία της άμυνας.
Εμεινε έτσι στους 53 βαθμούς και παρότι παραμένει στην κορυφή είδε τη διαφορά της από τη 2η Μπρόντμπι να μειώνεται στον πόντο.
Δεν έπαιξε στο ματς της περασμένης Δευτέρας ο φορμαρισμένος βασικός μέσος Εβάντερ (23 συμ., 4 γκολ, 5 ασίστ) και δίνεται και πάλι αμφίβολος. Μακροχρόνια τραυματίας ο αποκτηθείς τον χειμώνα Βραζιλιάνος αμυντικός Αΐλτον (5 συμ.).
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει… Οι πιτσιρικάδες του Φλέμινγκ Πέντερσεν έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής και έριξαν στο καναβάτσο για δεύτερο φορά φέτος την πρωτοπόρο Μίντιλαντ. Μπορεί να ευνοήθηκαν από την τύχη και να πήραν προβάδισμα στο 29’ με αυτογκόλ, ωστόσο το πάθος τους στη συνέχεια ήταν αυτό που τους έδωσε τη νίκη, παρότι τα έκαναν μούσκεμα στο τέλος του ημιχρόνου (45’) και στις αρχές της επανάληψης (54’). Η ισοφάριση ήρθε στο 66’ με πέναλτι του Καμάλ Σουλεμάνα, ο οποίος στο 83’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε νέο πέναλτι, για να πάρει τη νίκη στο 90’ με τον Σίμον Αντίγκρα.
Εφτασε έτσι στους 39 βαθμούς, παρέμεινε στην 5η θέση, μειώνοντας όμως τη διαφορά της από την 4η Ορχους στους 3 βαθμούς. Ελπίζει πλέον βάσιμα στην 4η θέση και στη συμμετοχή της στο μπαράζ της Ευρώπης, κάτι που στην αρχή της χρονιάς φαινόταν όνειρο θερινής νυκτός.
Συμπλήρωσαν κάρτες και είναι τιμωρημένοι ο βασικός αμυντικός Μαντς Τιχόσεν (22 συμ., 3 ασίστ) και ο βασικός επιθετικός και τοπ σκόρερ της ομάδας Καμάλ Σουλεμάνα (25 συμ., 9 γκολ, 3 ασίστ).
Μακροχρόνια τραυματίας είναι ο βασικός αμυντικός Κίαν Χάνσεν (15 συμ., 1 ασίστ), ενώ δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους ο βασικός στα ματς που έπαιξε μέσος Μάξγουελ Βολέτζι (6 συμ., 1 γκολ), ο βασικός μέσος Μοχάμεντ Ντιομάντε (11 συμ., 2 γκολ, 3 ασίστ), ο έμπειρος αμυντικός Γιόχαν Τζουρού (10 συμ.) και ο επιθετικός Γιόναταν Αμόν (1 συμ., 1 γκολ).