Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΦΤΣΙ ΜΠΑΚΟΥ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Νοκ άουτ αγώνας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στην έδρα της ομάδας που είναι γηπεδούχος. Χωρίς φιλάθλους. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Ο νικητής προκρίνεται στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου και θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα τον νικητή του Ρενοβα (Β. ΜΑΚ) – Χάιντουκ Σπλιτ (ΚΡΟ).
Ιστορική αν μη τι άλλο η συγκυρία, αφού η αλήθεια είναι πως η πάλαι ποτέ κυρίαρχος του αζέρικου ποδοσφαίρου έχει οπισθοχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Και συνεπώς, η ιστορικότητα έγκειται στο ότι επέστρεψε στις διεθνείς διοργανώσεις έπειτα από 7 χρόνια (τερματίζοντας 2η στο διακοπέν περυσινό πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν).
Στον προηγούμενο γύρο ξεπέρασε, εντός έδρας, ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1 την Σκούπι (Β. Μακεδονία) στον προηγούμενο γύρο και πλέον το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα για μια ομάδα που έχει κορωνίδα στην ιστορία της τη συμμετοχή στους ομίλους του θεσμού τη σεζόν 2012-13.
Αρκετά τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες και έχουν επηρεάσει την προετοιμασία και την ψυχολογική κατάσταση των γηπεδούχων. Πρώτον, η μη αδειοδότηση της φυσικής τους έδρας με το ματς να γίνει στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο και δεύτερον, η απρόσμενη εντός έδρας ήττα, την περασμένη Παρασκευή από τη Σουμγκαγίτ (0-2, εντός) στη 2η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος (νίκη στην πρεμιέρα).
Αποτέλεσμα που έφτασε να δώσει τίτλους όπως «κρίση» στα εγχώρια media, κάτι που πάντως ο κόουτς Μαμέντοβ προσπάθησε εμφανώς να χαμηλώσει στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου: «Η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί. Χάσαμε ένα παιχνίδι. Τελείως διαφορετικό αυτό που μας περιμένει με τη Γαλατά. Εχουμε μια ευκαιρία να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο και αυτό είναι που μας απασχολεί», τόνισε χαρακτηριστικά.
Απαντες παρόντες στους γηπεδούχους, με τον τεχνικό τους πάντως πρακτικά να προαναγγέλλει αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς του εγχώριου πρωταθλήματος.
Αν μη τι άλλο, μόνο συνηθισμένη δεν είναι να παίζει προκριματικά (και πόσο μάλλον πριν καν play off) για να εξασφαλίζει παρουσία σε ομίλους διεθνών διοργανώσεων, αλλά και πάλι καλά να λέει! Και αυτό γιατί, τερματίζοντας 6η στο περυσινό πρωτάθλημα Τουρκίας πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο και μόνο εξαιτίας του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στην Τραμπζονσπόρ.
Αναμενόμενο το make over που επιχειρείται στα «λιοντάρια», τα οποία θέλουν συμμετοχή στους ομίλους ώστε να μεγιστοποιήσουν την οικονομική τους δυνατότητα για καλύτερα μεταγραφικά deals στο φινάλε της περιόδου. Θετικότατο το πρώτο φετινό τους αγωνιστικό δείγμα, αφού ξεκίνησαν με το δεξί το νέο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-1 (ήταν 3-0 στο 40’) της Γκαζιαντέπ (εντός, Σάββατο).
Ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή το ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Μπασακσεχίρ, αναμενόμενα τα τουρκικά media δίνουν εκεί βάση, πιθανολογώντας rotation σήμερα από τον κόουτς Τερίμ. Ο ίδιος πάντως, παρουσίασε τελείως διαφορετική θεώρηση: «Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιους γύρους. Αλλά είμαστε σε τόπο που νιώθουμε καλοδεχούμενοι. Δεν έχουμε στο μυαλό μας το ντέρμπι. Πάντα το αμέσως επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Και το επόμενο είναι αυτό που έχουμε με τη Νέφτσι», τόνισε χαρακτηριστικά ο «αυτοκράτορας».
Ταξίδεψε ξεπερνώντας τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο νιόφερτος μεσοεπιθετικός Κιλίντς, δεν είναι όμως σίγουρο πως θα αγωνιστεί, εκτός αποστολής έμεινε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «λιονταριών», ο Ετέμπο (χαφ), ανέτοιμος ακόμη ο Ακμπάμπα (χαφ), μακροχρόνια εκτός ο κάπτεν Μουσλέρ (τερμ.).