ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΕΛ Η ΝΙΓΗΡΙΑ
19:00:00
06.07

ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΕΛ Η ΝΙΓΗΡΙΑ

Αλεξάνδρεια Στέιντιουμ (20.000), Αλεξάνδρεια
28° C Ηλιόλουστος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΙΓΗΡΙΑ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16» του Κόπα Αφρικα. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη νικήτρια του ζευγαριού Αίγυπτος – Νότια Αφρική.

* Οκτώ φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο εθνικές ομάδες στο παρελθόν. Τέσσερις νίκες μετράει η Νιγηρία, δύο νίκες το Καμερούν, ενώ δύο φορές εμφανίστηκε η ισοπαλία. Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, Καμερούν – Νιγηρία 1-1.
 

ΝΙΓΗΡΙΑ
Ρεπορτάζ

Μπορεί να μην έθελξε με τη παρουσία της στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όμως το ζητούμενο ήταν η νίκη (ισάριθμα 1-0) και τα βήματα που έκανε για να περάσει στην επόμενη φάση. Αυτό που έψαχνε στην 3η αγωνιστική των ομίλων ήταν ποια θέση θα καταλάβει. Αν και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, έκανε πιο πολλές φάσεις, της έλειπε η ουσία και ηττήθηκε 2-0 από τη Μαδαγασκάρη. Συνέπεια της ήττας να διασταυρωθεί στους «16» με το επικίνδυνο Καμερούν. 

Πάντως, ο Γκέρνορ Ρορ ρίσκαρε και άφησε πέντε βασικούς παίκτες στον πάγκο με τη Μαδαγασκάρη, τόσο λόγω κόπωσης, όσο και να προστατεύσει ορισμένους παίκτες από κάρτες. Την ώρα δηλαδή που ο Γερμανός τεχνικός και αρκετοί παίκτες της αποστολής έχουν δείξει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους με την Ομοσπονδία. Από τη μία τα χρήματα, τα μπόνους, από την άλλη η έντονη κόντρα του Ρορ με τους διοικούντες για το χρηματικό σκέλος. Όπως όλα δείχνουν μετά το τέλος του τουρνουά, ο Γερμανός θα αποτελέσει παρελθόν. 

Μπορεί να έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα γεγονότα, όμως παίκτες και τεχνικό επιτελείο είναι αποφασισμένοι να πετύχουν, αφού εκπροσωπούν τη χώρα. «Ελπίζω η ήττα από τη Μαδαγασκάρη να δουλέψει ως κίνητρο στους παίκτες μου. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ο φόβος για το λάθος, είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Το εύκολο λάθος. Εμπιστεύομαι την ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι θα δείξει καλύτερο πρόσωπο. Στο τελευταίο παιχνίδι έγιναν αλλαγές, με το Καμερούν θα αγωνιστεί η καλύτερη δυνατή ομάδα. Να κάνουμε τη Νιγηρία υπερήφανη», το σχόλιο του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Το γεγονός ότι έλειψε στις δύο τελευταίες διοργανώσεις Κόπα Αφρικα (2015 και 2017), με την τελευταία της παρουσία να σηκώνει και την κούπα (το 2013) βάζει άπαντες στη διαδικασία να επιστρέψουν για τα… καλά! 
 

Αγωνιστικά Νέα

Μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τελικά αυτό που αποκόμισε ο αρχηγός, Ομπι Μίκελ, στο παιχνίδι με τη Μαδαγασκάρη. Ο ηγέτης της ομάδας θα μείνει εκτός συνέχειας του θεσμού, με πρόβλημα στο γόνατο. Αμφίβολος ο μπακ, Σέχου (1/0). Δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ
Ρεπορτάζ

Μία νίκη (2-0 επί της Γουινέας-Μπισάου στην πρεμιέρα του ομίλου) και δύο «λευκές» ισοπαλίες (απέναντι σε Γκάνα και Μπενίν) ο απολογισμός του στον όμιλο, από τον οποίο προκρίθηκε ως δεύτερο, ισόβαθμο με την Γκάνα, υστερώντας όμως στα γκολ. 

Εκεί εντοπίζεται έως τώρα και το μοναδικό του «πρόβλημα». Την τελευταία αγωνιστική κυριάρχησε του Μπενίν έχοντας 72% κατοχή. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, κάποιες εξ αυτών κλασικές, δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει. «Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες, ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου» παραδέχθηκε ο προπονητής Κλάρενς Ζέεντορφ. 

Ο Ολλανδός, στην πρώτη του «αποστολή» ως Ομοσπονδιακός, έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, με έμφαση στην τακτική. Με ομαδική δουλειά κατάφερε να καλύψει τις απουσίες των Μάτιπ και Ν’Κουλού που δεν ταξίδεψαν στην Αίγυπτο. Διατηρεί απαραβίαστη την εστία του στη διοργάνωση έχοντας απειληθεί από ελάχιστα έως καθόλου.

«Η Νιγηρία είναι ομάδα ανώτατου επιπέδου, με ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι δύσκολο, έχουμε όμως ότι χρειάζεται για να τους αντιμετωπίσουμε επιτυχώς» τόνισε αναφορικά με την προσεχή αντίπαλο ο προπονητής Ζέεντερφ και συνέχισε «Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε με επιτυχία τον τίτλο μας και θα παλέψουμε γι’ αυτό μέχρι τέλους».
 

Αγωνιστικά Νέα

Χωρίς καινούρια προβλήματα. Η διοργάνωση έχει τελειώσει για τον επιθετικό της Μαρίτιμο Ζοέλ εξαιτίας καρδιολογικού προβλήματος, με την Ομοσπονδία να μην επιτρέπει την αντικατάσταση του παίκτη. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αναμένεται να παρατάξει 4-3-3, μετά τα 3-4-3 και 4-2-3-1 με τα οποία η ομάδα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα κόντρα σε Γκάνα και Μπενίν αντίστοιχα.

Casino