Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΤΣ - ΣΕΛΤΙΚ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Νοκ άουτ ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί παράταση και -εφόσον δεν υπάρχει πάλι νικητής- η διαδικασία των πέναλτι.
* Συναντήθηκαν την Τετάρτη (8/3) σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Σκωτίας. Η Σέλτικ επικράτησε 3-1 στο γήπεδό της, κάνοντας το 3/3 φέτος απέναντι στη Χαρτς.
* Συνολική παράδοση (από το 1890-91): 87-75-214. Η Σέλτικ έχει συμπληρώσει 7 διαδοχικές νίκες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (οι 5 με «G/G+Over»). Τελευταία επιτυχία για τη Χαρτς το εντός έδρας 2-1 τον Ιούλιο ’21, η οποία είναι η μοναδική στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις κόντρα στους πρωταθλητές (1-1-15).
Η παράδοση επιβεβαιώθηκε στο «Σέλτικ Παρκ» (3-1) και την επανέφερε στα αρνητικά αποτελέσματα. Μία άψογη αντεπίθεση την έφερε μπροστά στο σκορ (Τζίνελι 6’), όμως στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο έλεγχος ανήκε στους γηπεδούχους. Δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις, όμως έκαναν αυτό που έπρεπε για να ανατρέψουν το σκορ (Μαέντα 25’, Φουρουχάσι 60’, Χακσαμπάνοβιτς 84’). Η Χαρτς, πάντως, έμεινε να «φωνάζει» για τη μη αποβολή του Μπερναμπέι στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος μάλιστα δεν τιμωρήθηκε ούτε καν με κίτρινη κάρτα!
Ο Ρόμπι Νίλσον στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη φάση και δικαιολογημένα, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-1 και τους αντιπάλους να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο. Έκανε λόγο, επίσης, για ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και για κάποια λάθη από πλευράς της ομάδας του στην επανάληψη.
Η Χαρτς, πάντως, παραμένει στην 3η θέση, που είναι και ο στόχος της, έχοντας μια διαφορά 5 βαθμών από τη συμπολίτισσα Χιμπέρνιαν. Το πρωτάθλημα, ωστόσο, μπορεί να περιμένει αφού τώρα στρέφει το ενδιαφέρον στον προημιτελικό Κυπέλλου που τη δίνει τη δυνατότητα για άμεση ρεβάνς απέναντι στη Σέλτικ. Πέρσι, έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε στην παράταση από τη Ρέιντζερς (2-0), ενώ φέτος στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε εκτός έδρας τις Χιμπέρνιαν (3-0) και Χάμιλτον (0-2).
Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο φορμαρισμένος εξτρέμ Τζίνελι (22/8), αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς αναμένεται να επιστρέψουν ο δεξιός μπακ Σμιθ (22/2), ο έμπειρος χαφ Σνόντγκρας (20/1) και ο ποιοτικός επιθετικός Χάμφρις (13/3). Αμφίβολοι ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός Όντα (5/0) και ο πρώτος σκόρερ Σάνκλαντ (27/17), με τον Νίλσον να δηλώνει πως μπορεί να ρισκάρει τη συμμετοχή του τελευταίου, αν και δεν είναι απολύτως έτοιμος.
Δεν προλαβαίνουν ο χαφ Χέρινγκ (9/0) και ο επιθετικός Μακάι-Στίβεν (4/0). Έχουν τραυματιστεί σοβαρά και χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν ο διεθνής γκολκίπερ Γκόρντον (15/0), ο στόπερ Χάλκετ (9/0), ο μέσος Μπάνιντζιμ και ο πολύτιμος επιθετικός Μπόις (5/1).
Η ανατροπή επί της Χαρτς (3-1) στο μεσοβδόμαδο εξ αναβολής παιχνίδι της επέτρεψε να διευρύνει το αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις (19-1-0 με 12 διαδοχικές νίκες, οι 7 πιο πρόσφατες με Over). Μετά το γρήγορο γκολ των αντιπάλων (Τζίνελι 6’), ανέλαβε τα ηνία και ισοφάρισε με τον Μαέντα (25’), ενώ στην επανάληψη αύξησε την πίεση και βρήκε δύο ακόμη τέρματα με τους Φουρουχάσι (60’) και Χακσαμπάνοβιτς (84’).
Μπορεί αυτή τη φορά το συγκρότημα του Άνγκε Ποστέκογλου να είχε και μια μικρή βοήθεια από τον ρέφερι, ο οποίος δεν απέβαλε τον Μπερναμπέι στο πρώτο ημίχρονο, όμως έδειξε και πάλι ορισμένες από τις ικανότητές της. Η άριστη κυκλοφορία της μπάλας, η πίεση ψηλά και το παιχνίδι από τις πτέρυγες αποτελούν κύρια γνωρίσματά της και την έχουν φέρει στο +9 στην Πρέμιερ.
Παραμένοντας, λοιπόν, το φαβορί στο πρωτάθλημα και έχοντας κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ (2-1 τη Ρέιντζερς στις 26 Φεβρουαρίου), θα κυνηγήσει το τρεμπλ. Για να τα καταφέρει στο Κύπελλο πρέπει να ξεπεράσει στα προημιτελικά το εμπόδιο της Χαρτς στο 2ο διαδοχικό μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί αυτή τη φορά στο Εδιμβούργο. Στους προηγούμενους γύρους αγωνίστηκε στο «Σέλτικ Παρκ», κερδίζοντας εύκολα τις Μόρτον (5-0) και Σεντ Μίρεν (5-1).
Έγινε αναγκαστική αλλαγή και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος ο καλός Ιάπωνας εξτρέμ Μαέντα (26/7). Σε περίπτωση που δεν θα καταφέρει θα αντικατασταθεί από τον Χακσαμπάνοβιτς (17/4). Παραμένουν εκτός δράσης ο εφεδρικός γκολκίπερ Σίγκριστ και ο ποιοτικός εξτρέμ Φόρεστ (14/4).