Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΟΥΚ - ΝΤΕΡΜΠΙ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: Ντέρμπι – Στόουκ 0-0
* «Κεκλεισμένων των θυρών».
* Οι αποστολές είναι 20μελείς ενώ επιτρέπονται 5 αλλαγές.
* Συνολική παράδοση (από το 1888-89): 42-40-52. Απόλυτα ισορροπημένη η παράδοση των τελευταίων 25 ετών, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (7-3-7).
Η «λευκή» ισοπαλία στο Κάρντιφ την κράτησε μακριά από τις επιτυχίες σε 11ο διαδοχικό ταξίδι (0-7-4). Ηταν εκείνη που έκλεψε ξεκάθαρα τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 2-3 μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στην επανάληψη οι Ουαλοί βελτιώθηκαν και κατά διαστήματα πίεσαν δημιουργώντας ορισμένες αξιόλογες στιγμές, όμως η καλύτερη φάση ανήκε και πάλι στη Στόουκ με το δοκάρι του Αλεν στο φινάλε.
«Νομίζω ότι αξίζαμε περισσότερα. Ημασταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Ηταν λογικό η Κάρντιφ να αντιδράσει μετά την ανάπαυλα, ωστόσο ανταπεξήλθαμε σωστά» έκανε τον απολογισμό του μετά από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Μάικλ Ο’Νιλ.
Οι μέτριες εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας του αποτελούν και τον κύριο λόγο της αύξησης της διαφοράς από την προνομιούχο 6άδα σε επίπεδα που δύσκολα θα καλυφθούν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Τα πάει καλύτερα στο γήπεδό της όπου κέρδισε τα 3/4 πιο πρόσφατα ματς (3-0-1).
Επανήλθε ο στόπερ Μπαθ (20/1). Εκανε ντεμπούτο ως αλλαγή ο 19χρονος επιθετικός Νόρτον (1/0). Εγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω χτυπήματος στο κεφάλι και μένει εκτός ο φορ Φλέτσερ (30/8). Δεν προλαβαίνει ούτε ο μέσος Κάζινς (19/0). Εκτός ο αριστερός μπακ Φοξ (20/0) και οι σημαντικοί μεσοεπιθετικοί ΜακΚλιν (23/2), Κλούκας (17/1). Αναμένεται να χάσουν το υπόλοιπο της σεζόν ο δεξιός μπακ Κόλινς (22/2) και ο φορ Κάμπελ (16/6). Δεν είναι ακόμη έτοιμος για ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ Ντόουτι (Τσάρλτον).
Θετικό, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, το 2-2 κόντρα στην Μπρέντφορντ, έστω κι αν την κράτησε χωρίς νίκη σε 6η διαδοχική αγωνιστική (0-3-3). Ξεκίνησε πολύ άσχημα και δέχθηκε δύο γρήγορα γκολ (Τόνεϊ 8’ πέν., Κάνος 23’), ενώ κινδύνευσε με περισσότερα. Διαφορετική η επανάληψη όπου μείωσε άμεσα (Γκρέγκορι 47’) και πίεσε μέχρι να βρει το γκολ της ισοφάρισης από το όμορφο σουτ του Σίμπλεϊ (86’).
«Στα πρώτα 45 λεπτά κάναμε ό,τι είχαμε πει να αποφύγουμε. Μετά την ανάπαυλα, πάντως, ήμασταν εξαιρετικοί. Εάν είχαμε ακόμα 5 λεπτά πιστεύω πως θα φτάναμε στην ολική ανατροπή» τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο και είχε μεγάλο μερίδιο στη μεταμόρφωση της ομάδας του.
Κάνοντας την επιστροφή κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας η Ντέρμπι πήρε ώθηση, όμως ο πρόσφατος φτωχός απολογισμός την κρατάει στην επικίνδυνη ζώνη. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα εκτός έδρας όπου έχασε τα 4/6 τελευταία ματς (1-1-4) και δεν βρήκε δίχτυα στα 3 πιο πρόσφατα (0-1-2).
Επέστρεψε μετά από καιρό ως αλλαγή ο ποιοτικός επιθετικός Λόρενς (14/0). Αποχώρησε με ενοχλήσεις και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος ο πρώτος σκόρερ Καζίμ Ρίτσαρντς (ε,29/7), ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ομάδα την οποία ανήκει ο φορ Γκρέγκορι (10/2). Εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα ο έμπειρος στόπερ Ντέιβις (12/0) και ο άτυχος αμυντικός χαφ Μπίλικ (13/2).