Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΧΑΚΕΝ - ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Τοπικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντική κόντρα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δυνάμωσε και η Χέκεν. Η πρωταθλήτρια έρχεται από ήττα στη Στοκχόλμη και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες, ανεβάζοντας το ηθικό των οπαδών της με μια νίκη κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο. Η Γκέτεμποργκ από την άλλη έχει βελτιωθεί στα τελευταία της ματς, παραμένει αήττητη στα 5 τελευταία με 4 ισοπαλίες και δείχνει συμπαγής αμυντικά. Δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα, ένα γκολ όμως το μπορεί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η άμυνα της Χέκεν δεν είναι παράδειγμα σταθερότητας.
Με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης από τα συνεχόμενα δυνατά εκτός έδρας ματς, γνώρισε την ήττα στη Στοκχόλμη με 1-0 από την ψυχωμένη Γιουργκόρντεν, στο ματς της 18ης αγωνιστικής που έγινε προκαταβολικά λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων τον Αύγουστο.
Δεν ήταν πάντως κακή, κράτησε καλά τις γραμμές της και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο α’ μέρος αν οι επιθετικοί της ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στα τελειώματα σε μια δυο περιπτώσεις. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 72’ με πέναλτι.
Έμεινε έτσι στους 19 βαθμούς σε 10 αγώνες και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, 6 πόντους πίσω από το δίδυμο της κορυφής.
Έχει 7/9 τελευταία ματς G/G, ενώ εντός έδρας τα 5 φετινά ματς ήταν Over.
Νέο πρόβλημα ο ενίοτε βασικός επιθετικός Όσκαρ Ουντενές (9 συμ., 1 γκολ, 2 ασίστ, 5 αλλαγή), που χτύπησε το πόδι του και μένει εκτός.
Κατά τα άλλα, μη διαθέσιμος παραμένει ο βασικός επιθετικός Ιμπραήμ Σαντίκ (3 συμ., 2 γκολ), που τραυματίστηκε στον δικέφαλο στο ματς Κυπέλλου και θα επιστρέψει μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Ο βασικός πέρσι μέσος Σίμον Γκούσταφσον, που υπέφερε από τραυματισμό στο γόνατο και στο ισχίο, υπέστη υποτροπή και θα λείψει και σήμερα.
Μακροχρόνια τραυματίες ο βασικός μέσος Τομπίας Σάνα και οι επιθετικοί Μπλερ Τέργκοτ, Αλί Γιουσέφ και Φίλιπ Τρπφέσκι. Ο Τέργκοτ υποβλήθηκε σε επέμβαση χιαστών πριν από 3 εβδομάδες και θα επιστρέψει σε 9 μήνες. Ο Γιούσεφ αναμένεται να επιστρέψει τον Αύγουστο και ο Τρπέφσκι τον Ιούλιο, ενώ ο Σάνα είναι άγνωστο πότε θα γυρίσει. Προς το παρόν προπονείται στο γυμναστήριο και κάνει κάποιες ασκήσεις με την μπάλα. Σε φάση αποθεραπείας από τραυματισμό ο αναπληρωματικός αμυντικός Φράνκλιν Τέμπο, αναμένεται πίσω τον Ιούνιο.
Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε εντός έδρας με τη Χάμαρμπι, μετά από σχετικά καλή εμφάνιση. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως και πάλι έδειξε τις εγγενείς αδυναμίες της στη συγκέντρωση, ωστόσο είχε πάθος και διάθεση και γι’ αυτό κατάφερε να αποφύγει την ήττα.
Έμεινε πίσω στο σκορ στο 44’, πίεσε στην επανάληψη μετά το 63’ που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και έκανε αρκετές φάσεις, για να φτάσει στην ισοφάριση με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του γερόλυκου Μάρκους Μπεργκ.
Παρέμεινε αήττητη για πέμπτο συνεχόμενο ματς, έχοντας βέβαια 4 ισοπαλίες, βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, στη 14η θέση με 7 βαθμούς και υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία και προβληματισμός για τη συνέχεια.
Τα 7/9 τελευταία της ματς ήταν Under, ενώ εκτός έδρας έχει 3/4 ματς N/G.
Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Γκούσταβ Σβένσον (6 συμ., 1 γκολ). Τραυματίστηκε στο 33’ του αγώνα με τη Χάμαρμπι και χάνει τους επόμενους 3 μήνες τουλάχιστον ο βασικότατος μέσος Σεμπάστιαν Όλσον (9 συμ., 4 γκολ).
Δεν έπαιξε στο τελευταίο λόγω τραυματισμού και παραμένει αμφίβολος ο βασικός μέσος Σεμπάστιαν Έρικσον (8 συμ.). Δύσκολα θα αγωνιστεί ο μέσος Αμπουντάνς Σαλάου, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας από τραυματισμό στο γόνατο. Πιθανότητες επιστροφής για τον αναπληρωματικό μέσο Χουσεΐν Κρουσνέιλ (2 συμ., αμφότερες αλλαγή). Δύσκολα ο νεαρός μέσος Λούκας Κόχεντ, που βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, χωρίς όμως να προβληματίζει.