-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΕΛΕΖ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ - ΟΥΡΑΚΑΝ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 24 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε 23 αγωνιστικές και όποια τερματίσει πρώτη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.
Τα 12 εισιτήρια που δικαιούται η Αργεντινή για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2021 κατανέμονται ως εξής:
Στους ομίλους του Λιμπερταδόρες θα παίξουν η πρωταθλήτρια του 2020, η νικήτρια του Λιγκ Καπ 2020, η νικήτρια του Κυπέλλου 2020 και οι δύο καλύτερες της «συνολικής βαθμολογίας». Η αμέσως επόμενη της συνολικής βαθμολογίας θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Λιμπερταδόρες και οι έξι που ακολουθούν στο Σουνταμερικάνα.
Στη «συνολική βαθμολογία» συμπεριλαμβάνονται οι 23 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος και οι 11 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του Λιγκ Καπ 2020.
Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες της ειδικής κατάταξης παραμονής. Εδώ συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020 και της κανονικής περιόδου του Λιγκ Καπ 2020.
Από τη 2η κατηγορία θα ανέβουν δύο. Αυτό το «3-2» θα συνεχιστεί μέχρι το 2023, ώστε να φτάσει ο αριθμός των ομάδων της Πριμέρα στο επιθυμητό νούμερο των 20.
* Παράδοση τελευταίας 10ετίας με γηπεδούχο τη Βέλεζ: 1-1-0
* Συνολική παράδοση τελευταίας 10ετίας: 2-4-1
* Οι επτά τελευταίες μεταξύ τους συγκρούσεις έληξαν με under.
Πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της – μέχρι εκείνο το σημείο αήττητης – Ροσάριο Σεντραλ. Το καθοριστικό γκολ πέτυχε στο 81’ ο επιθετικός Λεάνδρο Φερνάντες με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μάλιστα είχε περάσει αλλαγή μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αντίθετα στην επανάληψη είχαν και οι δύο ομάδες αρκετές τελικές προσπάθειες. Στα τελευταία λεπτά καρδιοχτύπησε, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με την μπάλα πρώτα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή.
Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, όταν ακόμα δεν υπήρχε σκορ. Στην περίπτωση της Σεντράλ μάλλον δεν έγινε παράβαση, όμως στη δική της φάση υπήρξε καθαρό χέρι και σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς η «εσχάτη των ποινών» έπρεπε να είχε καταλογιστεί.
Παραμένει εκτός αποστολής ο τερματοφύλακας Ογιος (9/0) που πάντως βρίσκεται πολύ κοντά στην αποθεραπεία του. Κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο διεθνής Εκουαδοριανός Ντομίνγκες (1/0). Ο διεθνής μέσος Φερνάντο Γκάγκο (5/0) αποθεραπεύτηκε, όμως το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει ξανά βασικός ο Χιμένες (9/0).
Νίκησε 2-0 τη Σαν Λορένσο στο «μικρό κλάσικο» της πρωτεύουσας και παρέμεινε για 4η σερί αγωνιστική αήττητη (2-2-0), έχοντας παράλληλα διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.
Το σκορ άνοιξε ο διεθνής Παραγουανός επιθετικός Μπάριος με κεφαλιά στο 26’ , σε μία φάση πάντως που ενδεχομένως να υπήρχε και οριακό οφσάιντ. Στη συνέχεια δέχτηκε κάποια πίεση από την αντίπαλό της, κυρίως όμως με μακρινά σουτ που δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 80’ με προσπάθεια του επιθετικού Κονίλιο μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι – με το σκορ στο 1-0 – δεν της δόθηκε ένα πέναλτι σε καθαρό κράτημα μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμος ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟ Αντρές Τσάβες (8/0), ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας χαφ-εξτρέμ Γκάρο (10/0). Στη θέση του θα αγωνιστεί ο μπακ-χαφ Μπετίνι (8/0).