Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΒΙΜΠΟΡΓΚ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Το ματς μπορεί να γίνεται στο Βίμποργκ, ωστόσο αυτό δε λέει και πολλά. Η Μίντιλαντ πέρασε «αέρας» στο πρωτάθλημα και γενικώς έχει το ειδικό βάρος ως ομάδα να ανταπεξέρχεται στις εκτός έδρας αναμετρήσεις (7-8-1). Η Βίμποργκ ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια των play off στην 3η θέση, έφτασε να διεκδικεί και τον τίτλο και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές την πάτησε. Η ψυχολογία της σίγουρα δεν είναι η καλύτερη, έφτασε να διεκδικεί αυτό που μέχρι πριν 15 μέρες είχε στα χέρια της. Θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της βέβαια, όπως το έκανε και πέρσι και κέρδισε την Ευρώπη στο Όλμποργκ, ωστόσο η Μίντιλαντ δείχνει πιο δεμένη αυτή τη στιγμή ως ομάδα και με καλύτερη ψυχολογία. Το να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξαρτήτως αν αυτό γίνει στον κανονικό αγώνα ή στην παράταση (και πέναλτι) δίνεται στον διπλασιασμό στο Betshop…
ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΜΠΟΡΓΚ - ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ
Facts Αγώνα
Τι ισχύει
Νοκ άουτ αγώνας για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν στα 90 λεπτά υπάρξει ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και εφόσον δεν αλλάξει κάτι, πέναλτι. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Europa Conference League.
Φέτος στο πρωτάθλημα
A’ Γύρος: Μίντιλαντ – Βίμποργκ 1-1
Β’ Γύρος: Βίμποργκ – Μίντιλαντ 0-4
Μια ανάσα από την 3η θέση, το χάλκινο μετάλλιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο έφτασε η ομάδα του Γιάκομπ Φρίις και κάποιοι μάλιστα άρχισαν να πανηγυρίζουν όταν έμαθαν ότι η Όρχους έχανε 0-3 εντός έδρας από την Μπρόντμπι στο 67’ παίζοντας μάλιστα και με παίκτη λιγότερο. Αρκούσε λοιπόν στη Βίμποργκ να μη χάσει στο εκτός έδρας ματς με τη Νόρντζελαντ, όπερ και εγένετο, αφού το παιχνίδι έληξε 0-0.
Το πρόβλημα όμως ήταν ότι η Όρχους φάνηκε επτάψυχη, το 0-3 έγινε 3-3 και έτσι υπήρξε ισοβαθμία στην 3η θέση μεταξύ των δύο ομάδων, στην οποία η Βίμποργκ υστέρησε κατά 2 γκολ στη διαφορά τερμάτων (+9 έναντι +11), τερματίζοντας τελικά 4η.
Θα διεκδικήσει πλέον την ευρωπαϊκή συμμετοχή σε νοκ άουτ παιχνίδι με πλεονέκτημα έδρας έναντι της 7ης Μίντιλαντ, σε ένα ματς που θεωρείται παραδοσιακό ντέρμπι της περιοχής.
Η Βίμποργκ είχε μια εντυπωσιακή σεζόν, έφτασε να διεκδικεί ακόμη και τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ωστόσο φάνηκε στην πράξη πως δεν είναι ακόμη έτοιμη για το κάτι παραπάνω. Ό,τι και να γίνει στο σημερινό ματς, η 4η θέση είναι μεγάλο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ρόστερ της ομάδας ήταν δομημένο για να το μέσο της βαθμολογίας και το μπάτζετ από τα μικρότερα της Κατηγορίας.
Τα 4/5 τελευταία της ματς είχαν 2-3 γκολ, ενώ τα 3 τελευταία της ματς εκτός έδρας ήταν G/G.
Δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς λόγω τραυματισμού ο βασικός αμυντικός Νίκολας Μπούργκι (28 συμ., 1 γκολ) και δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί σήμερα. Δεν έπαιξε στα 4 τελευταία ο βασικός αμυντικός Ζαν Ζαλετέλ (26 συμ.) με τις πιθανότητες επιστροφής του μοιρασμένες. Κατά τα άλλα, μακροχρόνια απών είναι ο καλός αμυντικός Μαντς Λαουρίτσεν (5 συμ.).
Αντίθετα, επιστρέφουν από τιμωρία ο βασικός επιθετικός Ιμπραήμ Σαΐντ (31 συμ., 4 γκολ, 4 ασίστ) και ο βασικός μέσος Γιέπε Γκρόνινγκ (30 συμ., 1 γκολ, 4 ασίστ).
Πήρε αυτό που ήθελε στον εντός έδρας «τελικό» με την Όντενσε, επικρατώντας 4-2 και εξασφάλισε την πρωτιά στο γκρουπ των play out και το δικαίωμα να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η ομάδα του Τόμας Τόμασμπεργκ προηγήθηκε με πέναλτι του Γκούσταβ Ίσακσεν στο 28’ δέχθηκε την ισοφάριση με πέναλτι στο 36’ για να προηγηθεί εκ νέου στο 38’ με τον Κρίστοφερ Όλσον. Στο 57’ διεύρυνε τη διαφορά με τον Άραλ Σιμσίρ, στο 79’ δέχθηκε δεύτερο πάλι με πέναλτι, για να σφραγίσει τη νίκη με τον Όλιβερ Σόρενσεν στο 82’.
Τερμάτισε έτσι στην 1η θέση των play out, 7η της γενικής κατάταξης, συγκεντρώνοντας 51 βαθμούς, 5 περισσότερους από τη 2η Όντενσε, έχοντας μια ευκαιρία να σώσει τη χρονιά.
Μια χρονιά που ξεκίνησε με στόχο τον τίτλο και κατέληξε σε φιάσκο, αφού έμεινε εκτός εξάδας. Η αλλαγή τεχνικού πριν την έναρξη της β’ φάσης του πρωταθλήματος αποδείχθηκε κλειδί, καθώς ο Τόμασμπεργκ έδωσε στην ομάδα τη συνοχή και την ηρεμία που χρειαζόταν και που είχε λείψει με τους δύο προηγούμενους τεχνικούς.
Έχει 5/6 τελευταία Over, όπως άλλωστε έληξαν και τα 4/6 τελευταία εντός έδρας.
Δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο νέο πρόβλημα σε σχέση με το τελευταίο ματς.
Δεν αγωνίστηκε στο ματς με την Όντενσε λόγω τραυματισμού ο βασικός μέσος Χένρικ Ντάλσγκορντ (24 συμ., 1 γκολ, 1 ασίστ) και δεν είναι πολύ πιθανό να είναι έτοιμος.
Εκτός στα 10 τελευταία ο αποκτηθείς τον χειμώνα βασικός μέσος Εμάμ Ασούρ (5 συμ., 1 γκολ) και ο βασικός αμυντικός Τζόελ Άντερσον (16 συμ., 2 ασίστ), παραμένουν εξαιρετικά αμφίβολοι. Σταθερά εκτός πλάνων ο ιδιόρρυθμος μεσοεπιθετικός Πιόνε Σίστο (12 συμ., 3 γκολ, 1 ασίστ), που έχει θέσει εαυτόν εκτός ομάδας.
Αντίθετα, επιστρέφει από τιμωρία ο συνήθως βασικός αμυντικός Παουλίνιο (28 συμ., 1 γκολ, 1 ασίστ, 10 αλλαγή).