ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΡΟΜΑ
20:30
19.08

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΡΟΜΑ

Επικίνδυνη πρεμιέρα για τη Ρόμα του Μουρίνιο
Σενόλ Γκιουνές (40.782), Τραπεζούντα
3292
25° C Βροχερός
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ - ΡΟΜΑ

Facts Αγώνα

* Πρώτος αγώνας για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Η Τραμπζονσπόρ από την Τουρκία υποδέχεται τη Ρόμα από την Ιταλία. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Δεν ισχύει πλέον ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι.

* Η ομάδα που θα προκριθεί παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, εκείνη που θα αποκλειστεί μένει εκτός από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ
Ρεπορτάζ

Στο 97’ ισοφαρίστηκε στη Νορβηγία από τη Μόλντε (1-1), παίζοντας έκτοτε την πρόκριση, την οποία και τελικά πανηγύρισε στα πέναλτι (4-3 στην σχετική διαδικασία). Με χαμένο πέναλτι (του Μπακασέτα) είχε χάσει τη νίκη στο α’ ματς στην Τραπεζούντα στις καθυστερήσεις, από τη «βούλα» τσέκαρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Προφανώς πλέον, με τη Ρόμα να περιμένει, το επίπεδο αυξάνεται κατακόρυφα. Η «θύελλα» σε κάθε περίπτωση δείχνει (όπως έδειξε και στα δύο παιχνίδια με την σαφώς πολύ πιο έτοιμη Μόλντε) να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που επιβεβαίωσε και στην πρεμιέρα της στο τουρκικό πρωτάθλημα, διαλύοντας την περασμένη Δευτέρα, εκτός έδρας τη Μαλάτιασπορ με 5-1 (ακολουθεί την ερχόμενη Δευτέρα η φιλοξενία της Σίβασπορ).

Παράλληλα συνεχίζει και τη μεταγραφική δραστηριότητα, με τον συμπατριώτη μας, τον Μανώλη Σιώπη να κάνει μετά τον Μπακασέτα τον περασμένο Ιανουάριο και αυτός το δρομολόγιο Αλάνια – Τραπεζούντα, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του στους γηπεδούχους έναντι 1 εκατ. ευρώ.

«Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Ξεκουραστήκαμε, είμαστε χαρούμενοι που θα δοκιμαστούμε με μια τόσο σημαντική ομάδα και πραγματικά ανυπομονούμε γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Χρειαζόμαστε υπομονή, οργάνωση, πίστη, υποστήριξη από τους οπαδούς μας και εύχομαι αυτά θα είναι αρκετά για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς Αβτσί.

Αγωνιστικά Νέα

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι νιόφερτοι Κοϊτά (επ/κος), Τοκόζ (χαφ), αλλά και ο Ομιούρ (μεσοεπιθετικός). O δεύτερος πάντως έμεινε εκτός αποστολής, αφού δεν κρίθηκε πως είναι στο 100%, αποτελώντας και τη μόνη απουσία των γηπεδούχων, το αρχικό σχήμα των οποίων εκτιμάται πως θα παραμείνει αναλλοίωτο σε σχέση με το παιχνίδι της Δευτέρας στο πρωτάθλημα.

Αξιοσημείωτο πως δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα ο Σιώπης, κίνηση που ωστόσο περισσότερο μοιάζει να έχει ορίζοντα τη ρεβάνς του «Ολίμπικο», αφού μοιάζει πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί χωρίς καν να έχει κάνει ούτε προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

ΡΟΜΑ
Ρεπορτάζ

Νέα εποχή στους «τζιαλορόσι», με τον Ζοζέ Μουρίνιο να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία τους διαδεχόμενος τον Πάουλο Φονσέκα. Πέρυσι «κλάταραν» στη μάχη για την τετράδα, καταλήγοντας στην 7η θέση, την οποία μάλιστα και πήραν λόγω καλύτερης συνολικής διαφοράς τερμάτων από τη Σασσουόλο.

Εντυπωσιακό ότι η Ρόμα ήταν η ομάδα που κράτησε τα περισσότερα εντός έδρας clean sheets (9), αλλά και ότι είχε την καλύτερη εντός έδρας άμυνα με παθητικό 18 γκολ μαζί με Ιντερ και Γιουβέντους.

Ο γκολκίπερ Πατρίσιο (Γουλβς), ο αριστερός μπακ-χαφ Βίνια (Παλμέιρας) και οι φορ Σομουρόντοφ (Τζένοα), Εϊμπραχαμ (Τσέλσι) είναι οι σημαντικότερες προσθήκες της. Στην Ιντερ συνεχίζει ο φορ Τζέκο.

Στο τελευταίο φιλικό νίκησαν 5-0 την Καζαμπλάνκα στο «Ολίμπικο» με τέρματα των Σομουρόντοφ, Μαντσίνι, Μκιταριάν, Κάρλες Πέρεθ, Μπόρχα Μαγιοράλ. Προηγήθηκαν ισοπαλίες με Πόρτο (1-1), Σεβίλλη (0-0), ήττα από Μπέτις (5-2), νίκες με Ντέμπρετσεν (5-2), Μπελενένσες (3-1).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διοίκηση από τη δουλειά που έκανε στις μεταγραφές, αλλά και από τους παίκτες μου για τη θέληση που έδειξαν στο διάστημα της προετοιμασίας. Μπορεί εσείς να λέτε ότι παίξαμε φιλικά, όμως εγώ αντιμετώπισα αυτά τα ματς σαν να ήταν επίσημα. Περιμένω με μεγάλη αγωνία τα επίσημα παιχνίδια και στην Ευρώπη και στη Σέριε Α και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές μου» δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής.

Αγωνιστικά Νέα

Τραυματίες ο μπακ Σπινατσόλα και ο χαφ Βιγιάρ. Τέθηκε νοκ άουτ ο στόπερ Σμόλινγκ. Μάχη για να προλάβει το ματς της πρεμιέρας στη Σέριε Α με τη Φιορεντίνα δίνει ο νεοαποκτηθείς φορ Εϊμπραχαμ. Προλαβαίνει ο Πελεγκρίνι (χαφ/κάπτεν). Γυρίζει μετά από καιρό ο εξτρέμ Τζανιόλο. Με 4-2-3-1 οι φιλοξενούμενοι με τον Σομουρόντοφ στην κορυφή της επίθεσης και τους Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μκιταριάν στην τριάδα πιο πίσω του.

Casino