Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Facts Αγώνα
* Δίχως την παρουσία φιλάθλων θα γίνει το παιχνίδι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται παγκοσμίως για τον κοροναϊό.
* Μόνο τα 2/17 επίσημα παιχνίδια τους είχαν πάνω από τρία γκολ. Τα 10/17 τελείωσαν με Under, τα 8/17 στο εύρος του 2-3 γκολ.
* Η Αουγκσμπουργκ μετράει 6-6-5 στα προηγούμενα παιχνίδια της απέναντι στη Βόλφσμπουργκ στην πρώτη κατηγορία. Εχει απολογισμό 3-2-3 όταν την υποδέχεται.
* Ο μεσοεπιθετικός της Αουγκσμπουργκ, Αντρέ Χαν έχει ρεκόρ καριέρας 0-4-5 απέναντι στη Βόλφσμπουργκ.
Η παύση της αγωνιστικής δραστηριότητας την είχε βρει να έχει συμπληρώσει πέντε παιχνίδια δίχως νίκη (0-1-4) στο πρωτάθλημα, να έχει συνολικό πρόσφατο ρεκόρ 1-1-7 σε αυτό και να προχωρά σε αλλαγή προπονητή. Ο Μάρτιν Σμιντ απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία και ο Χάικο Χέρλιχ την ανέλαβε.
Επί Σμιντ η επιιθετική λειτουργία της ακολουθούσε καθοδική πορεία, μόνο στο 1/5 πιο πρόσφατα παιχνίδια της πήρε πράγματα από αυτή, αλλά το στιλ της δεν άλλαζε. Διάλεγε να παίζει εναντίον της μπάλας. Δεν της άρεσε η πρωτοβουλία, χρειάζονταν χώρους ή σφάλματα της εκάστοτε αντιπάλου προκειμένου να απειλήσει. Στον δεύτερο γύρο έχει συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα και έχει δεχτεί και τα περισσότερα γκολ (21) σε αυτό το διάστημα.
Για τον Χάικο Χέρλιχ η εκτίμησή μας όταν παρουσιάζονταν ήταν ότι μπορεί να αποδειχτεί καλός πυροσβέστης για το τώρα. Οσα μας έδειξε παλαιότερα στην Μπόχουμ και στη Λέβερκουζεν δεν μπορούμε να πούμε ωστόσο, ότι μας έπεισαν ως προς τη μακροχρόνια παρουσία του σε ομάδα. Θα δούμε. Μπορεί να εξελίχθηκε. Από τον Δεκέμβριο του 2018 που τελείωσε η θητεία του στη Λέβερκουζεν δεν είχε εργαστεί ξανά.
Δεδομένα θέλει να βελτιώσει την Αουγκσμπουργκ στην ανάπτυξη και στην ικανότητα δημιουργία ευκαιριών, να την κάνει πιο επιθετική και παραγωγική. «Το πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε τον αριθμό των τερμάτων που δεχόμαστε, αλλά ναι, θέλουμε να παίζουμε κυριαρχικά», έλεγε ο Χέρλιχ κατά τις ημέρες της προετοιμασίας.
Νέα απώλεια ο προπονητής Χάικο Χέρλιχ που παραδέχτηκε προχθές το βράδυ ότι παραβίασε την καραντίνα για να επισκεφθεί σούπερ μάρκετ ώστε να αγοράσει οδοντόκρεμα και κρέμα σώματος. Ούτε την τελευταία προπόνηση έκανε χθες, ούτε στο γήπεδο θα είναι σήμερα. Οι βοηθοί του Τομπίας Τσέλνερ και Γιόνας Σόιερμαν θα τον αντικαταστήσουν. Ο Χέρλιχ θα μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα μόνο αφότου περάσει επιτυχώς τα επόμενα δύο προγραμματισμένα τεστ για τον ιό.
Στα άλλα αγωνιστικά, είναι αμφίβολος ο λογιζόμενος ως βασικός επιθετικός Φινμπόγκασον (16/3). Ογδοο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο αναπληρωματικός αμυντικός Αστα (0/0). Είναι διαθέσιμος μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γκίφερ (0/0). Γρίφος ο βασικός τερματοφύλακας. Λούτε (2/0) και Κούμπεκ (23/0) διεκδικούν τη θέση.
Η παύση της αγωνιστικής δραστηριότητας την είχε βρει να έχει ηττηθεί (1-2) από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο πρώτο τους παιχνίδι για τις «16» του Γιουρόπα Λιγκ, να χάνει το αήττητο οκτώ επίσημων παιχνιδιών που «έτρεχε» και να καταλαμβάνει την έβδομη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα (3-3-0 το πρόσφατο ρεκόρ της σε αυτό), έναν βαθμό πίσω από την έκτη Σάλκε και την τελευταία θέση προς το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.
Παρά την ήττα της από τους Ουκρανούς η εικόνα της δεν ήταν διαφορετική ή χειρότερη απ’ όσα μας παρουσίαζε. Η άμυνά της είχε δέσει ξανά, μόνο οι στατικές φάσεις αποτελούσαν παραφωνία απέναντι στις «φυσιολογικής» δυναμικής αντιπάλους και η επίθεσή της είχε βρει ξανά αποτελεσματικότητα. Δεν παράγει πολλές φάσεις ωστόσο, ήταν απλά σε διάστημα που είχε ευστοχία και από λίγες φάσεις πετύχαινε τέρματα.
«Η προετοιμασία μας ήταν διπλά δύσκολη διότι η Αουγκσμπουργκ έχει νέο προπονητή. Είδαμε πώς έπαιζαν προηγούμενες ομάδες του, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα αντιμετωπίσουμε. Κοιτάμε βεβαίως, πρώτα τον εαυτό μας», σημείωσε ο προπονητής Ολιβερ Γκλάζνερ εν όψει του σημερινού παιχνιδιού.
Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής στη σεζόν δώδεκα φορές έχει αγωνιστεί εκτός έδρας και παίρνει καλό βαθμό αμυντικά με εξαίρεση το Πάντερμπορν, την Κολωνία και το Ντόρτμουντ και στη βάση επιθετικά. Οταν εμφανίζεται κυνική και ουσιαστική, καλώς. Στις άλλες περιπτώσεις (Κολωνία, Μόναχο, Φράιμπουργκ, Ντόρτμουντ) τα αποτελέσματα δεν έρχονται.
Νέες απώλειες ο τιμωρημένος βασικός επιθετικός Βεγχορστ (24/11) και ο τραυματίας, ενίοτε βασικός, χαφ Γκέραρντ (13/2). Εκτο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο λογιζόμενος ως βασικός αμυντικός χαφ Γκιλαβογκί (22/0), όγδοο ο λογιζόμενος ως βασικός δεξιός μπακ Γουίλιαμ (16/1), εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζει ο αμυντικός χαφ Καμάτσο (0/0).