ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΝΑΣ 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…
19:00:00
14.04

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΝΑΣ 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

ΣΟΥΚΡΟΥ ΣΑΡΑΤΣΟΓΛΟΥ (50.509)
13° C Βροχερός
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Facts Αγώνα

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ    2-2

* 146-120-122 η συνολική παράδοση υπέρ της Φενερμπαχτσέ (534-483 τα γκολ), σαρωτικά υπέρ της αυτή των εντός έδρας παιχνιδιών της, 94-56-41 (σε όλες τις διοργανώσεις). Καταλυτικό ρόλο για την τρομακτική της υπεροχή έχει παίξει το φοβερό σερί που τρέχουν τα «καναρίνια» εδώ και 20 χρόνια, χτίζοντας αυτό που οι Τούρκοι λένε «Kadıköy geleneği». Σημαίνει η «παράδοση του Καντικέ». Δεν χρειάζεται ν’ αναφέρουν κάτι άλλο, αφού όλοι γνωρίζουν που απευθύνεται: στις εφιαλτικές για την Γαλατασαράι επιδόσεις της κάθε φορά που περνάει τις γέφυρες του Βόσπορου για να δώσει ένα διηπειρωτικό, αιώνιο ντέρμπι στο «σπίτι» της Φενερμπαχτσέ. Βλέπετε, εκεί δεν έχει κερδίσει στον 21ο αιώνα, σε 21 συνολικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. 22 Δεκεμβρίου 1999 σημειώθηκε η τελευταία νίκη των «λιονταριών» στην έδρα των «καναρινιών», έκτοτε η Φενέρ έχει 14-5-0 στο πρωτάθλημα και 15-7-0 σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τερμάτων σε αυτό της το σερί 43-14!

*  Πέραν του προαναφερθέντος σερί, η Φενερμπαχτσέ εμφανίζεται πανίσχυρη στα ντέρμπι από τότε που μετακόμισε στο «Σούκρου Σαράτσογλου». Από το 1982 λοιπόν κι ύστερα έχουν γίνει εκεί 55 παιχνίδια, με τη Φενέρ να επικρατεί στα 29, 17 να λήγουν ισόπαλα και την Γαλατά να κερδίζει μόλις στα 9. Απολογισμός τερμάτων; 109-64.

* Στα 124 παιχνίδια που έχουν γίνει στο πλαίσιο της Superligi, ο απολογισμός είναι 50-40-33 υπέρ της Φενερμπαχτσέ, 156-118 τα γκολ. Στην έδρα της, μετράει 35-16-10.

* Η «παράδοση του Καντικέ» επεκτείνεται και στους άλλους τρεις της Big-4 της Τουρκίας (Μπεσίκτας, Γαλατασαράι, Τραμπζονσπόρ), αφού παραμένει αήττητη στο «Σαράτσογλου» στις τελευταία 45 συνολικά επισκέψεις των τριών ομάδων (25-20-0), έχοντας υποστεί την τελευταία της ήττα στις 17/4/2005, από την Μπεσίκτας (3-4).
 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Ρεπορτάζ

Είναι καλύτερη της Ανκαραγκουτσού στο πρώτο ημίχρονο στην Αγκυρα, κυριαρχεί, δημιουργεί και χάνει ευκαιρίες, γκολ όμως δεν βρίσκει. Αντ’ αυτού, τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν στο τέλος του ημιχρόνου (42’) σε μια σπάνια επίθεση των πρωτευουσιάνων, μένει πίσω στο σκορ.

Μοιραία η εικόνα του δεύτερου μέρους αλλάζει. Πολύ πιο ανοικτό, εκατέρωθεν ευκαιρίες, επιθετικό. Είναι τυχερή όμως αφού σε ένα σαφώς πιο ισορροπημένο παιχνίδι βρίσκει το γκολ (67’) και με αυτό καταφέρνει να σώσει τον βαθμό, παρότι στο φινάλε πίεσε για τη νίκη, σκόνταψε όμως στον τερματοφύλακα των νεοφώτιστων, ο οποίος με τις επεμβάσεις του προσυπέγραψε την ισοπαλία (1-1). 

Ετσι, ούτε και τώρα κατάφερε να βρει το διπλό που αποζητά από τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν και πανηγύρισε το τελευταίο της. Στην κατάσταση όμως που είναι, οτιδήποτε «τσιμπάει» καλό είναι. Ετσι και ο βαθμός που την έφερε στο +4 από τη ζώνη, με το καλύτερο ακόμη νέο να έρχεται χτες αφού η ήττα της Γκέζτεπε στο Ρίζε διασφάλισε πως ό,τι και να γίνει απόψε, δεν πρόκειται να μειωθεί η απόσταση της από την ουρά. 

Το ζητούμενο βέβαια για τα «καναρίνια» είναι να αυξήσουν αυτή τη διαφορά και, πρακτικά, να ησυχάσουν οριστικά αναφορικά με την παραμονή, αρχίζοντας να εντατικοποιούν πλέον τον προγραμματισμό τους για την ερχόμενη σεζόν. Πέραν της τρομακτικής παράδοσης που συντηρούν κόντρα στην συμπολίτισσα τους, ευοίωνο και το πρόσφατο εντός έδρας σερί τους, αφού στα πέντε τελευταία στο «Σαράτσογλου» έχουν παραχωρήσει μόλις μια ισοπαλία. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Τιμωρημένος ο Εκίτσι (βασικός χαφ, 18/3), διαθέσιμος έχοντας ξεπεράσει έγκαιρα τις μικροενοχλήσεις του ο Χασάν Αλί (βασικός αρ. μπακ, 25/2). 

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
Ρεπορτάζ

Δεν επηρεάστηκε από τη μεσοβδόμαδη «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο από τα δύο σερί εντός έδρας ραντεβού της με τη Μαλάτιασπορ στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου. Ηταν σαφώς πιο πιεστική στο δεύτερο ματς, αυτό του πρωταθλήματος και σίγουρα αδικείται από το γεγονός πως άνοιξε το σκορ μόλις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (με πέναλτι). 

Ενα γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49’) ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι, στο οποίο δεν απειλήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τους φιλοξενούμενους της, βάζοντας μάλιστα στο τέλος, πάλι από τη «βούλα», και το κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίτο γκολ (3-0). 

Και κάπως έτσι, απόλυτα πειστικά, συνεχίζει το κυνηγητό της Μπασακσεχίρ. Συμπλήρωσε 13 αγωνιστικές χωρίς ήττα και πλέον καλείται απόψε να κάνει την υπέρβαση του… αιώνα και να πλησιάσει για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό την κορυφή σε απόσταση βολής από την κορυφή, αφού η Μπεσίκτας της έκανε την χάρη χτες επικρατώντας των πρωτοπόρων. 

Και όταν λέμε αιώνα, εννοείται κυριολεκτικά, αφού τα «λιοντάρια» δεν έχουν νίκη στο «Σαράτσογλου» στον 21ο αιώνα. Και αν υπάρχει μια φορά σε αυτό το διάστημα που το «πρέπει» είναι… τεράστιο, είναι απόψε, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως στην προτελευταία αγωνιστική φιλοξενούν την Μπασακσεχίρ. Σύμμαχος της «τσιμ-μπομ» το γεγονός πως είναι αήττητη στα εννιά τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (εντός συνόρων)…
 

Αγωνιστικά Νέα

Σημαντικές οι απουσίες των φιλοξενούμενων, αφού στερούνται σήμερα το (από τον Ιανουάριο) βασικό της κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού οι νιόφερτοι στόπερ Μαρκάο (10/0), Λουγιντάμα (7/0) είναι τιμωρημένοι, με τον αμυντικό χαφ Ντονκ να επωμίζεται ρόλο κεντρικού αμυντικού (έχει ξαναπαίξει στη συγκεκριμένη θέση). 

Casino