Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΤΕΝΑΜ - ΤΣΕΛΣΙ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Νοκ-άουτ αγώνας για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά, η πρόκριση στον επόμενο γύρο κρίνεται απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι. Η νικήτρια του θεσμού εξασφαλίζει θέση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.
* Κεκλεισμένων των θυρών. Τοπικό ντέρμπι.
* Ο τεχνικός της Τότεναμ, Ζοσέ Μουρίνιο, είχε δύο θητείες στην Τσέλσι (2004-07, 2013-15) και κατέκτησε μαζί της σχεδόν τα πάντα. Φυσικά, είχε παίκτη και τον νυν προπονητή των «μπλε», Φρανκ Λάμπαρντ, με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.
* Για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ της περιόδου 2018-19: Τότεναμ – Τσέλσι 1-0, Τσέλσι – Τότεναμ 2-1 (4-2 στα πέναλτι). Η Τσέλσι μετράει 4 σερί νίκες κόντρα στην Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ σκόραρε ακριβώς δύο φορές σε καθεμία εξ αυτών!
Αξια της μοίρας της, «πέταξε» δύο βαθμούς στο εντός έδρας με τη Νιουκάστλ (1-1) την Κυριακή. Κυριάρχησε απόλυτα και προηγήθηκε στο 25’, ενώ σπατάλησε σωρεία ευκαιριών, με το δοκάρι να τη σταματάει δύο φορές (30’, 42’). Σαν να μην έφτανε αυτό, τιμωρήθηκε από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, αφού ισοφαρίστηκε στο 97’ με πέναλτι, το οποίο δόθηκε μετά από χρήση του VAR.
Εξαλλοι οι παίκτες και ο τεχνικός Μουρίνιο με τη διαιτησία, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί προς τα αποδυτήρια πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα! Μάλιστα, ο Special One άφησε αιχμές και για το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας του. Στον προηγούμενο γύρο του Λιγκ Καπ πέρασε… bye λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λέιτον Οριεντ, που δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί η αναμέτρηση.
Θα παραταχθεί με τα… δευτερότριτα, όπως παραδέχθηκε και ο Μουρίνιο, που τόνισε ότι η ομάδα του θα «θυσιάσει» το Λιγκ Καπ, καθώς την Πέμπτη υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, που θα είναι το 7ο παιχνίδι της σε διάστημα 18 ημερών! Ανέτοιμοι ο νεαρός αμυντικός Ταγκάνγκα και ο νεοφερμένος Μπέιλ (εξτρέμ), θα προφυλαχθεί ο βασικός επιθετικός Σον. Λογικά θα κάνει ντεμπούτο ο νιόφερτος μπακ Ρεγκιλόν.
Βρέθηκε στο καναβάτσο στο εκτός έδρας με τη Γουέστ Μπρομ, όμως έπραξε την ολική επαναφορά στο δεύτερο μέρος κι έσωσε την ισοπαλία (3-3). Εκτός τόπου και χρόνου η αμυντική γραμμή της, δέχθηκε 3 γκολ μέχρι το ημίωρο (4’, 25’, 27’). Μετά την ανάπαυλα μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης και χάρη στην κλάση των ποδοσφαιριστών της και στις αλλαγές του Λάμπαρντ, επανήλθε (55’, 70’, 92’) κι απέφυγε μια ήττα που θα γεννούσε γκρίνια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο προπονητής της ξέσπασε κατά του Μάρκος Αλόνσο μετά το τέλος του αγώνα, καθώς ο Ισπανός κατευθύνθηκε προς το πούλμαν της ομάδας στην ανάπαυλα και όχι προς τον πάγκο. Μάλιστα, ο Λάμπαρντ αναμένεται να «τελειώνει» τον αριστερό μπακ. Στην προηγούμενη φάση του Λιγκ Καπ δεν δυσκολεύτηκε και προσπέρασε άνετα το εμπόδιο της Μπάρνσλεϊ (ομάδα Τσάμπιονσιπ), την οποία συνέτριψε 6-0 εντός έδρας.
Φανέλα βασικού αναμένεται να πάρει ο νιόφερτος Μεντί (γκολκίπερ), χάνουν ένα ακόμα οι ταλαντούχοι Γκίλμουρ (χαφ), Πούλισιτς (εξτρέμ) και ο νεοφερμένος Ζίγιες (εξτρέμ). Θα φρεσκάρει την ενδεκάδα του ο Λάμπαρντ.