-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΙΑΣ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, συν την κάτοχο του Κυπέλλου Βραζιλίας προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Οι ομάδες στις θέσεις 5-6 θα συμμετάσχουν στη 2η προκριματική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Οι ομάδες στις θέσεις 7-12 προκρίνονται στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα 2020. Οι 4 (θέσεις 17-20) τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα εξής: 1) Πόντοι, 2) Νίκες, 3) Συντελεστής τερμάτων, 4) Γκολ υπέρ, 5) Τα μεταξύ τους αποτελέσματα, 6) Λιγότερες κόκκινες κάρτες, 7) Λιγότερες κίτρινες κάρτες, 8) Κλήρωση.
Α’ Γύρος: ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ – ΓΚΟΪΑΣ 6-1
Κράτησε για ένα ημίχρονο, το πρώτο, όταν και προηγήθηκε στο 45ο λεπτό με γκολ του Ραφαέλ Μούρα, έπειτα από ασίστ του Μίκαελ, απέναντι στην Ατλέτικο Παραναένσε. Στο δεύτερο 45λεπτό όμως δέχτηκε τρία γκολ στο διάστημα 48′ – 62′ (Λέο Περέιρα, Ρόνι, Αντριάνο) και τελικά έχασε με 4-1 (90’+4 ο Ρούμπεν το 4ο γκολ των γηπεδούχων).
Η Γκοϊάς ψάχνει ακόμα λίγους βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, όμως εμφανίσεις όπως αυτή στην Κουριτίμπα δεν πρέπει να επαναληφθούν. Ειδικά, ο τρόπος που λειτούργησε η άμυνα στο δεύτερο 45λεπτό ήταν απαράδεκτος και προκάλεσε απογοήτευση στον κόσμο και εκνευρισμό στον προπονητή Νέι Φράνκο.
Ο αμυντικός χαφ Γκιλμπέρτο (11 συμ.) ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και είναι αρκετά πιθανό να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα του ματς κόντρα στη Φλαμένγκο.
Κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια μεσοβδόμαδα με αντίπαλο την Γκρέμιο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, προηγήθηκε στο 9ο λεπτό της Αλαγκοάνο με γκολ του Χεορχιάν ντε Αρασκαέτα, αλλά στη συνέχεια πέρασε δύσκολες στιγμές και «ίδρωσε» για τη νίκη (1-0). Με τους τρεις βαθμούς διατήρησε το +10 από τη 2η Παλμέιρας στη βαθμολογία.
Ενα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο που δείχνει τη διαφορά αγωνιστικής φιλοσοφίας που έχει η Φλαμένγκο με τις περισσότερες ομάδες στην κατηγορία είναι ότι μαζί οι Γκαμπιγκόλ, Μπρούνο Ενρίκε και Χεορχιάν ντε Αρασκαέτα έχουν σημειώσει 42 γκολ στο πρωτάθλημα, περισσότερα από 16 ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση!
Ο κεντρικός αμυντικός Πάμπλο Μαρί (16/2) εξέτισε την ποινή του και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση. Εκτός ματς εξαιτίας τραυματισμού έμεινε ο τερματοφύλακας Ντιέγκο Αλβες (24 συμ.).