Η Θέλτα επέστρεψε με το σπαθί της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 8 χρόνια, τερματίζοντας στην 7η θέση κι έτσι θα παίξει στη League Phase του Europa League. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και τη σεζόν 2016-17, φτάνοντας ως τα ημιτελικά.
Ο Κλαούδιο Χιράλδεθ είχε πάρει προαγωγή από τη β’ ομάδα πρόπερσι, κράτησε την ομάδα στην κατηγορία και πέρσι την έβγαλε στην Ευρώπη. Συνεχίζει έτσι στη θέση του.
Έβαλε 50 εκατομμύρια στα ταμεία της από τις πωλήσεις των Λάρσεν και Φερ Λόπεθ στη Γουλβς, έφυγε για τη Σεβίλλη και ο νεαρός εξτρέμ Αλφόν, παρελθόν επίσης ο γκολκίπερ Γουάιτα, ο χαφ Ζαΐλσον και ο μπακ Μανκίγιο.
Έφυγε, αλλά γύρισε πίσω, ο φορ Μπόρχα Ιγκλέσιας, που ήταν δανεικός πέρσι από την Μπέτις, αποκτήθηκε έναντι 2 εκατομμυρίων. Έδωσε άλλα 6 στη Λειψία για να κάνει δικό της τον χαφ Ιλαΐς Μορίμπα. Έκανε άλλες τρεις καλές προσθήκες, με τον δανεισμό του δαιμόνιου εξτρέμ Μπράιαν Θαραγόθα από την Μπάγερν (πέρσι Οσασούνα), την απόκτηση ως ελεύθερου του γκολκίπερ Ράντου (Βενέτσια), αλλά και του Καταλανού φορ Φεράν Τζουτζλά από την Κλαμπ Μπριζ έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Θέλτα είχε απολογισμό 3-0-4 στα φιλικά, νίκησε 1-0 τη Γουλβς εκτός έδρας στο τελευταίο.