-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΡΝΑΝΑ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ
Facts Αγώνα
* Τοπικό ντέρμπι μίσους.
* Χωρίς οπαδούς της φιλοξενούμενης.
* 3-5-3 η μεταξύ τους παράδοση συνολικά την τελευταία δεκαετία, 2-2-2 με γηπεδούδο την Τερνάνα την ίδια περίοδο.
* Under τα τρία πιο πρόσφατα, όπως και εννέα από τα δέκα τελευταία ανεξαρτήτως έδρας.
* Αήττητη η Τερνάνα στα τρία τελευταία ως γηπεδούχος κόντρα στην Περούτζια (2-1-0).
* Δύο σερί άσοι, αμφότεροι 1-0.
* 0-1 γκολ έξι από τα επτά τελευταία ραντεβού τους στο Τέρνι.
* Πέρσι για τη Serie B: Περούτζια – Τερνάνα 1-1 και Τερνάνα – Περούτζια 1-0.
Την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε το μεγάλο «μπαμ»! Επικράτησε εκτός έδρας της Πάρμα 3-2 πανηγυρίζοντας το δεύτερο τρίποντο σε πέντε ματς στη σεζόν, φτάνοντας σε απολογισμό το 2-1-2.
Αποτέλεσμα που είχε ανάγκη μετά το επιεικώς μέτριο ξεκίνημα. Της πρόσφερε βαθμούς στους οποίους δεν υπολόγιζε, κυρίως όμως έδωσε αυτοπεποίθηση στο σύνολο και ψυχολογία για τη συνέχεια, ενώ ήταν η καλύτερη ώθηση εν όψει ντέρμπι.
Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Στο 31’ και το 51’. Την πρώτη απάντησε με τον Κουλιμπαλί στο 48’, τη δεύτερη με τον επιθετικό Ντοναρούμα στο 67’, ο οποίος επέστρεψε, έδωσε υπόσταση στη γραμμή κρούσης και έδειξε αμέσως πόσο της έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια.
Σκόρερ του τρίτου τέρματος που έφερε τη νίκη ο Κοράντο στο 86’. Ειλικρινής ο τεχνικός Λουκαρέλι μετά το τέλος του ματς. Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, παραδέχτηκε όμως πως η Πάρμα ήταν καλύτερη και η ομάδα του τυχερή στην άμυνα και εξαιρετικά αποτελεσματική στην επίθεση.
Και τους 30 παίκτες που περιλαμβάνει το ρόστερ κάλεσε ο τεχνικός Λουκαρέλι τονίζοντας πως αυτή τη μάχη οφείλουν να τη δώσουν όλοι μαζί. Ξανά διαθέσιμος ο βασικός στόπερ Σόρενσεν. Αμφίβολο κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι Πετινάρι (επιθετικός), Φαλέτι (επιτελικός μέσος), Προϊέτι (αμυντικός χαφ), Φαβίλι (επιθετικός) και Παρτιπίλο (δεξιός εξτρέμ).
Η πρώτη νίκη στη σεζόν ήρθε σε ιδανική στιγμή. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που λατρεύει να μισεί όπως η Άσκολι, με τον κόσμο να παίρνει τεράστια χαρά και την ομάδα ψυχολογία εν όψει ενός ακόμα ντέρμπι μίσους, ακόμα μεγαλύτερου μάλιστα.
Αποφασισμένη και με μάτι που γυαλίζει από το πρώτο λεπτό. Έδειξε πως το ήθελε περισσότερο από τους «μπιανκονέρι» και αυτό έκανε τη διαφορά. Επικράτησε εντός έδρας χάρη σε τέρμα του Στρίτσολο στο 42’ και πήρε οξυγόνο φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στην κατάταξη (1-1-3).
Κακό ποιοτικά παιχνίδι σε ένα ακόμα πιο άσχημο αγωνιστικό χώρο. Δεν έθελξε με την απόδοσή της, αυτά τα ματς όμως δεν παίζονται, κερδίζονται και αυτό που ήθελε το κατάφερε.
Τα χαμόγελα επέστρεψαν στις τάξεις και πλέον άπαντες προετοιμάζονται αγωνιστικά και πνευματικά για μία ακόμα δοκιμασία που έχει το βάρος ενός τροπαίου για την κοινωνία της Ούμπρια.
Παραμένουν τραυματίες οι Λίζι (αριστερός μπακ), Μάτος (επιθετικός). Νέα απώλεια ο Μάρκος Κουράδο (βασικός στόπερ, 5/0). Μέσα ο επιθετικός Στρίτσολο.