Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ - ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΡΔΟΒΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 24 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε 23 αγωνιστικές και όποια τερματίσει πρώτη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.
Τα 12 εισιτήρια που δικαιούται η Αργεντινή για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2021 κατανέμονται ως εξής:
Στους ομίλους του Λιμπερταδόρες θα παίξουν η πρωταθλήτρια του 2020, η νικήτρια του Λιγκ Καπ 2020, η νικήτρια του Κυπέλλου 2020 και οι δύο καλύτερες της «συνολικής βαθμολογίας». Η αμέσως επόμενη της συνολικής βαθμολογίας θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Λιμπερταδόρες και οι έξι που ακολουθούν στο Σουνταμερικάνα.
Στη «συνολική βαθμολογία» συμπεριλαμβάνονται οι 23 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος και οι 11 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του Λιγκ Καπ 2020.
Υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες της ειδικής κατάταξης παραμονής. Εδώ συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020 και της κανονικής περιόδου του Λιγκ Καπ 2020.
Από τη 2η κατηγορία θα ανέβουν δύο. Αυτό το «3-2» θα συνεχιστεί μέχρι το 2023, ώστε να φτάσει ο αριθμός των ομάδων της Πριμέρα στο επιθυμητό νούμερο των 20.
* Δεν υπάρχει πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση. Στο μακρινό παρελθόν είχαν αναμετρηθεί δύο φορές σε επίπεδο πρωταθλήματος 1ης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, το 1967 η Σαν Λορένσο είχε νικήσει με 4-1 και το 1971 με 7-1!
Μετά το εντός έδρας 0-2 από την Μπόκα επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας εκτός έδρας με 1-0 της Μπανφιλντ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον αριστερό μπακ Μπρούνο Πιτόν με διαγώνιο σουτ εντός μεγάλης περιοχής στο 5ο λεπτό, ενώ αναγκάστηκε να βγάλει όλο το δεύτερο ημίχρονο με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του μέσου Πομπλέτε. Πάντως δεν απειλήθηκε τόσο πολύ όσο θα περίμενε κανείς και έδειξε πολύ καλά οργανωμένη όσον αφορά την ανασταλτική της λειτουργία.
Εκτός αποστολής ο τιμωρημένος μέσος Πομπλέτε (7/0), ο μακροχρόνια τραυματίας δεξιός μπακ Βίκτορ Σαλαζάρ (5/0) και ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός Κολοτσίνι (4/0) που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Στη θέση του πρώτου ο Χουάν Ραμίρες. Εξέτισε ο αμυντικός χαφ Μενόσι (6/0). Αποθεραπεύτηκε ο επιθετικός Μπλάντι (3/2) και θα είναι στον πάγκο.
Πέτυχε κομβική νίκη για τη μάχη της παραμονής, επικρατώντας με 1-0 εντός έδρας της Γοδόι Κρουζ. Σκόραρε στο 87’ ο μέσος Χουάν Γκαλεάνο, ενώ στο 31΄ είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο μέσος Νούνιες, σε μία φάση όπου η αντίπαλός της έμεινε – άδικα – με δέκα παίκτες. Εχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας εντέλει στο «χρυσό» γκολ.
Πάντως στα τελευταία λεπτά καρδιοχτύπησε, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα κάθετο δοκάρι σε μακρινό σουτ και μία διπλή χαμένη ευκαιρία που εξουδετέρωσε με εκπληκτικές επεμβάσεις ο τερματοφύλακας Ντιέγκο Ροντρίγκες.
Νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα ο 22χρονος κεντρικός αμυνικός Μανέντι (0/0, δανεικός από τη Νιούελς). Κοντά στην επιστροφή του ο Παραγουανός κεντρικός αμυντικός Βέρα (4/0).