ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΣΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» Η ΦΛΟΡΑ, ΡΙΖΙΚΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ Η ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ
19:00:00
11.07

ΣΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» Η ΦΛΟΡΑ, ΡΙΖΙΚΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ Η ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ

Λε Κοκ Αρένα (9.692), Ταλίν
15° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΛΟΡΑ ΤΑΛΙΝ - ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ ΝΙΣ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 
Πρώτη αναμέτρηση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Αϊντραχτ Φρ., αυτή που θα αποκλειστεί θα αντιμετωπίσει τον χαμένο του ζευγαριού Μάλμε – Μπαλιμένα Γιονάιτεντ. 

ΦΛΟΡΑ ΤΑΛΙΝ
Ρεπορτάζ

Ηγέτιδα δύναμη στο πρωτάθλημα Εσθονίας, έχει κατακτήσει 11 συνολικά (το τελευταίο το 2017) και 7 Κύπελλα (το τελευταίο το 2016) και βρίσκεται σε φουλ ρυθμό, αφού είναι σε πλήρη εξέλιξη το φετινό, στο οποίο και φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή, ούσα στο +5 από τη δεύτερη Λεβάντια ύστερα από 19 αγωνιστικές (16-1-2). 

Ο Γιούργκεν Χεν στα ηνία της εδώ και περίπου έναν χρόνο, μια ενδεκάδα διεθνών στελεχώνουν το νεανικότατο (22,5 χρόνια ο ηλικιακός μέσος όρος) ρόστερ της, στο οποίο υπάρχουν μόλις ένας ξένος (ο Φινλανδός δ. μπακ, Νούρμελα). Δεν έχει περάσει ποτέ γύρο στις συμμετοχές της σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, τελευταία της πρόκριση, ανεξαρτήτως διοργάνωσης πανηγυρίστηκε το καλοκαίρι του 2006 στα προκριματικά του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μετράει μόλις 5 νίκες επί συνόλου 40 διεθνών αναμετρήσεων στον 21ο αιώνα! 

Παρά ταύτα, είναι εμφανές από την στάση των ανθρώπων της πως παρότι σίγουρα δεν είναι φαβορί στην κόντρα με την Ραντνίτσκι, ελπίδες υπάρχουν: «Δεν ξέρουμε πολλά για τον αντίπαλο μας, αφού άλλαξε αρκετά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πιστεύω όμως πως είμαστε καλή κατάσταση και πως έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό, κάτι που θα μας επιτρέψει να πάμε στον επαναληπτικό έχοντας να διεκδικήσουμε πράγματα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χεν. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Κομπλέ οι γηπεδούχοι. 

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ ΝΙΣ
Ρεπορτάζ

Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, τερματίζοντας 2η στο σερβικό πρωτάθλημα. Μοιραία, ό,τι καλύτερο διέθετε, το… έχασε, αφού όπως διαχρονικά συνοδεύει την ταυτότητα της, τα καλύτερα της «προϊόντα», αποχώρησαν. 

Δέκα συνολικά ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, οι επτά εκ των οποίων (μεταξύ αυτών και ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος πλέον προετοιμάζεται με τον Ολυμπιακό) ήταν βασικοί. Εντεκα οι νιόφερτοι, με εμφανή όμως τάση να προστεθεί εμπειρία στο ρόστερ (κάτι που δεν είναι και τόσο χαρακτηριστικό της πολιτικής της ομάδας), αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι μεγαλύτεροι των 27 ετών. 

Οι αλλαγές όμως δεν περιορίστηκαν στο ρόστερ, αλλά και στον πάγκο, αφού ο απόλυτα επιτυχημένος Νέναντ Λαλάτοβιτς αποχώρησε (ανέλαβε τη Βοϊβοντίνα) και στη θέση του ήρθε ο πολύπειρος Σίμο Κρούνιτς, ο οποίος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ήταν βοηθός στην εθνική Σερβίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το περασμένο Σάββατο παρουσιάστηκε επίσημα στα media, αφού νωρίτερα ήταν με την ομάδα στην προετοιμασία στη Σλοβενία. Εκεί δόθηκαν τρία φιλικά, με την Ραντνίτσκι να επικρατεί στο πρώτο της Ντομζάλε με 2-0 (22/6), να κερδίζει στο δεύτερο και την Γκόριτσα με 1-0 (30/6),  αλλά στο τελευταίο να ηττάται από τη ρωσική Σότσι με 2-0. 

Προφανής στο κάθε τι η μετριοπάθεια με την οποία οι άνθρωποι των αποψινών φιλοξενούμενων προσεγγίζουν τόσο την αποψινή παρθενική επίσημη αναμέτρηση όσο και την επικείμενη σεζόν (ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 20/7). Πόσο μάλλον από την στιγμή που πέραν των σαρωτικών διαφοροποιήσεων, δεν υπάρχει και… γονιδιακά ευρωπαϊκή παράδοση. Μόλις πέρυσι άλλωστε επέστρεψε στις διεθνείς διοργανώσεις ύστερα από 35 χρόνια, όπου και αποκλείστηκε (δύσκολα) στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Αδιαμφισβήτητα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Φλόρα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα και πλήρη αγωνιστική κατάσταση, κάνει μια εξαιρετική σεζόν στο πρωτάθλημα της, διαθέτει μια πολύ καλή φουρνιά νεαρών ποδοσφαιριστών, είναι οργανωμένη και είμαι πεπεισμένος πως θα μας κάνουν να νιώσουμε πολύ άβολα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλές αλλαγές, καλούμαστε να ξεπεράσουμε αρκετά εμπόδια, αλλά σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που για εμένα, ακόμη και η ισοπαλία θα είναι τέτοιο», τόνισε απολύτως ενδεικτικά ο πολύ συγκρατημένος Κρούνιτς. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Χαρακτηριστικό της τελείως νέας εικόνας της Ραντνίτσκι το γεγονός πως από την 18μελη αποστολή που ταξίδεψε στο Ταλίν, οι εννιά είναι νιόφερτοι! Μεγάλη απουσία, πολύ μεγάλη απουσία, αυτή του περυσινού 1ου σκόρερ της ομάδας αλλά και του περυσινού πρωταθλήματος (με 24 γκολ) του Βόσνιου φορ Χάσκιτς, ο οποίος έχει ζητήσει – και αυτός – μεταγραφή και ουσιαστικά απέχει, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα του από τις υποχρεώσεις της ομάδας. 

Casino