Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ - ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ
Facts Αγώνα
*Παράδοση: 7-1-0 εντός, 13-2-1 συνολικά. Η Σπόρτινγκ μετράει 13 διαδοχικές νίκες επί της Σάντα Κλάρα ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Οι έξι τελευταίες συνδυάστηκαν και με over.
*Διαιτητής: Αντρέ Ναρσίζο: Φέτος σε 13 αναμετρήσεις έχει βγάλει 66 κίτρινες (5,1 μέσο όρο), 4 κόκκινες και 3 πέναλτι. Συνολικά σε 62 αγώνες στην πρώτη κατηγορία έχει βγάλει 325 κίτρινες (5,2 μέσο όρο), 15 κόκκινες και 21 πέναλτι.
Α’ Γύρος: Σάντα Κλάρα – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 1-2
Μετά την προπέρσινη κατάκτηση του πρωταθλήματος και την περσινή 2η θέση, φέτος παλεύει για να καταφέρει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πωλήσεις και οι λίγες ποιοτικές μεταγραφές την έχουν κάνει να απέχει πολύ από την κορυφή του πρωταθλήματος. Αν συνυπολογίσουμε πως βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα βρίσκεται στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Αμορίμ παρά το άπειρο ρόστερ που έχει.
Ξεκίνησε τη χρονιά με σκαμπανεβάσματα, όμως πήγε στη διακοπή του Μουντιάλ ούσα στην 4η θέση και δεν έχει πέσει από αυτήν μέχρι και σήμερα. Εχει μια απόσταση έξι βαθμών από την 3η Μπράγκα και την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από κάτω της δεν απειλείται τόσο πολύ καθώς απέχει 10 βαθμούς από την 5η Γκιμαράες. Μάλλον δεν ήθελε να πάει στη διακοπή καθώς προερχόταν από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και οκτώ παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Το αρνητικό μέχρι τώρα στη σεζόν είναι πως έχασε στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Πόρτο, ενώ είχε αποκλειστεί νωρίτερα και από το Κύπελλο. Ετσι οι πιθανότητες για κάποιον τίτλο μειώνονται δραστικά.
Κατά τη διάρκεια της διακοπής έλειπαν 6 ποδοσφαιριστές από την Σπόρτινγκ καθώς βρίσκονταν στις εθνικές τους ομάδες. Ο Ινάσιο (στόπερ) έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας, οι Ματέους Φερνάντες (μέσος) και Τσερμίτι (φορ) με την Κ19 της Πορτογαλίας, οι Κοάτες (στόπερ) και Ουγκάρτε (αμ.χαφ) με την Εθνική Ουρουγουάης και ο Μορίτα (μέσος) με την Εθνική Ιαπωνίας.
Συμπλήρωσε κάρτες ο βασικός Εσγκάιο (δ.μπακ, 17/2 ασίστ). Αμφίβολος ο Ουγκάρτε (αμ. χαφ, 22/0). Τραυματίες οι Μπεγερίν (δ.μπακ, 4/1) και Καμπράλ (εξτρέμ, 4/0). Μακροχρόνια τραυματίας ο Μπραγκάνσα (μέσος).
Μετά την 3η αγωνιστική βρίσκεται συνεχώς εντός ή γύρω από τη ζώνη του υποβιβασμού και παρά τις αλλαγές προπονητών δεν μπορεί να στρώσει την κατάσταση. Πριν τη διακοπή μετρούσε έξι διαδοχικές ήττες και 11 παιχνίδια χωρίς νίκη. Στο 2023 δεν έχει κάνει ακόμη σεφτέ και οι δύο τελευταίες ήττες την έφεραν στην τελευταία θέση και φαντάζει το απόλυτο φαβορί για να υποβιβαστεί.
Ο κόουτς Σιμάο μέσα σε 1,5 μήνα δεν κατάφερε να την βελτιώσει και από τέλη Φλεβάρη έχει στον πάγκο της ως υπηρεσιακό τον Ακιόλι, με τον οποίο μετράει τρεις ήττες η Σάντα Κλάρα. Χρειάζεται να αλλάξει το κουμπί για να παραμείνει στην κατηγορία και αυτό για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια πρέπει να μην γίνονται συνέχεια αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς μόλις σε 4/25 αγωνιστικές έχει κρατήσει την ίδια ενδεκάδα.
Εξέτισε ο Πάολο Ενρίκε (αρ. μπακ, 13/0). Αμφίβολος ο Σανιά (βασικός δ. μπακ, 16/0). Μακροχρόνια τραυματίας ο Ντομίνγκος (δ.μπακ). Σε φάση αποθεραπείας ο Ζορντάο (μέσος), δεν είναι έτοιμος ακόμη για 90λεπτο. Θα κάνει επέμβαση στο γόνατο και χάνει τη χρονιά ο Περέιρα (κίπερ, 8/0).