-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Facts Αγώνα
* Πρώτη αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σπαρτάκ Μόσχας από τη Ρωσία υποδέχεται την Μπενφίκα από την Πορτογαλία. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Δεν ισχύει πλέον ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι.
* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Αϊντχόφεν – Μίντιλαντ. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
* Μέχρι 3.000 οπαδοί στις εξέδρες.
Μετά την ήττα της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα (1-0 εκτός έδρας από τη Ρουμπίν Καζάν), κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την Κρίλια για να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στη σεζόν. Ηταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και αυτό που ψάχνει περισσότερο απ’ όλα είναι η περσινή αποτελεσματικότητα στην επίθεση.
Στην άμυνα τα προβλήματα παραμένουν, αλλά κυρίως αποτελούν απόρροια της επιθετικής της φιλοσοφίας. Προσπαθεί, λοιπόν, και φέτος να βρει την ισορροπία με τον Ρούι Βιτόρια στον πάγκο. Ποντάρει πολλά στη δική του παρουσία, καθώς προπόνησε την Μπενφίκα από το 2015 μέχρι το 2019 και την γνωρίζει πολύ καλά.
«Το μικρό προβάδισμα που ίσως έχουμε είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Είμαστε έτοιμοι για το ματς και βλέπω τη θέληση στα μάτια των παικτών μας. Πιστεύω ότι η πίεση είναι μεγαλύτερη για την Μπενφίκα, που αποκλείστηκε και πέρυσι νωρίς, ενώ εμείς μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε από το μηδέν. Προφανώς και δεν λέω ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας», δήλωσε ο Βιτόρια.
Την τελευταία προπόνηση έχασαν ο ηγέτης Προμές (βασικός εξτρέμ) και ο Μάσλοβ (βασικός στόπερ), που προέρχεται από τραυματισμό από το τέλος της προηγούμενης σεζόν, και δεν θα είναι διαθέσιμοι. Μόουζες (βασικός δ. μπακ) και Τζίκια (βασικός στόπερ) δίνονται μεν αμφίβολοι, αλλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν. Επέστρεψε ο Πόνσε (βασικός φορ) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει δηλωθεί στη λίστα.
Κάνει restart μετ’ εμποδίων κόντρα σε παλιό γνώριμο (Ρουί Βιτόρια). Θέλοντας να βάλουν στην άκρη τις δικαστικές περιπέτειες του επί 18 έτη προέδρου τους, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, οι «αετοί» κάνουν εκκίνηση στον φετινό μαραθώνιο με σκοπό να αφήσουν πίσω την κάκιστη σε όλα τα μέτωπα περυσινή σεζόν, στην οποία έμειναν με άδεια τα χέρια στο φινάλε.
Πέραν των εγχώριων διοργανώσεων, η ομάδα του Ζορζ Ζεσούς παρά τις ηχηρές μεταγραφές που είχε κάνει το προηγούμενο καλοκαίρι, απέτυχε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στην ίδια φάση και στο Γιουρόπα σταμάτησε στους «32». Όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ. Στη λίστα Ζοάο Μάριο και Μεϊτέ, εκτός Σάμαρης και Γκάμπριελ, όπως και ο Γιάρεμτσουκ, ο οποίος μόλις αποκτήθηκε και δεν είναι σε θέση να προσφέρει.
«Θα αγωνιστούμε με μεγάλες φιλοδοξίες και θα παρουσιαστούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση», ανέφερε ο Ζέσους και σε ερώτηση που δέχθηκε για τις δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου του συλλόγου, επεσήμανε: «Για όλους μας ήταν μια έκπληξη. Όχι ότι επηρέασε τον τρόπο που εργαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Η ομάδα είναι καλά δομημένη. Μοιραστήκαμε τις ιδέες μας καθημερινά, αλλά αυτή η διαδρομή συνεχίζεται».
Νοκ άουτ έχουν τεθεί για την αναμέτρηση οι Αντρέ Αλμέιδα και Ντάργουϊν Νούνιες λόγω τραυματισμού, αλλά όπως φαίνεται προλαβαίνει τελικά ο Ντιόγκο Γκονσάλβες, ο οποίος μπήκε στην αποστολή, ενώ προέκυψε πρόβλημα με τον Ροντρίγκο Πίνιο που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.