Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Facts Αγώνα
* Στην προκριματική φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ προκρίθηκαν οι 2οι των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και οι 3οι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 1οι των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ θα παίξουν απευθείας στη νοκ άουτ φάση των «16».
* Πρώτος αγώνας της προκριματικής φάσης των «16». Ο επαναληπτικός την επόμενη εβδομάδα. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό γκολ μετά τα δύο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
* Οι δύο ομάδες δεν έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν. Η Σπάρτα έχει αντιμετωπίσει έξι φορές στο παρελθόν σέρβικες ομάδες, με απολογισμό δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Η Παρτιζάν έχει παίξει έξι φορές κόντρα σε Τσέχους, με απολογισμό δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.
* Ο φετινός απολογισμός της Σπάρτα στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι τρεις νίκες και δύο ήττες. Σε έξι νοκ-άουτ αναμετρήσεις, η τσέχικη ομάδα μετράει μία νίκη (1-0 την Κράσνονταρ το 2016), τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.
* Η Σπάρτα έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα 4/5 εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη φέτος.
* Τα επτά τελευταία ευρωπαϊκά ματς της Παρτιζάν τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας ήταν under. Τα πέντε εξ αυτών συνδυάστηκαν με N/G. Οι 5 από τις 6 εκτός έδρας υποχρεώσεις των Σέρβων στη διοργάνωση εμφάνισαν 2-3 γκολ. Στις 5 από αυτές κατάφερε να βρει δίχτυα.
* Επιτρέπονται μέχρι 1.000 θεατές.
Επεσε στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, πίσω από Λυών και Ρέιντζερς. Εντός συνόρων έχει ξεκινήσει περίεργα το 2022, αφού στο πρωτάθλημα μετράει δύο ισοπαλίες και ενδιάμεσα πήρε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά αφήνοντας έξω την μισητή συμπολίτισσα Σλάβια.
Πάντως στο τελευταίο της παιχνίδι, παραχώρησε 2-2 στην Πλζεν και η μάχη του τίτλου καλά κρατεί. Κακή στο πρώτο μέρος, βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 53’, ωστόσο στο τελευταίο εικοσάλεπτο έσωσε τον βαθμό ισοφαρίζοντας με Παβέλκα και Χλόζεκ.
Υπάρχει απογοήτευση στη Σπάρτα για την απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει το παιχνίδι της με την Παρτιζάν για να βρεθούν περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο. Αυτό συνέβη γιατί από το Σαββατοκύριακο επιστρέφει η χωρητικότητα στο πρωτάθλημα στο 50%.
«Η Παρτιζάν παλεύει κάθε χρόνο για τον τίτλο στη Σερβία και τώρα είναι πρωτοπόρος. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε την πρόκριση. Χρειαζόμαστε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να πάμε στη Σερβία με καλύτερες προϋποθέσεις. Εχω δει τα τελευταία παιχνίδια της Παρτιζάν, είναι μια κλασική σέρβικη ομάδα, δυνατή με την μπάλα. Εχει εξαιρετική επιθετική γραμμή, με αρκετή ταχύτητα και δυναμισμό. Σεβόμαστε την ποιότητά της» σχολίασε ο κόουτς Βρμπα.
Τιμωρημένος ο Βίσνερ (δ.μπακ). Αμφίβολοι οι Κρεΐτσι (αρ.εξτρέμ), Χέτσα (κίπερ) και Νίτα (γκολκίπερ). Δεν είναι 100% έτοιμοι οι Πόλινταρ (αρ.μπακ-χαφ), Γιούλις (φορ) και Χόγιερ (αρ.μπακ).
Κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ σχετικά εύκολα κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον όμιλό της πίσω από τη Γάνδη. Στο φινάλε έμεινε στο 1-1 εντός με την Ανόρθωση.
Αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στη Σερβία. Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας έναν αέρα πέντε βαθμών από τον Ερυθρό Αστέρα. Τελευταίο της θύμα η Ραντνίτσκι, της οποίας επιβλήθηκε με 2-0 εκτός έδρας. Ο Ρικάρντο Γκόμες άνοιξε το σκορ στο 44’ και ο Ουρόσεβιτς κλείδωσε το τρίποντο στο 84’. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του κίπερ Πόποβιτς, ο οποίος χτύπησε άσχημα.
Τρέχει ένα αήττητο σερί επτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Εφτασε τα οκτώ N/G στα έντεκα τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με την Κραγκούγεβατς.
Ο Στανόγεβιτς δήλωσε πως το ματς με την Σπάρτα είναι το κρισιμότερο ως τώρα στη σεζόν για την ομάδα του και δεν επιτρέπονται τα λάθη. Παράλληλα τόνισε πως οι παίκτες του θα ψάξουν το γκολ και δεν θα κρυφτούν.
Θα παραταχθεί με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Ρικάρντο Γκόμεζ και Μένιγκ. Δεσπόζουν στα χαφ οι Νάτχο και Ζντίελαρ. Ο Μένινγκ θα κινείται περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο με τη μεσαίας γραμμή.
Αμφίβολος δίνεται ο γκολκίπερ Πόποβιτς. Αν τελικά δεν καταφέρει να ξεκινήσει, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Στεφάνοβιτς.