ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΣΚΩΤΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ
21:45
04.09

ΣΚΩΤΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Επιστροφές στη Σκωτία
ΧΑΜΠΝΤΕΝ ΠΑΡΚ (52.500), Γλασκώβη
15° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΚΩΤΙΑ - ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Facts Αγώνα

* Δέκα όμιλοι, στο Μουντιάλ του Κατάρ προκρίνεται η 1η κάθε ομίλου. Ο 2oς, µαζί µε δύο οµάδες που τερµάτισαν πρώτες στον όµιλό τους στο UEFA Nations League 2020-21, µε βάση και τη συνολική κατάταξη της διοργάνωσης, και που δεν θα έχουν τερµατίσει στην πρώτη δυάδα του οµίλου τους στα προκριµατικά του Μουντιάλ, θα παίξουν στα πλέι οφ (24-29 Μαρτίου 2022): οι 12 οµάδες θα χωριστούν σε τρεις οµίλους και θα παίξουν σε νοκ άουτ ηµιτελικούς και τελικό, για να βγουν οι υπόλοιπες τρεις οµάδες που θα πάνε στην τελική φάση.

* Το V.A.R. θα χρησιμοποιηθεί στα προκριματικά.

* Σε περίπτωση ισοβαθµίας στον όµιλο ισχύουν κατά σειρά: 1) ∆ιαφορά τερµάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. βαθµοί, β. διαφορά τερµάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση αν εµπλέκονται µόνο δύο οµάδες)

* Εχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Η συνάντηση στη Μολδαβία έληξε ισόπαλη 1-1 (Οκτώβριος 2004), ενώ η Σκωτία επικράτησε 2-0 στην έδρα της (Ιούνιος 2005). Αμφότερες δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση.

ΣΚΩΤΙΑ
Ρεπορτάζ

Ταξίδεψε με αρκετά προβλήματα στη Δανία, λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού και δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 2-0, η οποία ήταν η πρώτη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ξεκίνησε άσχημα το ματς και δέχτηκε νωρίς δύο γκολ, στο 14’ και στο 15’, βελτιώθηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Σκωτία υποχώρησε στην τέταρτη θέση του ομίλου, καθώς την προσπέρασαν Ισραήλ και Αυστρία. Αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για τη δεύτερη, η νίκη επί της Μολδαβίας είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι ακολουθεί την Τρίτη η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αυστρία.

Ο προπονητής Στιβ Κλαρκ είπε ότι υπάρχει απογοήτευση για την ήττα στην Κοπεγχάγη, όμως η ομάδα είναι υποχρεωμένη να ανασυγκροτηθεί, να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Μολδαβία και στη συνέχεια να συγκεντρωθεί στην αναμέτρηση με τους Αυστριακούς. Τόνισε ότι ο όμιλος παραμένει ανοικτός και τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Αγωνιστικά Νέα

Ο Κλαρκ έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του για το ματς με τη Μολδαβία. Από αυτούς που δεν αγωνίστηκαν στη Δανία (η αποστολή είχε μόνο 19 παίκτες), διαθέσιμοι είναι οι μπακ Ο’Ντόνελ, Πάτερσον, ο μέσος ΜακΓκιν, ενδεχομένως και ο επιθετικός Νίσμπετ.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Ρεπορτάζ

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των παικτών της, δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα υποδεχόμενη την ανώτερη Αυστρία, από την οποία ηττήθηκε 2-0. Στάθηκε αξιοπρεπώς μεν, αλλά δεν βρήκε απάντηση στα γκολ που δέχτηκε στο τέλος κάθε ημιχρόνου (45’, 90+4’).

Η Μολδαβία έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγώνες στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και μετράει τρεις διαδοχικές ήττες (με τέρματα 1-14 σε αυτά τα ματς). Είναι φανερό ότι έχει ρόλο «κομπάρσου» στον όμιλο και θα δώσει μάχη με τα Νησιά Φερόε για να αποφύγει την τελευταία θέση στο γκρουπ.

Οι Μολδαβοί αναζητούν την πρώτη τους νίκη σε 17 επίσημα παιχνίδια. Επίσης, στις 6 προηγούμενες φορές που έλαβαν μέρος στα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόνο σε 2 περιπτώσεις κατάφεραν να μην τερματίσουν τελευταίοι στον όμιλο. Η τελευταία νίκη σε προκριματικά Μουντιάλ καταγράφηκε τον Οκτώβριο του 2013 (Μαυροβούνιο – Μολδαβία 2-5).

Αγωνιστικά Νέα

Ο Ιταλός προπονητής Ρομπέρτο Μπορντίν υπολογίζει ξανά στον αμυντικό Αρμας, και τον μέσο Ράτσα, όχι όμως και τον επιθετικό Νικολαέσκου.

Casino