Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΙΑΤΛ ΣΑΟΥΝΤΕΡΣ - ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΣΙΤΙ
Facts Αγώνα
5-4-0 το ρεκόρ του Σιάτλ κόντρα σε νεοσύστατες ομάδες, με την μοναδική ήττα να έρχεται το 2018 από το Λος Άντζελες.
Μεγάλο διπλό στο Λος Άντζελες για το Σιάτλ, άλλη μία απόδειξη πως η φετινή σεζόν ουδεμία σχέση έχει με την περσινή. Σε μεγάλη μέρα οι Λοδέιρο, Μόρις και Τσου, οι δύο τελευταίοι σκόραραν από το πρώτο μέρος (21’ και 35’ αντίστοιχα), με τους Σάουντερς να βάζουν πολύ δύσκολα στους Γκάλαξι. Στην επανάληψη όπως ήταν φυσικό, οπισθοχώρησαν, δέχθηκαν την μείωση στο 63’, αλλά το 1-2 δεν άλλαξε ποτέ.
Σε εξαιρετική κατάσταση το Σιάτλ, δεν χάνει εδώ και τρεις αγωνιστικές (2-1-0), έχει συνολικό απολογισμό 4-1-1 και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και το Σεντ Λούις. Για όγδοη φορά στα τελευταία 15 χρόνια, οι Σάουντερς έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 10 βαθμών μετά τις πρώτες 6 αναμετρήσεις. Εντυπωσιακοί στο σπίτι τους, τρέχουν ρεκόρ 2-1-0, κρατώντας και ανέπαφη την εστία τους σε όλα αυτά τα παιχνίδια.
Σε κέφια ο Μόρις, έχει 8 γκολ σε 6 παιχνίδια και φυσικά θα ηγηθεί ξανά της επιθετικής γραμμής του Σιάτλ. Θα λείψει για πρώτη φορά ο μέσος Ρόλνταν (6 αγ./1 γκολ), ο επίσης σημαντικός μέσος Ρόου (2 αγ.) και ο χαφ Τέβες (2 αγ.).
Κάποτε θα έσπαγε το αήττητο του Σεντ Λούις. Το λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα, πως η Μινεσότα είναι ζημιάρα και δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Καρνέλ να κάνει το παιχνίδι της. Ακριβώς αυτό συνέβη, αφού οι πρωτοπόροι της Δύσης αναγκάστηκαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και οι Λουνς ήξεραν πώς να τα βγάλουν πέρα. Στο 78’ κέρδισαν πέναλτι, το μετουσίωσαν σε γκολ και γκρέμισαν το αήττητο του Σεντ Λούις.
Ήρθε η ώρα να δείξει χαρακτήρα το Σεντ Λούις και να αποδείξει πως δεν ήταν τυχαίο το εντυπωσιακό 5/5 με το οποίο εκκίνησε την σεζόν. Το ματς με την Μινεσότα ήταν το πρώτο που δεν βρήκε δίχτυα, με το αγωνιστικό του στυλ να προσφέρεται για ματς γεμάτα γκολ και γρήγορο ρυθμό. Με 3/3 εκτός έδρας νίκες, θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σπάσει την έδρα του Σιάτλ, ώστε να παραμείνει στην κορυφή της Δύσης.
Θα απουσιάσει ο φορ Αλμ (5 αγ./1 γκολ) και ο Σουηδός αμυντικός Νίλσον (0 αγ.).