Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΒΑΣΑΚΙ - ΚΑΣΙΜΑ ΑΝΤΛΕΡΣ
Facts Αγώνα
* Συνολική παράδοση (από 2011-2019): 5-3-1
* Η Καβασάκι σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στις 6/9 πιο πρόσφατες εντός έδρας συναντήσεις με αντίπαλο την Κασίμα.
* Ντέρμπι της «νέας εποχής» της JLeague, αφού η αντιπαλότητά τους «φούντωσε» το 2017, χρονιά στην οποία η Καβασάκι κατέκτησε σε ισοβαθμία τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική, σημείο μέχρι το οποίο η Κασίμα προηγούνταν στη βαθμολογία
Πλήρωσε την αστοχία της (24-4 τελικές) στην πρεμιέρα, χαρίζοντας τον βαθμό (0-0) στην αδύναμη Τόσου. Μπορεί να σπατάλησε σπουδαίες ευκαιρίες και να αδικήθηκε και από τους διαιτητές, καθώς δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ της, όμως εμφάνισε καλό πρόσωπο και τουλάχιστον ήταν άκρως δημιουργική. Εχοντας πάντως ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει ακόμη μία σεζόν τον τίτλο!
Μπορεί η περσινή 4η θέση να αποτελεί αποτυχία, όμως η διοίκηση δεν θα μπορούσε να διώξει έτσι απλά τον τεχνικό που έφερε τους δύο πρώτους τίτλους στην ιστορία της. Η κάτοχος των δύο περασμένων τίτλων (2017, 18), παρουσιάστηκε άδεια από δυνάμεις στην περσινή σεζόν και αυτό τη δυσκόλεψε.
Σε κακή φόρμα για αρκετό καιρό, έχανε βαθμούς, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι έφταιγε. Πέταξε αρκετούς βαθμούς (5-9-3) στο γήπεδό της, χωρίς να αλλάξει από το ίδιο επιθετικό στυλ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ (2-1) κόντρα στη Σαπόρο δεν αρκούσε για να σώσει τη σεζόν της. Εχει θέσει ψηλά τον πήχη τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να κάνει το ίδιο και φέτος.
Αυτό θα προσπαθήσει να αποδείξει από σήμερα κιόλας, αφού ένα ντέρμπι κόντρα στην Κασίμα αρκεί για να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες της.
Σημαντικές οι απουσίες των βασικών Κένγκο Νακαμούρα (επιτελικός, 20/2 πέρυσι, φωτό) και Γου Κομπαγιάσι (φορ, 31/13 πέρυσι). Ο τελευταίος αγωνίστηκε στην πρεμιέρα (22/2) και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα. Τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα θα καλύψουν οι Τανάκα και Λεάντρο Νταμιάο.
Η σεζόν έχει αρχίσει με τους χειρότερους οιωνούς για την Κασίμα, αφού μετά την πρόωρο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε και η ήττα με κάτω τα χέρια από τη Χιροσίμα (3-0). Κάκιστη εμφάνιση στην πρεμιέρα (22/2), με τα λάθη στην άμυνα να είναι καταδικαστικά. Μπορεί να στοχεύει ουσιαστικά στην εξάδα, όμως αυτό δεν πρόκειται να επιτευχθεί άκοπα. Η επιλογή του Ζαγκό για τη θέση του προπονητή έχει ήδη δεχθεί κριτικής, ενώ ο κόσμος των «Ελαφιών» είναι αρκετά απογοητευμένος με τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας.
Η μεγάλη απώλεια σε ότι αφορά στο ρόστερ της, ακούει στο όνομα Σερτζίνιο, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό (33/12) να μετακομίζει στη Γιατάι (Κίνα). Την πόρτα της εξόδου είδαν και οι Λεάντρο (εξτρέμ, 22/2), Αμπε (εξτρέμ, 14/1), αφήνοντας, επίσης, μεγάλα κενά. Επιπλέον, δύο Βραζιλιάνοι μετακόμισαν στο Ιμπαράκι. Ο Χουάν Αλάνο (χαφ, 10/0-Κοριτίμπα) και ο Εβεράλδο (φορ, 12/4-Σαπεκοένσε) που πιθανότατα θα βρίσκονται στο βασικό σχήμα της ομάδας, μαζί με «τίμιους» γηγενείς που όμως δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε για υποστηρίξουν όλα όσα θέλει να πετυχεί.
Μια χρονιά-ερωτηματικό για την Κασίμα μόλις αρχίζει και οι οιωνοί μόνο καλοί δεν είναι!
Οι Ουτσίντα (ακραίος μπακ) και Λέο Σίλβα (αμυντικός μέσος) ταλαιπωρήθηκαν από ενοχλήσεις για μερικές εβδομάδες κατά τη διακοπή, όμως αναμένεται να βρεθούν στη διάθεση του τεχνικού Ζαγκό.