Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Facts Αγώνα
* Η Σταντάρ, ανεξαρτήτως έδρας, μετράει 17 αγώνες αήττητη κόντρα στη Σερκλ Μπριζ (13-4-0, τελευταία ήττα το 2010).
* Τα 10 από τα 15 γκολ της Σταντάρ μέσα στο Γενάρη σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.
* 0-1-5 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Σερκλ Μπριζ.
* Α’ Γύρος: Σταντάρ Λιέγης – Σερκλ Μπριζ 2-0.
Έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παρουσία της στα πλέι οφ της Ευρώπης (θέσεις 5-8) επικρατώντας δίκαια 3-2 εντός έδρας της Γάνδης. Χωρίς φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος όπου η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο (2-0 η Σερκλ στο 60’, 2-2 στο 90’, 3-2 στο 94’)!
Με το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο που πήρε στο πρωτάθλημα αναρριχήθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας που αποτελεί και το βασικό της στόχο στην κανονική περίοδο. Απαντες βέβαια στο εσωτερικό της εξακολουθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους κάνοντας λόγο για εξασφάλιση της παραμονής.
«Οι δύο σερί νίκες που πετύχαμε δεν αλλάζουν τις φιλοδοξίες μας. Παραμένουμε προσγειωμένοι. Όπως έχω τονίσει θέλουμε πρώτα να φτάσουμε στους 36 βαθμούς για να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Η Σταντάρ είναι μία ομάδα που παραδοσιακά τερματίζει στην πρώτη 6αδα. Με τον Ντέιλα στον πάγκο έχει αποκτήσει ταυτότητα. Με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε μπορούμε να την πληγώσουμε», ανέφερε ο προπονητής Μούσλιτς.
Παραμένουν εκτός ο μέσος Λόπες (20 συμ.), ο αριστερός μπακ Μιάνγκ (6 συμ.) και οι στόπερ Ούτκους (2 συμ.), Σόουζα (17/1 πέρυσι). Παρελθόν ο ακραίος μπακ Τόρες (10/1). Απόλυτα έτοιμος ο χαφ-αρχηγός Βαν ντερ Μπρούγκεν (12 συμ.).
Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο επικράτησε 3-1 στη Λιέγη της Έουπεν. Κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ (11’), αλλά δεν πτοήθηκε ούτε στο ελάχιστο και σκοράροντας τρεις φορές στο διάστημα 31’-59’ έφτασε εν τέλει σε μία άνετη επικράτηση.
Παραμένει σταθερά σε κοντινή απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ τίτλου (στο -3 από την 4η Κλαμπ Μπριζ), ωστόσο θα πρόκειται για τεράστια υπέρβαση αν καταφέρει να μπει στην τετράδα. Από την άλλη, δείχνει να ελέγχει πλήρως την κατάσταση όσον αφορά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Ευρώπης (θέσεις 5-8), ευρισκόμενη στο +5 από την 9η θέση.
«Οι φιλοδοξίες μας για φέτος είναι ξεκάθαρες. Θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Είμαστε στο σωστό δρόμο», σημείωσε ο τεχνικός Ντέιλα.
Τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών αποχώρησαν ο φορ Ντράγκους (19/4, Τζένοα), ο μεσοεπιθετικός Αμαλά (9/4, Βαγιαδολίδ) και ο κεντρικός χαφ Ράσκιν (17/1, Ρέιντζερς). Οι δύο τελευταίοι βρίσκονταν εκτός πλάνων το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν αρνηθεί να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους. Μοναδική προσθήκη ο στόπερ Χοτεκιέτ (Κλαμπ Μπριζ).
Εξέτισε ο μεσοαμυντικός Τσίμιροτ (20 συμ.), σταθερά απουσιάζουν ο αριστερός μπακ Λάουρσεν (15 συμ.), ο δεξιός μπακ Ντεβάλ (11 συμ.), ο φορ Εμόντ (7/1) και ο στόπερ/μπακ Ενγκόι (4 συμ.).