Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Facts Αγώνα
*Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ουδέτερο Χάρκοβο.
*Η Σαχτάρ δεν έχει κερδίσει κανένα από τα 7 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια (τελευταία νίκη τον Φεβρουάριο του 2018). Τελευταία της πρόκριση στους «16» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το 2016.
*Η Μπενφίκα προκρίθηκε και στις 5 προηγούμενες περιπτώσεις που βρέθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ! Μάλιστα, παραμένει αήττητη στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού (8-2-0)!
*Συναντήθηκαν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007-08, με την Μπενφίκα να κερδίζει με 2-1 στην Ουκρανία και τη Σαχτάρ με 1-0 στην Πορτογαλία. Η ομάδα του Ντονέτσκ δεν έχασε κανένα από τα 6 τελευταία ματς απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες.
Είχε στο χέρι της την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως τα έκανε θάλασσα και ηττήθηκε στο φινάλε εντός έδρας με 3-0 από την Αταλάντα για να μείνει στην 3η θέση. Οπως και πέρυσι, λοιπόν, έτσι και φέτος το σενάριο επαναλήφθηκε.
Τώρα, θα προσπαθήσει τουλάχιστον να συνεχίσει στο Γιουρόπα (αποκλείστηκε εύκολα στους «32» από την Αϊντραχτ την προηγούμενη σεζόν), όπου τέτοια εποχή πάντα ψάχνει τα πατήματά της. Προέρχεται από χειμερινή διακοπή (τελευταίο επίσημο παιχνίδι στα μέσα Δεκεμβρίου), όμως έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στην προετοιμασία.
Οπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, ο ρυθμός αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στα μεταγραφικά, αποκτήθηκε μόνο ο 20χρονος στόπερ Βιτάο από την Παλμέιρας για περίπου 4 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει λύση για το μέλλον. Στα θετικά, όταν κανένας δεν έφυγε, παρότι το ενδιαφέρον για τον Ματβιένκο ήταν μεγάλο από πολλές κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
«Θα συναντηθούν δύο ομάδες με παρόμοιο στυλ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Σεβόμαστε πολύ τους αντιπάλους μας και ξέρω καλά την Μπενφίκα. Είδα πολλά φιλικά πρόσωπα από την Πορτογαλία, όμως στο ποδόσφαιρο μόνο ένας μπορεί να φτάσει στη νίκη παρά τις φιλίες», σχολίασε ο τεχνικός Κάστρο.
Tιμωρημένος είναι ο Ντοντό (βασικός μπακ), τραυματίας ο Σόλομον (ημιβασικός εξτρέμ), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Ντεντίνιο (αναπληρωματικός μέσος). Εκτός λίστας ο Γουέλινγκτον Νεμ (αναπληρωματικός μέσος).
Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας γκρέμισε όσα με κόπο έχτιζε νωρίτερα και υπέστη περισσότερες ήττες (2 τον αριθμό) από όσες είχε στο πρωτάθλημα εδώ και έναν χρόνο! Το Σάββατο ξεγυμνώθηκε από την Μπράγκα, από την οποία έχασε για πρώτη φορά εντός έδρας (0-1) μετά το 1954! Πολύ φλύαρη η εμφάνισή της, βρέθηκε πίσω στο τέλος του ημιχρόνου (45’+1’) και στη συνέχεια δεν είχε τον τρόπο και εναλλακτικό σχέδιο για να ανταποδώσει.
Φανερό το ντεφορμάρισμά της, νιώθει καυτή πλέον την ανάσα της Πόρτο, που την πλησίασε στον πόντο. Μάλιστα, για πρώτη φορά επί εποχής Λάζε χάνει βαθμούς σε 2 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος! Στο Γιουρόπα Λιγκ «υποβιβάστηκε» από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βρέθηκε πολύ κοντά σε αποκλεισμό. Στο φινάλε των ομίλων όμως νίκησε 3-0 εντός έδρας τη Ζενίτ και πήρε την 3η θέση στο 7ο γκρουπ.
Αξίζει να σημειωθεί πως έχει υποστεί μόλις 3 ήττες στα 11 τελευταία εκτός έδρας της στη διοργάνωση (6-2-3)! Θυμίζουμε ότι πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.
«Δεν υπάρχει περιθώριο επιλογής, το ιδανικό θα ήταν να κατακτήσουμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν μπορώ να απαντήσω τι θέλω περισσότερο από τα δύο, γιατί την επόμενη μέρα θα με απολύσει ο πρόεδρος. Είμαστε εδώ για να νικάμε παντού. Σίγουρα δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση μας, αλλά ξεπερνιούνται αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο τεχνικός Λάζε.
Τιμωρημένος ο νιόφερτος χαφ Βάιγκλ, εκτός μάχης ο έμπειρος στόπερ Ζαρντέλ και οι ενδεκαδάτοι Αντρέ Αλμέιδα (μπακ), Γκάμπριελ (χαφ). Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο νεαρός χαφ Ντ. Ταβάρες. Δεν προβλέπεται ιδιαίτερο ροτέισον από τον προπονητή της.