Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΣΕΡΒΕΤ
Facts Αγώνα
*A’ ΓΥΡΟΣ: ΣΕΡΒΕΤ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ 1-0
*Μόλις μία νίκη η Βασιλεία κόντρα στη Σερβέτ στα 5 ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες πέρσι και φέτος, στην επιστροφή της δεύτερης στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από απουσία 5 ετών.
*1-2-2 ο απολογισμός, πέρσι στο «Γιάκομπ Παρκ» 3-1 και 2-2.
*Μόνο 50 άτομα στις εξέδρες.
Πάνω που κάνει μία καλή εμφάνιση, πάνω που λέει ότι πάει να χτίσει κάτι, πέφτει και πάλι από την αρχή. Τα σκαμπανεβάσματα πλέον έχουν γίνει η συνήθειά της και δεν είναι μόνο δημιούργημα Τσιράκο Σφόρτσα. Αλλωστε και αυτός χτίζει την προσωπικότητά του ως προπονητής στη Βασιλεία, μιας και προπονεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα στο μέγεθός της.
Ηττα 1-0 στο Λουγκάνο την προηγούμενη Κυριακή, δεχόμενη το γκολ στις καθυστερήσεις. Σε ένα ματς που συμβιβάστηκε με την ισοπαλία και προσπαθούσε να γλυτώσει το βαθμό στα τελευταία λεπτά. Εμφάνιση που ήρθε μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Λωζάνης εντός έδρας και του ενός καλού ημιχρόνου στη Βέρνη κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, παρά την ήττα με 2-1.
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα θα πάει εκεί που θέλουμε μακροπρόθεσμα. Πηγαίνουμε παιχνίδι παιχνίδι, κοιτάμε παιχνίδι παιχνίδι στη βελτίωση της ομάδας», ήταν το σχόλιο του προπονητή, Τσιριάκο Σφόρτσα. Οσο για το γεγονός ότι η ομάδα του δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά ή δέχεται αρκετή πίεση και κλείνεται στα καρέ της, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδεύεις τη συγκέντρωση. Η τεχνική και η τακτική είναι δουλειά του προπονητή, η συγκέντρωση είναι θέμα του παίκτη».
Πέντε over σε 5 ματς εντός έδρας η Βασιλεία, όλα με goal/goal. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα, αήττητη στο πρωτάθλημα, με τη μοναδική ήττα να έρχεται στο Γιουρόπα Λιγκ.
Τραυματίες οι Ζόρζε (μπακ, 4/0) και Τζάκα (αμυντικός μέσος). Από ίωση ταλαιπωρείται ο Πάντουλα (μπακ, 7/0). Αναρρώνουν από τον κορωνοϊό οι Νίκολιτς (κίπερ, 5/0) και Ζούφι (μέσος).
Επιστροφή στις νίκες και το πιο αισιόδοξο ότι επέστρεψε στα τρίποντα εντός έδρας. Κάτι που τη βοήθησε πέρσι να χαράξει καλή πορεία φτάνοντας μέχρι και στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θέση για την Ευρώπη μπορεί φέτος να μην πάρει (με τα τωρινά δεδομένα), ωστόσο θα τη βοηθήσει –σε πρώτο στάδιο- να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Νίκη 2-1 επί της Ζυρίχης μεσοβδόμαδα στη Γενεύη, με γκολ που σημείωσε ο Βαλς στο 90’. Το πρώτο τρίποντο έπειτα από πέντε ματς στα οποία ηττήθηκε τρεις φορές και απέσπασε δύο ισοπαλίες. Προηγήθηκε στο 69’, ισοφαρίστηκε στο 74’ και από τα θετικά που έβγαλε στο ματς ότι πάλεψε μέχρι το φινάλε για τη νίκη και δικαιώθηκε.
Δικαίωση ακόμα και για την απόφαση του προπονητή Γκέιγκερ να αλλάξει το σύστημα από το 4-4-2 σε 4-3-3, βάζοντας έναν ακόμη παίκτη στη μεσαία γραμμή. «Κάναμε το σύστημά μας πιο συμπαγή, κάναμε πιο ασφαλές το παιχνίδι μας», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός. Ενα σύστημα που περιμένουμε αν θα χρησιμοποιηθεί και στη Βασιλεία και πως θα διορθώσει τον κακό εκτός έδρας απολογισμό της. Επτά σερί ήττες στο πρωτάθλημα εκτός έδρας, 11 σερί δίχως νίκη.
Τραυματίας ο στόπερ Σασό (7/0). Εκτός αποστολής για οικογενειακούς λόγους ο μέσος Αρτούνιες (6/0).