ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΣΕΡΒΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
19:00
04.09

ΣΕΡΒΙΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Κυνηγώντας την Πορτογαλία
Ράικο Μίτιτς (53.000), Βελιγράδι
Cosmote Sport 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΡΒΙΑ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Δέκα όμιλοι, στο Μουντιάλ του Κατάρ προκρίνεται η 1η κάθε ομίλου. Ο 2oς, µαζί µε δύο οµάδες που τερµάτισαν πρώτες στον όµιλό τους στο UEFA Nations League 2020-21, µε βάση και τη συνολική κατάταξη της διοργάνωσης, και που δεν θα έχουν τερµατίσει στην πρώτη δυάδα του οµίλου τους στα προκριµατικά του Μουντιάλ, θα παίξουν στα πλέι οφ (24-29 Μαρτίου 2022): οι 12 οµάδες θα χωριστούν σε τρεις οµίλους και θα παίξουν σε νοκ άουτ ηµιτελικούς και τελικό, για να βγουν οι υπόλοιπες τρεις οµάδες που θα πάνε στην τελική φάση.
* Το V.A.R. θα χρησιµοποιηθεί στα προκριµατικά.
* Σε περίπτωση ισοβαθµίας στον όµιλο ισχύουν κατά σειρά: 1) ∆ιαφορά τερµάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. βαθµοί, β. διαφορά τερµάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση αν εµπλέκονται µόνο δύο οµάδες).

* Δύο νίκες της Σερβίας αφορά η παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, αμφότερες στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020, με «όρλοβι» να επικρατούν με 3-1 στο Λουξεμβούργο (10/9/2019) και 3-2 στο Βελιγράδι (14/11/2019).

ΣΕΡΒΙΑ
Ρεπορτάζ

Φαίνεται πως βρίσκει τον δρόμο της με τον Ντράγκαν Στόικοβιτς στα ηνία. Στην πρώτη τριάδα των παιχνιδιών της στα προκριματικά τον περασμένο Μάρτιο έκανε 2-1-0, ξεκίνημα που προφανώς δικαιολογεί ελπίδα διεκδίκησης ενός εισιτηρίου στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με κόσμο στις εξέδρες για πρώτη φορά εν καιρώ πανδημίας περιμένουν οι Βαλκάνιοι το Λουξεμβούργο, ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την Ιρλανδία (7/9). Την περασμένη Τρίτη, οι «όρλοβι» έκαναν παρέλαση σε φιλικό στην Ουγγαρία, διαλύοντας το Κατάρ με 4-0, με τον Στόικοβιτς να επιμένει σε διάταξη με 3 στόπερ και το κυριότερο να δείχνει με την προσέγγισή του πως έχει βρει το… κουμπί των (κακομαθημένων στο παρελθόν σε διάφορες συγκυρίες) παικτών του, παρουσιάζοντας μια ελκυστική εικόνα.

«Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω για ακόμη μία. Ισως μας περιμένει το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει ως τώρα και πιθανώς θα δώσουμε από εδώ και στο εξής. Και αυτό είναι ένα μήνυμα κυρίως για τους παίκτες μου για να καταλάβουν πως αυτά τα παιχνίδια που θεωρούνται κερδισμένα πριν καν δοθούν είναι αυτά που έχουν την μεγαλύτερη πίεση», τόνισε εν όψει της αποψινής φιλοξενίας του Λουξεμβούργου ο Σέρβος εκλέκτορας.

Αγωνιστικά Νέα

Εκτός αποστολής τέθηκε αφού βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ Ζίβκοβιτς, από εκεί και πέρα, ουσιαστικά απαράλλαχτη η αποστολή των γηπεδούχων από τα ανοιξιάτικα παιχνίδια τους, κανένας γηγενής σε αυτήν, επέστρεψαν οι Νάσταζιτς (στόπερ), Τέρζιτς (αρ. μπακ).

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Ρεπορτάζ

Στα καλύτερα της ιστορίας του! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο από το ότι πάει να παίξει στο Βελιγράδι όντας στην 3η θέση του ομίλου έχοντας δώσει 3 παιχνίδια, στον πόντο από τη 2η Σερβία και στο -4 από την πρωτοπόρο Πορτογαλία (και με ματς λιγότερο). Την Τρίτη, παρότι αγχώθηκε στο φινάλε, επικράτησε δίκαια του Αζερμπαϊτζάν με 2-1 (εντός έδρας), κάνοντας το – κατά τον τεχνικό του – το τέλειο α’ ημίχρονο.

Και έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς ύστερα από μόλις 3 αγωνιστικές προκριματικής φάσης, συγκομιδή που ήδη είναι η δεύτερη καλύτερη του στον 21ο αιώνα και έχει μπροστά του 5 παιχνίδια για να σπάσει το σχετικό ρεκόρ (7) κυνηγώντας μάλιστα το απόλυτο της ιστορίας του που ήταν οι 10 στα προκριματικά του Euro 1996 (με 10 αγωνιστικές όμως στον τότε όμιλο).

«Εχουμε κάνει σπουδαία πράγματα ως τώρα. Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή στη Σερβία και πρέπει να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση, στο καλύτερο μας επίπεδο προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσθέτουμε πίεση σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς Χολτς, εμφανώς επιδιώκοντας να κατεβάσει τις προσδοκίες.

Αγωνιστικά Νέα

Επιστρέφει έχοντας εκτίσει την ποινή του ο Σανό (στόπερ), απίθανο να αγωνιστεί αφού τραυματίστηκε κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν ο Πίντο (αρ. μπακ-χαφ), πλέον αξιοσημείωτες απουσίες σε σχέση με την μαρτιάτικη αποστολή των φιλοξενούμενων οι Κρογκ (χαφ, Μπραν), Μαλγκέ (στόπερ, Εσπεράνζ), Β. Τιλ (εξτρέμ, Βόρσκλα), Μπένσι (φορ, Φολα Ες).

Casino