-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΧΛΩΤΟΤΑΠΗΤΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Ρεβάνς για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Η Βαλμιέρα από τη Λετονία υποδέχεται τη Σούντουβα από τη Λιθουανία. Δεν ισχύει πλέον ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι.
A’ ΜΑΤΣ: Σούντουβα – Βαλμιέρα 2-1: Τρία πέναλτι έκριναν την αναμέτρηση. Από ένα στο α’ μέρος (27’, 1-0, 35’, 1-1), το τρίτο – με σκόρερ τον Γκαργκαλατζίδη στο ντεμπούτο του – στην τελευταία φάση του αγώνα χάρισε τη νίκη στη Σούντουβα, αποδίδοντας δικαιοσύνη για την ανωτερότητά της στο β’ μέρος.
* Το παιχνίδι σε διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο, 113 χλμ. μακριά από τη φυσική έδρα της Βαλμιέρα.
* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Ρακόβ από την Πολωνία.
Στην απειρία των παικτών του απέδωσε την εξέλιξη και την έκβαση του α’ ματς ο κόουτς Πάρτια: «Σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία και καλύτερες αποφάσεις», το χαρακτηριστικό του σχόλιο, χωρίς πάντως σε καμία περίπτωση να αποθαρρύνεται εν όψει της αποψινής ρεβάνς, επισημαίνοντας πάντως το ότι θα δοθεί σε ουδέτερο.
Εκεί πάντως, στο «Νταουγκάβα» (στις 2/7 κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, επικρατώντας με 4-0. Το περασμένο Σ/Κ δεν αγωνίστηκε στο εγχώριο πρωτάθλημα ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τον ευρωπαϊκό επαναληπτικό), η Βαλμιέρα έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι στο λετονικό πρωτάθλημα, πριν το α’ ματς, προκειμένου να εξοικειωθούν οι ποδοσφαιριστές της στον τεχνητό χλωτοτάπητα που υπάρχει στο γήπεδο.
«Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Εχουμε εικόνα της Σούντουβα από το πρώτο παιχνίδι, δεν είμαστε το φαβορί, αλλά τα δεδομένα μας επιτρέπουν, περιορίζοντας τα λάθη μας, να κυνηγήσουμε την πρόκριση», τόνισε στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των γηπεδούχων.
Εστω και με το ζόρι, πήρε τη νίκη στο «σπίτι» της και πάει στη Λετονία υπερασπιζόμενη ένα – οριακό έστω – προβάδισμα. Ο γνωστός μας από την πρότερη θητεία του στο επιτελείο του Βόλου, Ισπανός κόουτς Μπασάντρε δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, ξεκαθάρισε πάντως πως στόχος της είναι η πρόκριση (σ.σ. έχει φτάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στις 3 από τις 4 τελευταίες διεθνείς της συμμετοχές).
Όπως και η Βαλμιέρα, έτσι και οι χωρίς απουσίες φιλοξενούμενοι δεν είχαν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα τους το περασμένο Σ/Κ προκειμένου να προετοιμαστούν για τον επαναληπτικό.
«Εχουμε κάνει απλώς το πρώτο βήμα. Η Βαλμιέρα είναι πλέον η ομάδα που είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλία. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να το αξιοποιήσουμε», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός εν όψει της ρεβάνς, στην οποία και δεν υπολογίζει τους δύο τελευταίους νεοαποκτηθέντες των φιλοξενούμενων, τον Κροάτη ακραίο αμυντικό Γιοβάνοβιτς και τον Γάλλο στόπερ Ταραβέλ.