Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Facts Αγώνα
* Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν. 3-6-4 (2-3-1 εντός) η συνολική παράδοση της Αϊντχόφεν κόντρα σε πορτογαλικούς συλλόγους, 11-3-2 (5-1-2 εκτός) η αντίστοιχη της Σπόρτινγκ κόντρα σε ομάδες της Ολλανδίας.
* Εντονο το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια. Πάνω από 30.000 οπαδοί της Αϊντχόφεν αναμένονται στο γήπεδο.
Αντιμετωπίζοντας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ εμφανώς υποδεέστερες ομάδες όπως η Χάουγκεσουντ (1-0 εκτός έδρας, 0-0 εντός) και ο Απόλλων Λεμεσού (3-0 εντός έδρας, 4-0 εκτός), εξασφάλισε με σχετική άνεση την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο πρωτάθλημα, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή, το next big thing του ολλανδικού ποδοσφαίρου, τον επιθετικό Μάλεν ο οποίος έκανε «πενταρέ», συνέτριψε 5-0 τη Φιτέσε και μοιράζεται την κορυφή με τον Αγιαξ τον οποίο θα υποδεχθεί στο «Φίλιπς» την προσεχή Κυριακή. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο νεοφερμένος εξτρέμ Ντόαν (10 εκατ. Ευρώ-Γκρόνινγκεν).
«Βρισκόμαστε σε έναν ισορροπημένο γκρουπ. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στον όμιλο. Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε την Σπόρτινγκ αν και αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι η δική μας βελτίωση. Δεν θεωρώ ότι είμαστε το φαβορί. Η Σπόρτινγκ διαθέτει καλή ομάδα. Σίγουρα δεν περνάει την καλύτερή της φάση, αλλά είναι δυνατή τακτικά και τεχνικά, όπως οι πιο πολλές ομάδες της Πορτογαλίας και δεν μπορείς να την κερδίσεις εύκολα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο προπονητής Φαν Μπόμελ.
Παραμένει εκτός ο βασικός μέσος Γκουτιέρες, σταθερά απουσιάζει ο χαφ Περέιρο. Ανέτοιμοι ο χαφ Τόμας, ο τερματοφύλακας Ούνερσταλ και ο μέσος Αφελάι οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί ούτε λεπτό τη φετινή σεζόν.
Βαθαίνει η κρίση στο εσωτερικό της και η επιλογή για την απόλυση του προπονητή Κάιζερ δεν βοήθησε και πολύ σε πρώτη φάση. Την Κυριακή κόλλησε στο 1-1 εκτός έδρας με τη σκληροτράχηλη Μποαβίστα, σε έναν αγώνα που πορεύτηκε με τον υπηρεσιακό τεχνικό Πόντες και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο. Γεύτηκε από νωρίς την ψυχρολουσία, καθώς στο 7’ βρέθηκε πίσω με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στη συνέχεια ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυνήγησε την ισοφάριση, η οποία ήρθε με τον ίδιο τρόπο στο 62’. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, ενώ είναι χαρακτηριστικό της νευρικότητας που υπήρχε το γεγονός πως αποβλήθηκε στο 91’ ο Μπρούνο Φερνάντες. Από ‘κει και πέρα, υπέπεσε σε 2η διαδοχική γκέλα, ενόσω αποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της ο πρόεδρος του συλλόγου.
Για 7η φορά θα λάβει μέρος σε φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (όχι του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ), ενώ στις 5 από τις 6 προηγούμενες παρουσίες της κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Πέρσι, παρέμεινε αήττητη και στα 4 εκτός έδρας της στο θεσμό (2-2-0).
«Πιο σημαντικό από το ευρωπαϊκό ντεμπούτο μου είναι το παιχνίδι της Σπόρτινγκ. Η Αϊντχόφεν είναι από τα φαβορί για πρόκριση στον όμιλό μας. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα εκπροσωπήσουμε τη Σπόρτινγκ με αξιοπρέπεια και πάντα έχουμε στόχο τους τρεις βαθμούς. Οταν ξεκινάει το ματς, δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ», επισήμανε ο προπονητής Πόντες.
Ντεμπούτο με τη φανέλα της έκαναν την Κυριακή οι νεοφερμένοι Ροσιέρ (μπακ), Μπολάσι (επιθετικός), Χεσέ (επιθετικός). Ο τελευταίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και την ύστατη ώρα έμεινε εκτός αποστολής. Επανέρχεται σε σύγκριση με τον αγώνα πρωταθλήματος ο βασικός στόπερ Κόατες, ανέκαμψαν ο Καμπράλ (ταλαντούχος εξτρέμ) και ο ποιοτικός επιθετικός Βιέτο. Ανέτοιμοι ο Ριστόβσκι (δυναμικός μπακ), ο νιόφερτος εξτρέμ Φερνάντο και ο ενδεκαδάτος φορ Λουίς Φελίπε. Στην αποστολή ο νεαρός φορ Πέδρο Μέντες, εκτός έμειναν ο πολύτιμος στόπερ Ματιέ και ο χρήσιμος χαφ Μπατάλια. Δεν προβλέπεται εκτεταμένο ροτέισον.