ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΦΑΒΟΡΙ ΕΝΑ…
21:45:00
08.06

ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΦΑΒΟΡΙ ΕΝΑ…

Τορκού Αρένα (41.981), Ικόνιο
Cosmote Sport 3
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Προκριματική φάση για το Euro 2020 (12 Ιουνίου – 12 Ιουλίου). Παίρνουν μέρος 55 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των 12 που η τελική φάση θα διεξαχθεί στη χώρα τους (Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ρουμανία, Σκωτία).
* Οι διπλές αγωνιστικές θα διεξαχθούν τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019.
* Προκρίνεται ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου.
* Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον όμιλο ισχύουν κατά σειρά: 
1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς
5) Διαφορά τερμάτων στον όμιλο
6) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
7) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο
8) Περισσότερες νίκες στον όμιλο
9) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο
10) Πειθαρχικός έλεγχος (κίτρινη: 1 βαθμός ποινής, κόκκινη: 3 βαθμοί, κόκκινη από δύο κίτρινες: 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη: 4 βαθμοί)
12) Θέση στο UEFA Nations League
* Οι 20 ομάδες του Euro θα καθοριστούν από τα προκριματικά. Οι άλλες 4 θα βγουν από το UEFA Nations League που διεξήχθη το 2018. Κάθε κατηγορία θα «στείλει» από μια ομάδα στα τελικά του Εuro. Οι 4 πρώτες της κάθε κατηγορίας θα παίξουν πλέι οφ μετά τη λήξη των προκριματικών του Euro. 
* Αν κάποια από τις 4 πρώτες της κάθε κατηγορίας έχει ήδη προκριθεί στο Euro μέσω των προκριματικών του Euro, τότε τη θέση της στα πλέι οφ θα πάρει η ομάδα που βρίσκεται στην αμέσως καλύτερη θέση της ίδιας κατηγορίας.

* Μόνο νίκες μετράει η Γαλλία στα πέντε ματς που έχει αντιμετωπίσει την Τουρκία (μία σε τουρκικό έδαφος, Νοέμβριος 2000, 4-0). Ενα το επίσημο ματς, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών (Ιούνιος 2003), το μοναδικό στο οποίο οι γείτονες σκόραραν κόντρα στους «τρικολόρ» (2-3). 
* Διαιτητής ο κορυφαίος Σλοβένος (διεύθυνε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο Σάββατο), Νταμίρ Σκόμινα. 

 

ΤΟΥΡΚΙΑ
Ρεπορτάζ

Σε όλο το 2018, όλες κι όλες, τρεις νίκες πανηγύρισε (η μία μόνο σε επίσημο). Στο ξεκίνημα του 2019, έχει ήδη ξεπεράσει αυτή την επίδοση, μετρώντας τέσσερις νίκες στα ισάριθμα, πρώτα παιχνίδια του κόουτς Γκιουνές στον πάγκο. Χρειάζεται κάτι περισσότερο για να τονιστεί η… ανανεωτική τάση και η αναπτερωμένη ψυχολογία στους γείτονες;

Προφανώς και όχι. Ξεκίνησε με ένα όχι και τόσο εντός προγράμματος,  αν αναλογιστεί κανείς την πρότερη του Γκιουνές κατάσταση, «δύο στα δύο» στον όμιλο, με άνετο διπλό στην Αλβανία (2-0) και περίπατο στη φιλοξενία της Μολδαβίας (4-0), για να ακολουθήσουν οι δύο νίκες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνέχεια των προκριματικών, κόντρα στην Εθνική μας (2-1) και το Ουζμπεκιστάν (2-0). Και έτσι, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ετοιμάζεται για το αποψινό crash test με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και αυτό που ακολουθεί στη συνέχεια, στην Ισλανδία. 

«Δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε πιο δύσκολο παιχνίδι. Κατά μια έννοια όμως, είμαστε τυχεροί αφού έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις και την αξία μας. Παίζουμε στο γήπεδο μας και θέλουμε την ενίσχυση, την υποστήριξη και τη συμβολή των οπαδών μας. Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε μαζί και αυτό που θέλουμε, αυτό που προσπαθούμε είναι να δημιουργούμε, όχι να περιμένουμε από τον αντίπαλο, όποιος και αν είναι αυτός», το μετρημένο, αλλά και φιλόδοξο σχόλιο του Τούρκου εκλέκτορα στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Η προετοιμασία και τα φιλικά δημιούργησαν προβλήματα στους γείτονες, αφού νοκ-άουτ τέθηκαν από τα επόμενα παιχνίδια οι λογιζόμενοι βασικοί Τοσούν (φορ, Εβερτον), Γιοκουσλού (χαφ, Τραμπζονσπόρ), αλλά και ο rookie Καμπάκ (στόπερ, Στουτγκάρδη), ενώ σύμφωνα με τον Γκιουνές δεν πρόκειται να αγωνιστεί απόψε ούτε ο γερόλυκος Εμρέ (χαφ, Μπασακσεχίρ). 

ΓΑΛΛΙΑ
Ρεπορτάζ

H παγκόσμια πρωταθλήτρια επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία την ανωτερότητα της. Ξεκίνησε με δύο «τεσσάρες» στον όμιλο (4-1 εκτός έδρας τη Μολδαβία και 4-0 εντός έδρας την Ισλανδία) σε ένα… preview του τι θα ακολουθήσει. Η για την ακρίβεια, για το τι μπορεί να ακολουθήσει, αφού η διαφορά της από όλους τους υπόλοιπους στο γκρουπ είναι χαώδης. 

Το αποψινό είναι θεωρητικά το πιο δύσκολο παιχνίδι της, ενώ ακολουθεί ένα από τα πιο εύκολα που θα δώσει στα προκριματικά (στην Ανδόρα). Την Κυριακή, οι «τρικολόρ» ξεμούδιασαν και… σβηστά επικράτησαν με 2-0 της Βολιβίας σε φιλικό προετοιμασίας, πανηγυρίζοντας έτσι τέταρτη σερί νίκη ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. 

Γενικά, μετά την στέψη της σε πρωταθλήτρια κόσμου το περασμένο καλοκαίρι, έχουν υποστεί μόλις μια ήττα (από την Ολλανδία, τον Νοέμβριο, εκτός έδρας, 0-2) και έχουν παραχωρήσει άλλες δύο ισοπαλίες (στη Γερμανία, 0-0, επίσης στο πλαίσιο του Nations League και εντός έδρας, με 2-2, κόντρα στην Ισλανδία τον Οκτώβριο). Δείχνουν, σε κάθε περίπτωση, πως η τύχη των παιχνιδιών που δίνουν, εξαρτάται από τις δικές τους διαθέσεις. 

«Παραδοσιακά η Τουρκία διαθέτει ομάδες που παίζουν με μεγάλο πάθος, ειδικά εντός έδρας, έχοντας πολύ μεγάλη υποστήριξη από την εξέδρα. Εχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια αυτής της ομάδας, από την στιγμή που ανέλαβε ο κόουτς Γκιουνές και βλέπω πως γίνεται μια καλή προσπάθεια, μια αναγέννηση και σίγουρα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί προκειμένου να διατηρήσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού», τόνισε στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο κόουτς Ντιντιέ Ντεσάν. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Στα… φρέσκα, λόγω τραυματισμού αποκλείστηκε και δεν ταξίδεψε στο Ικόνιο – αλλά και δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Ανδόρα – ο Καντέ (αμ. χαφ, Τσέλσι), με τον Ντεσάν να μην καλεί κάποιον αντικαταστάτη. 

Με πρόβλημα λόγω τραυματισμού που  υπέστη στο φιλικό με τη Βολιβία έφτασε στην Τουρκία ο Εμπαπέ, ωστόσο ο Ντεσάν στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως το μεγάλο αστέρι των «τρικολόρ» δεν αντιμετωπίζει κάτι το τόσο ανησυχητικό ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή απόψε, ενώ τέλος, το μοναδικό πρόβλημα που προέκυψε επί τουρκικού εδάφους είχε να κάνει με την απουσία από την χτεσινή, τελευταία προπόνηση του χαφ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεμάρ, κάτι που τον θέτει εν αμφιβόλω για απόψε.

Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο αποστολής, το απεριόριστο βάθος επιλογών και η τεράστια δεξαμενή από την οποία αντλούν ποδοσφαιριστές οι «τρικολόρ» δεν προκαλεί την παραμικρή εντύπωση στο ότι δεν κλήθηκαν ποδοσφαιριστές όπως οι Λακαζέτ (φορ, Αρσεναλ), Μαρτσιάλ (επ/κος, Γιουνάιτεντ), Φεκίκρ (επ/κος, Λιόν), την στιγμή που εκ νέου αγνοήθηκε ο Λαπόρτ (στόπερ, Σίτι). 

Ντεμπουτάρουν σε αποστολή οι Λενγκλέ (στόπερ), Ντιμπουά (δ. μπακ) και οι τερματοφύλακες Λεκόμτ, Μενιό, ενώ επιστρέφουν οι Ουμτιτί (στόπερ), Κομάν (εξτρέμ).
 

Casino