Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Η Σάλτσμπουργκ δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον άξια εμπιστοσύνης, από τη στιγμή που κάθε ομάδα στα πλέι οφ (με εξαίρεση την αδύναμη Κλάγκενφουρτ), της έχει βάλει δύσκολα. Η Ραπίντ έχει «κόψει» ήδη δύο φορές βαθμούς βρίσκοντας τον τρόπο. Τώρα που ψάχνει και αντίδραση για την απώλεια του Κυπέλλου, αναμένεται πιο επιθετική. Αξιόλογο το G/G στο 1.76, που επαληθεύτηκε και στα τρία φετινά μεταξύ τους.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ
Facts Αγώνα
* Στον Α’ γύρο της κανονικής περιόδου (18/9): Σάλτσμπουργκ – Ραπίντ 1-1
* Στον Β’ γύρο της κανονικής περιόδου (5/3): Ραπίντ – Σάλτσμπουργκ 2-4
* Στον Α΄ γύρο των πλέι οφ (26/4): Ραπίντ – Σάλτσμπουργκ 1-1
* Τέσσερα χρόνια αήττητη η Σάλτσμπουργκ απέναντι στη Ραπίντ «τρέχοντας» ρεκόρ 14-4-0 σε 90λεπτα οποιασδήποτε διοργάνωσης. Πριν από την ισοπαλία του Σεπτεμβρίου, είχαν προηγηθεί 10 σερί άσοι στη σημερινή έδρα.
Αν και εκείνη ήταν που άνοιξε το σκορ στη Βιέννη απέναντι στη Ραπίντ, την περασμένη αγωνιστική, με το τέρμα του ανερχόμενου Κονατέ στο 15’, δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη. Λίγο αργότερα, μάλιστα, είχε και δοκάρι με τον Σάιβαλντ. Κάλλιστα στη συνέχεια θα μπορούσε να δεχτεί περισσότερα τέρματα από αυτό στο 44’, με το 1-1 τελικά να μένει μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο μέρος είχε μεγαλύτερο έλεγχο κυκλοφορίας της μπάλας, όχι όμως και τις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.
Νέα απώλεια βαθμών, η πρώτη μάλιστα εκτός έδρας μέσα στα πλέι οφ. Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με περισσότερες ισοπαλίες (3), απ’ ότι νίκες (2), γεγονός που διατηρεί τον προβληματισμό που υπάρχει στην ομάδα για την εικόνα και τα αποτελέσματα, καθώς και το ότι δεν έχει αποκτήσει ασφαλή διαφορά στην κορυφή.
«Η βαθμολογία δεν λέει ψέματα, αλλά θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο, με περισσότερη συγκέντρωση, προκειμένου να μείνουμε στην κορυφή. Είναι καθαρά στο δικό μας χέρι», ανέφερε ο Ματίας Γιάισλε, για τον οποίον έχουν ακουστεί αρκετές φήμες περί αποχώρησης την επόμενη σεζόν, ώστε να δοκιμαστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς επί της Λίντσερ.
Ανέκαμψε ο αμυντικός μέσος Γκουρνά-Ντουά (17/0). Αμφίβολοι δίνονται ο αρχηγικός μπακ Ούλμερ (19/0 και 5 ασίστ) και ο φορ Αντάμου (23/8). Εκτός παραμένουν ο μέσος Κιάεργκαρντ (22/2 και 6 ασίστ), ο σημαντικός φορ Φερνάντο (9/6), ο δεξιός μπακ Βαν Ντερ Μπρεμπτ (13/0) και ο μεσοεπιθετικός Σούτσιτς (14/0). Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν ο στράικερ Οκαφόρ (21/7).
Χάθηκε τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στους εγχώριους τίτλους, μετά από 15 χρόνια και το πρωτάθλημα του 2008. Βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, εκεί μάλιστα που δεν υπήρχε η παντοδύναμη Σάλτσμπουργκ, Έπεσε όμως… θύμα της αντικειμενικά δεύτερης δύναμης της Αυστρίας αυτή τη στιγμή, της Στουρμ Γκρατς, χάνοντας με 2-0 στο ουδέτερο Κλάγκενφουρτ. Αμφότερα τα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, κάλλιστα όμως θα μπορούσε να κυνηγούσε στο σκορ από το πρώτο μέρος. Με απλά λόγια, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.
Επιστρέφει πλέον στα πλέι οφ και στον δεύτερο γύρο, όπου στόχος της είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης, που θα της εξασφαλίσει σίγουρο ευρωπαϊκό εισιτήριο στους προκριματικούς του Κόνφερενς Λιγκ, αντί της 5ης θέσης που οδηγεί στα εγχώρια μπαράζ. Βασική της αντίπαλος η μισητή Αούστρια Βιέννης, την οποία έχει από κάτω της στους δύο βαθμούς, αλλά από κοντά βρίσκεται και η Αούστρια Κλάγκενφουρτ (-3).
Ο Ζόραν Μπάρισιτς καλείται να συνεφέρει τους παίκτες του από την απογοήτευση του χαμένου τελικού έχοντας μπροστά του μια ακόμα πολύ δύσκολη πρόκληση, απέναντι στη Σάλτσμπουργκ και μάλιστα εκτός έδρας. Θα επιχειρήσει με την ίδια… συνταγή, όπως προ 11 ημερών, να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα και να έχει το πάνω χέρι, ενόψει του ντέρμπι της 4ης θέσης με την Αούστρια Βιέννης την άλλη εβδομάδα.
Διαθέσιμοι τόσο ο μπακ Κάσιους (9/0), όσο και ο στόπερ Σολμπάουερ (19/0). Τραυματίας ο θεωρητικά βασικός στόπερ Κέρφελντ (23/1), ενώ δεν βρίσκονται στο 100% οι αναπληρωματικοί στόπερ Χόφμαν (6/0), Ντιμπόν (2/0).