Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
Facts Αγώνα
* ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 28 σύλλογοι είναι μοιρασμένοι σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων και θα παίξουν μεταξύ τους σε ένα γύρο δεκατεσσάρων αγωνιστικών (θα υπάρξει και μία αγωνιστική «διαομιλική» με τα «κλάσικο»). Οι πρώτες τέσσερις κάθε ομίλου προκρίνονται στα πλέι-οφ, τα οποία θα διεξαχθούν με σύστημα νοκ-άουτ και με μονά παιχνίδια στις έδρες των πρώτων και των δεύτερων. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα είναι επίσης μονά παιχνίδια αλλά σε ουδέτερο έδαφος. Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει εισιτήριο για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2023.
* Παράδοση τελευταίας 10ετίας με γηπεδούχο τη Ρίβερ: 4-4-4
* Συνολική παράδοση τελευταίας 10ετίας: 10-12-6
* Συνολική παράδοση σε επίπεδο επαγγελματικής Πριμέρα: 66-63-74
* Συνολική παράδοση σε όλες τις επαγγελματικές διοργανώσεις: 78-80-86
* Συνολική παράδοση σε όλες τις διοργανώσεις: 84-84-89
* Αήττητη η Ρίβερ στις πέντε πιο πρόσφατες συναντήσεις τους με μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες, όμως οι δύο εξ αυτών οδήγησαν σε ισάριθμους αποκλεισμούς στη διαδικασία των πέναλτι σε Κόπα ντε λα Λίγκα 2021 και περσινό Κύπελλο.
Συνέτριψε 4-0 εντός έδρας τη Χιμνάσια, με το τελικό σκορ πάντως να την κολακεύει αρκετά, αφού τα τρία πρώτα γκολ προήρθαν από πέναλτι. Το πρώτο και το τρίτο ήταν καθαρά, το δεύτερο ίσως ήταν λίγο αυστηρό. Τα εκτέλεσαν εύστοχα τρεις διαφορετικοί παίκτες, ο μέσος Ενσο Φερνάντες στο 30’, ο επιθετικός Χουλιάν Αλβαρες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός Κιντέρο στο 72’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90’ από τον επιθετικό Μπράιαν Ρομέρο που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.
Παρέμεινε έτσι αήττητη για 5η συνεχόμενη αγωνιστική (4-1-0), ενώ υπενθυμίζεται ότι είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα 1-0 εκτός έδρας από την Ουνιόν Σάντα Φε. Το συνολικό της ρεκόρ βρίσκεται στο 4-1-1 και έχει προβάδισμα δύο πόντων από τη γραμμή της προνομιούχου πρώτης τετράδας του ομίλου.
Την ερχόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ντεφένσα, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν και οι υποχρεώσεις της για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Θα παραταχθεί με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε εναντίον της Χιμνάσια. Εξακολουθεί να απουσιάζει λόγω τραυματισμού ο Παραγουανός κεντρικός αμυντικός Εκτορ Νταβίντ Μαρτίνες (3/0). Μακροχρόνια τραυματίας ο 20χρονος αμυντικός Πένια Μπιαφόρε (0/0).
Νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Εστουδιάντες, σπάζοντας το αήττητο της τελευταίας στη διοργάνωση και περνώντας ξανά στην προνομιούχο πρώτη τετράδα του ομίλου. Σκόραρε στο 54’ με τον Περουβιανό δεξιό μπακ Αντβίνκουλα, ενώ στο 43’ ο τερματοφύλακας Ρόσι είχε αποκρούσει πέναλτι που πάντως δεν έπρεπε να είχε καταλογιστεί, αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ. Βέβαια οι αντίπαλοί της έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για ένα άλλο πέναλτι που δεν τους δόθηκε νωρίτερα, όμως εάν εξαιρεθούν αυτές οι δύο φάσεις, η ίδια είχε την απόλυτη υπεροχή και θα μπορούσε εύκολα να είχε πετύχει και άλλα τέρματα.
Μετά από έξι αγωνιστικές έχει να επιδείξει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Προβληματίζει κάπως ο επιθετικός της απολογισμός, αφού τα οκτώ τέρματα σε αυτά τα έξι παιχνίδια κρίνονται λίγα, αναλογικά με τις φάσεις που δημιουργεί.
Την ερχόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την Αρσεναλ Σαραντί, ενώ στη συνέχεια ξεκινούν και για αυτήν οι υποχρεώσεις στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, που είναι και ο βασικός της φετινός στόχος.
Ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους και επιστρέφουν ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός Οσκαρ Ρομέρο (2/0) και ο επιθετικός Μπενεντέτο (4/3). Αντίθετα δεν προλαβαίνει ο μέσος Ντιέγκο Γκονσάλες (3/0). Αποθεραπεύτηκαν ο επιθετικός Μπριάσκο (0/0) και ο δεξιός μπακ Βέιγκαρντ (0/0) και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Παραμένουν εκτός οι μέσοι Αλμένδρα (2/0) και Βαρέλα (1/0) που είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, καθώς επίσης και ο εξτρέμ Παβόν (0/0) που θέλει να αποχωρήσει.