Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΕΝ - ΝΑΝΤ
Facts Αγώνα
* Διαιτητής η Στεφανί Φραπάρ.
* Ντέρμπι της Βρετάνης με μεγάλη αντιπαλότητα.
* Υπερισχύει η Ναντ βάσει συνολικής παράδοσης (26-23-39), αν και εντός έδρας η Ρεν είναι πολύ ισχυρή (19-14-11).
* Μία ήττα στα 15 τελευταία ματς απέναντι στη Ναντ για τη Ρεν (8-6-1), η οποία είναι αήττητη στα 7 τελευταία εντός (4-3-0). Αήττητη εντός έδρας στα 6 πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος (4-2-0), με τη Μαρσέιγ (9) και τη Λοριάν (7) να διατηρούν πιο μεγάλο σερί.
* Πέντε νίκες στα 7 τελευταία ματς πρωταθλήματος για τη Ναντ (5-1-1), όσες ακριβώς και στα τελευταία 35 ματς (5-13-17). Αήττητη στα 4 τελευταία εκτός έδρας ματς (3-1-0).
* Πρώτος σε ασίστ (3) φέτος ο εξτρέμ Σιμόν της Ναντ.
Από δύο κεφαλιές κρίθηκε το ντέρμπι της Βρετάνης με τη γηπεδούχο Μπρεστ την περασμένη εβδομάδα. Δίκαια βάσει ευκαιριών η ισοπαλία 1-1 που διαμορφώθηκε στο τελευταίο 10λεπτο. «Μοιραίος» με 2 κλασικές ευκαιρίες ο εξτρέμ Ντοκού, μία στις αρχές του κάθε ημιχρόνου.
Τη λύση έδωσε ο Γκιρασί (μπήκε ως αλλαγή στο 76’) που χρίστηκε σκόρερ με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά (84’). Παρά το ψυχολογικό και αγωνιστικό πλεονέκτημα ήταν έντονη η οπισθοχώρηση στο τέλος, μοιραία ήρθε η ισοφάριση επίσης με κεφαλιά μέσα στην “καρδιά” της άμυνας για το τελικό 1-1 στο 90+1’.
Ερωτηματικό η αγωνιστική κατάσταση μετά και το ματς της Πέμπτης κόντρα στη Ρόζενμποργκ για το Κόνφερενς Λιγκ. Σαφώς καλύτερη η εικόνα της, είχε την πλήρη κυριαρχία των κινήσεων, μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας και 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο για το τελικό 2-0 που βάζει γερές βάσεις για πρόκριση στους ομίλους.
Παρά τη νίκη, που έφερε αρκετή δόση αισιοδοξίας μετά τις δύο γκέλες εντός συνόρων, επιπλέον ερωτηματικά δημιουργεί η επιλογή της αποστολής από τον κόουτς Ζενεσιό. Ο πλάγιος μπακ της Εθνικής Ελπίδων της Γαλλίας, Μαουασά, είναι παραγκωνισμένος και προπονείται με τη 2η ομάδα.
Η έλευση του Μέλινγκ (από τη Νιμ) παράλληλα με την παρουσία του Τριφέρ έχουν καλύψει τις ανάγκες της θέσης, ωστόσο ο ταλαντούχος μπακ θα αναζητήσει νέο “σταθμό” στην καριέρα του αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι. Το θέμα αυτό, όπως είναι λογικό, έχει απασχολήσει αγωνιστικά και μη αυτές τις εβδομάδες.
Επιστρέφει από τραυματισμό ο Τριφέρ (πλάγιος). Δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι τραυματίες Ζελέν (στόπερ), Νιαμσί (στόπερ), Σοπί (πλάγιος), Μαουασά (πλάγιος), Μαρτέν (χαφ) και Σιλικί (χαφ).
Εμφάνιση από τα παλιά με πάθος και αποφασιστικότητα, 2-0 εντός έδρας της Μετς. Από τα τέλη της περασμένης σεζόν, περίπου από τα μισά Απριλίου και μετά, ο κόουτς Αντουάν Κομπυαρέ άφησε στην άκρη το αμυντικογενές πλάνο, για να παίζει με 4-4-2. Αυτό απέδωσε άμεσα αποτελέσματα, κυρίως την παραμονή που μέχρι εκεί το σημείο φάνταζε πολύ δύσκολη.
Σε αυτό το μοτίβο παρέταξε την ομάδα και απέναντι στη Μετς με τα γκολ να προέρχονται από ομαδικές προσπάθειες και μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Καλύτερη σε όλο το παιχνίδι από την αντίπαλό της, ήταν πέρα για πέρα δίκαια η νίκη που πρόσθεσε ηθικό και ψυχολογία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι.
Πολυτιμότερος του αγώνα ο εξτρέμ Σιμόν με 2 ασίστ «πάρε-βάλε» σε Μουανί και Μπλας, μία σε κάθε ημίχρονο. Δεν έλειψαν οι φάσεις που χρειάστηκε ο γκολκίπερ Λαφόντ, κυρίως στο β’ ημίχρονο και μετά το 2-0 ωστόσο, σε καλή κατάσταση και ετοιμότητα βρέθηκε όλη η αμυντική γραμμή.
Με πολλή ανυπομονησία περιμένουν αυτό το ματς οι παίκτες. Σύμφωνα με τον Φάμπιο, “είναι πολύ περισσότερο από ένα ντέρμπι, ίσως πιο σημαντικό και από το ‘Κλάσικο’ ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα” δίνοντας έτσι το στίγμα του πώς είναι προετοιμασμένοι όλοι για αυτό το παιχνίδι.
Τραυματίες από την αρχή της σεζόν οι πλάγιοι Τουρέ, Ουαγκέ όπως επίσης οι εξτρέμ Λιμπομπέ, Μπαμπά και ο χαφ Σιπριάν. Εκτός αποστολής επίσης βρίσκονται οι επιθετικοί Κουλιμπαλί και Μουανί.