Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ - ΣΕΛΤΙΚ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: Σέλτικ – Ρέιντζερς 4-0
* Το «Old Firm», το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Μονομαχία τεράστιου φανατισμού ανάμεσα στις δύο ομάδες της Γλασκώβης που κυριαρχούν στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και όχι μόνο οι διαφορές τους.
* Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 83 φορές στον πρώτο αγώνα του νέου έτους. Η Ρέιντζερς πήρε τη νίκη μόνο σε 1/6 τελευταίες τέτοιες αναμετρήσεις (1-2-3).
* Ο Μάικλ Μπιλ ετοιμάζεται για το πρώτο «Old Firm» της καριέρας του. Κανένας από τους 6 προηγούμενους προκατόχους τους στον πάγκο της Ρέιντζερς δεν κατάφερε να κερδίσει στην πρώτη συνάντησή του με τη Σέλτικ (0-2-4). Ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν ο Άλι ΜακΚόιστ (4-2 τον Σεπτέμβριο ‘11).
* Η Σέλτικ πήρε τη νίκη στα 11/12 προηγούμενες χρονιές στο πρώτο ματς του νέου έτους (11-0-1). Η μοναδική ήττα της, πάντως, ήρθε από τη Ρέιντζερς (1-0 το 2021).
* Τα 12/13 τελευταία γκολ της Σέλτικ απέναντι στη Ρέιντζερς σημειώθηκαν στο α’ ημίχρονο.
* Συνολική παράδοση (από το 1890-91): 168-101-161. Στην τελευταία επίσκεψή της στο «Άιμπροξ» η Σέλτικ πήρε το διπλό (2-1 στις 3 Απριλίου), βάζοντας τέλος στο αήττητο εντός έδρας σερί της Ρέιντζερς ανεξαρτήτως αντιπάλους (31-4-0). Είχαν προηγηθεί 4 διαδοχικές εντός έδρας νίκες των «Gers» κόντρα στη Σέλτικ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης (οι 3 με μηδέν).
Η εντός έδρας επικράτηση επί της Μάδεργουελ (3-0) της επέτρεψε να αυξήσει το θετικό σερί (5-1-0) και να κάνει το 4/4 επί ημερών Μάικλ Μπιλ. Ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε φάσεις, παίρνοντας παράλληλα προβάδισμα δύο τερμάτων με τις κεφαλιές των Μορέλος (13’) και Γκόλντσον (39’). Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε, με τη Ρέιντζερς πάντως να απειλεί σποραδικά και να διαμορφώνει το τελικό σκορ με τον Τίλμαν (63’).
Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπιλ παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά ειλικρινής στις δηλώσεις του. Στάθηκε σε κάποια κενά διαστήματα της ομάδας του και ότι σε πολλές περιπτώσεις έλειψε η σωστή κυκλοφορία της μπάλας, παραδεχόμενος πως χρειάζεται ακόμη δουλειά. Υπό τις οδηγίες του έρχονται οι νίκες, ωστόσο η διαφορά από τη Σέλτικ παραμένει σημαντική και στο μεταξύ τους ντέρμπι η κατάκτηση της νίκης αποτελεί μονόδρομο για τους «Gers».
Επέστρεψαν ο τερματοφύλακας ΜακΓκρέγκορ (12/0) και ο αριστερός μπακ Μπάρισιτς (16/0). Προπονήθηκε κανονικά ο φορ Μορέλος (16/5). Γυμνάζονται, επίσης, κανονικά ο φορ Ρουφ (1/0) και ο πρώτος σκόρερ Τσόλακ (ε,14/11), αν και ο πρώτος δίνεται αμφίβολος. Χάνει το υπόλοιπο ο χαφ Στιβ Ντέιβις (8/1). Θα λείψουν και πάλι ο αριστερός μπακ Γιλμάζ (3/0), ο στόπερ Σούταρ (1/0) και ο μεσοεπιθετικός Λόρενς (5/2). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Χελάντερ (α), Χάτζι (μ).
Το άνετο διπλό επί της Χιμπέρνιαν (4-0) αποτέλεσε το 12ο διαδοχικό τρίποντο και της επέτρεψε να διατηρήσει το +9 από τη 2η θέση. Σταδιακά άρχισε να δείχνει απειλητική και μετά το πρώτο γκολ δεν κοίταξε ξανά πίσω, φτάνοντας με ορισμένα όμορφα τέρματα σε μία άνετη επικράτηση (Μόι 28’, 58’ πέν., Μαέντα 36’, Φουρουχάσι 64’). Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (Χάνλον – Μαέντα).
Ο Ποστέκογλου παρουσιάστηκε εμφανώς ικανοποιημένος από τη συνέντευξη Τύπου, βλέποντας την ομάδα του να πραγματοποιεί μία ακόμη πειστική εμφάνιση σημειώνοντας την 18η νίκη σε 19 αγωνιστικές (18-0-1). Η Σέλτικ πάει με μία υπολογίσιμη διαφορά στο μεγάλο ντέρμπι του «Άιμπροξ» και θέλει (τουλάχιστον) να τη διατηρήσει, αν και σε περίπτωση διπλού θα γίνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο δεξιός μπακ Τζόνστον (Μόντρεαλ) και οι Ιάπωνες Κομπαγιάσι (στόπερ/Βίσελ Κόμπε), Ιβάτα (αμυντικό χαφ/Γιοκοχάμα Μαρίνος). Επανήλθε στην αποστολή του προηγούμενου αγώνα ο δεξιός μπακ Γιουράνοβιτς (8/1). Παραμένει τιμωρημένος ο μέσος Τέρνμπουλ (13/2). Έχασε τα προηγούμενα δύο παιχνίδια λόγω ενοχλήσεων ο δεξιός μπακ Ράλστον (9/0). Τραυματίες οι εφεδρικοί Γουέλς (α,4/1) και ΜακΚάρθι (μ,2/0).