Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΕΣΤΟΝ ΝΟΡΘ ΕΝΤ - ΣΤΟΟΥΚ
Facts Αγώνα
* Μέχρι νεωτέρας, οι αγώνες της Τσάμπιονσιπ διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.
* Συνολική παράδοση (από το 1888-89): 48-22-35. Η Πρέστον είναι αήττητη στα τελευταία 5 ματς ανεξαρτήτως έδρας (4-1-0). Πιο πρόσφατη επιτυχία της Στόουκ το εντός έδρας 3-1 του 2008.
Η εντός έδρας ήττα (0-2) από την Μπράιτον (ΠΡ) έφερε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στάθηκε πολύ καλά, έχοντας μια καλή ευκαιρία με τον Στόκλεϊ και δοκάρι σε κεφαλιά του Μπάουερ, πριν οι φιλοξενούμενοι αρχίσουν να ανεβαίνουν. Στην επανάληψη η Πρέστον δεν κατάφερε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς λυγίζοντας δικαίως από την ποιότητα των αντιπάλων (Γιαχάνμπακς 57’, ΜακΆλιστερ 75’).
«Στα πρώτα 45 λεπτά υπήρξαν αξιόλογα διαστήματα και για τις δύο ομάδες, όμως νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Εάν είχαμε σκοράρει πρώτοι ίσως η συνέχεια ήταν διαφορετική, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε κάτι που απέβη μοιραίο κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Κρατάμε τα θετικά, κοιτάμε μπροστά» το σύνθημα που έδωσε ενόψει της συνέχειας ο Αλεξ Νιλ, ο οποίος πραγματοποίησε 9 αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
Στο πρωτάθλημα η Πρέστον προέρχεται από τη θετική εμφάνιση στο Νόργουιτς (2-2), ενώ στην πρεμιέρα είχε υποστεί την εντός έδρας ήττα από τη Σουόνσι. Θετική η πρόσφατη παράδοση στους αγώνες με τη Στόουκ (4-1-0), κόντρα στην οποία θα ψάξει την παρθενική νίκη (0-1-1).
Επανήλθε μεσοβδόμαδα ο φορ Στόκλεϊ (1/0). Διαθέσιμος και ο Χάντινγκτον (α). Θα λείψει, αντίθετα, και τώρα ο αριστερός μπακ Ερλ. Εκτός ο πολύτιμος μέσος Τζόνσον και μακροχρόνια ο φορ Μουλτ.
Επικράτησε δικαίως (1-0) της Τζίλιγχαμ (Α’) και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ όπου θα φιλοξενηθεί από την Αστον Βίλα (ΠΡ). Είχε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην τελική επικράτηση, έχοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες (και δοκάρι) για ένα πιο άνετο σκορ. Πολύ ωραία η ασίστ του Τόμπσον στη φάση του γκολ (Κάμπελ 37’).
«Πριν τον αγώνα ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να μου δώσουν ένα καλό λόγο για τους υπολογίζω στη συνέχεια και μου τον έδωσαν. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αν και θα έπρεπε να φανούμε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια» τόνισε στις δηλώσεις του ο Μάικλ Ο’Νιλ που πραγματοποίησε 8 αλλαγές στη βασική 11άδα.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα, η ομάδα του είχε δεχθεί τα πρώτα γκολ για φέτος στην παρθενική ήττα από την Μπρίστολ Σίτι (0-2). Προηγήθηκε στην πρεμιέρα η «λευκή» ισοπαλία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μίλγουολ και στην επίσκεψη στο Πρέστον η Στόουκ θα κυνηγήσει το πρώτο τρίποντο.
Δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο αρχηγός Σόουκρος (στόπερ) που ταλαιπωρήθηκε πολύ πέρσι από τραυματισμούς. Εχασε τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης σεζόν και παραμένει εκτός δράσης ο πολύτιμος μέσος Αλεν. Ανέτοιμος και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός Βερλίντεν.