Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Facts Αγώνα
* Πρώτη φορά κόντρα σε γαλλική ομάδα η Μπασακσεχίρ, 2-0-3 μετράει στις επισκέψεις της στην Τουρκία η Παρί, η οποία όμως έχει παραχωρήσει μόλις 1 ισοπαλία στα 5 τελευταία της, ανεξαρτήτως έδρας, με τουρκικές ομάδες.
* Απόλυτα ισορροπημένη το διεθνές εντός έδρας ρεκόρ της Μπασακσεχίρ (5-5-5), η οποία όμως προέρχεται από 2 σερί νίκες στην Πόλη και 3 στα 4 τελευταία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
* Over + g/g καταγράφηκαν στα παιχνίδια της Παρί στις 3 από τις 5 επισκέψεις της στην Τουρκία. 2-3 γκολ τα 5 από τα 6 πιο πρόσφατα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ ανεξαρτήτως έδρας.
* Ιδιαίτεροι οι συσχετισμοί ελέω της πρόσφατης και ολοένα και διογκώμενης πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας το τελευταίο διάστημα. Κόντρα της πρωταθλήτριας Γαλλίας με την πρωταθλήτρια Τουρκίας άλλωστε, την επονομαζόμενη από τα γαλλικά media – στο πλαίσιο του εν λόγω κλίματος – ως και FC Erdogan.
Αναμενόμενα «ψαρωμένη» στο ντεμπούτο της στο Τσάμπιονς Λιγκ στη Λειψία, τιμωρήθηκε γι’ αυτό δεχόμενη δύο γκολ από τον αριστερό μπακ (!) των «ταύρων» στο πρώτο εικοσάλεπτο (16’, 20’). Εκτότε, βελτιώθηκε, ισορρόπησε, ξεψάρωσε, αλλά κάτι περισσότερο μια τιμητική ήττα και – φυσικά – τη συγκομιδή εμπειριών που θα της χρειαστούν εν όψει συνέχειας δεν κατάφερε (0-2).
Σε κάθε περίπτωση, δείχνει να έχει βρει ρυθμό μετά το τραγικό της ξεκίνημα στο τουρκικό πρωτάθλημα (0-1-3 στις 4 πρώτες αγωνιστικές, χωρίς καν να σημειώσει γκολ), πανηγυρίζοντας 2 σερί νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές. Η δεύτερη επιβλητικότατη – κάτι που δεν συνηθίζει…- με 5-1 επί της Αντάλιασπορ το Σάββατο (εντός).
Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κόνιασπορ, προφανές ότι οι πρωταθλητές Τουρκίας δεν θέλουν να χάσουν άλλο έδαφος (ήδη στο -9 από την κορυφή) και αυτό ως… σαντούιτς δύο πολύ απαιτητικών εντός έδρας παιχνιδιών για το Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτα κόντρα στην Παρί και την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παιχνίδια που προφανώς και απολύτως εύλογα κυριαρχούν στους πρωτόπειρους σε αυτό το επίπεδο, «πορτοκαλί».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Κάθε λεπτό που περνάμε στη διοργάνωση τονώνεται η αυτοπεποίθηση μας και αντιλαμβανόμαστε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της. Είναι ένα παιχνίδι που πραγματικά περιμένουμε με ανυπομονησία, ένα παιχνίδι το οποίο θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου», τόνισε ο κόουτς Μπουρούκ.
Εκτός δράσης για πολλούς μήνες τέθηκε ο Καϊσαρά, πρόβλημα προέκυψε και με τον νιόφερτο ακραίο μπακ Ράφαελ, κατά πως φαίνεται όμως ο Βραζιλιάνος, παρότι δεν είναι στο 100%, θα αγωνιστεί αποτρέποντας τον Μπουρούκ από το να υποχρεωθεί σε αλχημείες για να καλύψει το δεξιό άκρο της αμυντικής του τετράδας. Από εκεί και πέρα, στο 100% πλέον είναι ο Χασάν Αλί (αρ. μπακ), νοκ-άουτ τέθηκε ο Ουκάρ (δ. μπακ), δεν είναι ακόμη έτοιμος για ουσιαστική βοήθεια ο νεοαποκτηθέντας Τσαντλί (εξτρέμ), ενώ τέλος, μακροχρόνια απουσιάζει ο Αζουμπουίκε (χαφ).
Επιασε και πάλι κορυφή στο πρωτάθλημα μετά την έκτη σερί νίκη, 4-0 εντός έδρας την ουραγό Ντιζόν. Γεμάτο το μπλοκάκι των απουσιών για τον Γερμανό τεχνικό που ετοίμασε την ομάδα του με 12 ποδοσφαιριστές εκτός 11αδας, σε ένα μείγμα τραυματισμών, τιμωριών, αλλά και ξεκούρασης για ποδοσφαιριστές που ήταν στο όριο των μυϊκών προβλημάτων.
Δυνατό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με δύο γκολ μέχρι το 22’ με αιχμή του δόρατος τον νεοαποκτηθέντα φορ Μοϊζέ Κιν, σε ασίστ Μπάκερ και Νεϊμάρ. Πάρτι στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, χωρίς περισσότερα γκολ εξαιτίας της «φλυαρίας» στην τελική προσπάθεια.
Εδωσε χώρο στην αντίπαλό της στην επανάληψη, παίζοντας στους ανοιχτούς χώρους και τις αντεπιθέσεις. Δεν άλλαξε τίποτα ώσπου μπήκε αλλαγή στο 73’ ο Κιλιάν Μ’Μπαπέ που σκόραρε στο 81’ και το 86’. Ανετη επικράτηση, με μοναδική «παραφωνία» τον Βραζιλιάνο σταρ Νεϊμάρ που έδειξε «μπλαζέ» στις κινήσεις του.
Ξεκίνημα με το αριστερό στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, γνώρισε την ήττα 2-1 εντός έδρας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα ριπλέι του αποκλεισμού το 2019. Σε κακή βραδιά από την αρχή μέχρι το τέλος, οι μεγάλοι και καλοπληρωμένοι σταρ της ομάδας, όπως και ο Γερμανός κόουτς που νικήθηκε κατά κράτος από τον όμολογό του, Ολε Γκούναρ Σόλσκιαερ, στο «στήσιμο» της ομάδας και τα θέματα τακτικής.
Χωρίς 4 πέταξε για Τουρκία η αποστολή. Παραμένουν τραυματίες οι Κέρερ (στόπερ), Παρέδες, Βεράτι (ψαφ) και Ικάρντι (φορ). Επιστρέφουν στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς του Σαββάτου, οι Νάβας (γκολκίπερ), Φλορέντσι (πλάγιος μπακ), Κιμπεμπέ (στόπερ), Ερέρα (χαφ), Μ’Μπαπέ (φορ) και Ντι Μαρία (εξτρέμ, τιμωρημένος στο πρωτάθλημα). Ως στόπερ δοκίμασε τον νεοαποκτηθέντα Ντανίλο Περέιρα – με παράλληλη μετατόπιση στα χαφ του αρχηγού Μαρκίνιος – ο Γερμανός κόουτς, που δεν αποκλείεται να το καθιερώσει. Διάταξη 4-3-3 με Ερέρα, Μαρκίνιος, Ραφίνια στα χαφ και Μ’Μπαπέ, Νείμάρ, Ντι Μαρία μπροστά ενώ θέση διεκδικεί και ο φορ Κιν. Αν προτιμηθεί ο τελευταίος, ο Τούχελ θα πάει στο 4-2-3-1 με τον Νεϊμάρ λίγο πιο πίσω.