-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Ηχηρό ράπισμα στο Σούντσβαλ, ηττήθηκε καθαρά 3-1 πληρώνοντας τα αστεία αμυντικά λάθη. Είχε ευκαιρία να προηγηθεί, όμως ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Γκιγιέρμο Μολίνς αστόχησε σε πέναλτι στο 25’, για να μείνει πίσω στο 65’. Ο Αρνορ Τραούστασον ισοφάρισε στο 79’, τραγικό λάθος του Ράσμους Μπένγκτσον που γύρισε ασθενώς την μπάλα στον γκολκίπερ και έδωσε τη δυνατότητα στη Σούντσβαλ να πάρει προβάδισμα 2-1 στο 80’, ενώ στο 86’ δέχθηκε το τρίτο γκολ με πέναλτι.
«Η Εστερσουντ είναι μια καλή ομάδα, εμείς όμως είμαστε εκείνοι που παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Σεβόμαστε κάθε ομάδα, το ίδιο και την Εστερσουντ, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας. Το ίδιο κάναμε και πέρσι κι ας φέραμε ισοπαλία. Κλειδί είναι να πιέσουμε και να μην επιτρέψουμε στους μέσους της να κάνουν παιχνίδι. Ξεχνούμε την ήττα στο Σούντσβαλ, επικεντρώνουμε μόνο στο συγκεκριμένο ματς και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την πρώτη νίκη της χρονιάς», δήλωσε ο Ούβε Ρέσλερ.
Εκτός αποστολής έμειναν τρεις αμυντικοί, οι Λάσε Νίλσεν (1 συμ.), Φραντς Μπρόρσον και Μπέχρανγκ Σαφάρι (1 συμ.), οι δύο πρώτοι εκτός και στο ματς στο Σούντσβαλ.
Ιδρωσε κόντρα στη νεοφώτιστη Φάλκενμπεργκ κερδίζοντας τελικά 3-2. Ο γκολκίπερ της απέκρουσε πέναλτι στο 25’, λίγο μετά ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων ως οφσάιντ, μάλλον σωστά, για να προηγηθεί με ένα απίστευτο σουτ του Χοσάμ Αϊές στο 40’. Δέχθηκε την ισοφάριση με πέναλτι στο 44’, πήρε και πάλι προβάδισμα με νέο μακρινό σουτ του Τσάρλι Κοκέτ στο 59’, παιδικό λάθος και αυτογκόλ στο 83’, για να πάρει τη νίκη με μια απίστευτη σέντρα σουτ του Τόμας Ισεργουντ στο 88’.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε εκλογή νέου προέδρου στην ομάδα, με τον Μπο Οτοσον να παίρνει τη θέση του Ντάνιελ Κίντμπεργκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για οικονομική ατασθαλία και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με την ποινή φυλάκισης να είναι γεγονός.
Χάνει το σημερινό ματς ο βασικός μέσος Ρόλαντ Μουκίμπι (1 συμ.), που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δε συμμετείχε στις προπονήσεις της εβδομάδας.