-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, συν την κάτοχο του Κυπέλλου Βραζιλίας προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Οι ομάδες στις θέσεις 5-6 θα συμμετάσχουν στη 2η προκριματική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Οι ομάδες στις θέσεις 7-12 προκρίνονται στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα 2020. Οι 4 (θέσεις 17-20) τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα εξής: 1) Πόντοι, 2) Νίκες, 3) Συντελεστής τερμάτων, 4) Γκολ υπέρ, 5) Τα μεταξύ τους αποτελέσματα, 6) Λιγότερες κόκκινες κάρτες, 7) Λιγότερες κίτρινες κάρτες, 8) Κλήρωση.
* (αφορά τον τίτλο του κειμένου) Κρουζέιρο και Ατλέτικο Μινέιρο αναμετρήθηκαν φέτος 5 φορές εκτός πρωταθλήματος, δύο για το Κύπελλο και τρεις για το Πολιτεικό με απολογισμό 2 νίκες για την Κρουζέιρο, 1 για την Ατλέτικο και 2 ισοπαλίες.
* Το «Μινεϊράο» το χρησιμοποιούν και οι δύο ομάδες.
Α’ Γύρος: ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ 2-0
Πήρε ισοπαλία (0-0) στην Κουριτίμπα, με αντίπαλο την Ατλέτικο Παραναένσε, έχοντας ως κορυφαίο σε απόδοση παίκτη, τον τερματοφύλακα Φάμπιο, που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις στη διάρκεια του ματς. Μάλιστα, από το 59ο λεπτό έπαιζε με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του επιθετικού Σασά με δύο κίτρινες κάρτες.
Η Κρουζέιρο συμπλήρωσε έτσι 9 αγωνιστικές χωρίς ήττα (3-6-0), επίδοση που τη βοήθησε να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη απόσταση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επανέλθει στις νίκες και βάση απόδοσης το τελευταίο διάστημα είναι σε θέση να πάρει τρίποντα που θα της εξασφαλίσουν την παραμονή.
Εξέτισαν ο δεξιός μπακ Λουΐς Ορεχουέλα (16/1) και ο επιθετικός Φρεντ (25/5). Είναι τιμωρημένος ο επιθετικός Σασά (20/3). Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολουθεί ο κεντρικός αμυντικός Ντεντέ (20/3).
Αποφασισμένη και ανώτερη της Γκοϊάς, επιβλήθηκε δίκαια, έχοντας αρκετά καλή απόδοση έπειτα από πολύ καιρό. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα, αλλά χρειάστηκε να περιμένει το δεύτερο ημίχρονο για να σημειώσει γκολ. Το πέτυχε στο 54ο λεπτό ο Μαρκίνιος, ενώ στο 90’+4 ο Μπρουνίνιο έκανε το 2-0.
Το ζητούμενο για την Ατλέτικο Μινέιρο είναι να επαναλάβει και σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την καλή της εμφάνιση. Αυτό δεν το έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα από εκεί που στόχευε στην πρώτη 6αδα της κατάταξης, να υποχωρήσει τόσο, ώστε να βρίσκεται πλέον, πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο μέσος Νάταν (20/4) τέθηκε εκτός δράσης με τραυματισμό έως το τέλος της σεζόν. Ο αμυντικός χαφ Ζαΐρ (9/1) ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας και έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του. Ανέτοιμος κρίθηκε ο μέσος Ελίας (25/1).